Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
11.1.2020

Nepovedený výjezd, Slavia padla ve Vsetíně

O pořadí v p-o, 10, sobota 11.1.2020, Vsetín - Slavia
Vsetín
6:2
3:0, 3:2, 0:0
Slavia

Branky

Vsetín

3. Jonák (Pechanec, Teper), 8. Kucharczyk (Dostálek, Jonák), 14. Rehuš (Gorčík, Jeřábek), 21. Březina (Slováček), 31. Teper (Kucharczyk), 40. Gorčík (Drtina, Rehuš)

Slavia

22. Ondráček (Vrdlovec, Vlček), 31. Kohút (Brož)

Statistiky

Rozhodčí: Koziol, Pilný – Hranoš, Blažek
Vyloučení: 4:4
Využití: 2:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 30:29
Diváci: 3220

Sestavy

Vsetín

Gába – Slováček, Teper, Hryciow, Drtina, Jeřábek, Ondračka – Jonák, Kucharczyk, Dostálek – Březina, Pechanec, Tůma – Gorčík, Rehuš, Procházka – Vítek, Šilhavý, Volf – Hořanský.

Slavia

Málek (21. Michajlov) – Hejda, Novák, Hořava, Hovorka, Ryzák, Valík, Steinocher – Šmerha, Kuťák, Doležal – Ondráček, Vrdlovec, Vlček – Šteiner, Kubica, Hotěk – Kohút, Brož.

Černá sešívaná série se po sobotě natahuje už na pět zápasů. Pražané neuspěli na ledě Vsetína, kde o osudu utkání prakticky rozhodla první třetina, po níž ztráceli svěřenci Miloše Říhy na soupeře už tři branky.

Slávisté tak opět doplatili na proklínané začátky zápasů. Už po necelých dvou minutách putoval na trestnou lavici Kubica a Valaši obratem trestali – sérii odražených kotoučů dorazil za bezmocného Málka Vít Jonák. Ten samý hráč o chvíli později nabil na ostrou ránu Dostálkovi, jehož projektil ale tentokrát Málek schoval v lapačce.

Vsetín nicméně ve svých útočných výletech nepolevoval a v polovině osmé minuty přidal další zásah. A nutno podotknout, že si Radim Kucharczyk počínal hodně mazácky, neboť si počkal na Málkův pohyb a následně sešívaného gólmana překonal po ladném oblouku kolem jeho betonů. Ještě hůře bylo pro Slavii o chvíli později, kdy z dorážky na hrozivých 0:3 z pohledu hostí zvyšoval z dorážky Branislav Rehuš.

Sešívaní se mohli oklepat při přesilovce za faul právě skórujícího Rehuše, dokázali si ale vytvořit jen optickou převahu, při níž Gábu téměř neohrozili.

Naopak v dalším oslabení opět inkasovali. Ze druhé periody uplynulo jen 46 sekund, když rozjetý David Březina našel skulinku u tyče a vyhnal Romana Málka z brány. Jeho místo tak zaujmul Martin Michajlov, který se nestihl ani pořádně rozkoukat a už mohl slavit – jen dvacet vteřin uplynulo od čtvrtého vsetínského gólu k tomu slávistickému, jenž po zmatcích v domácím brankovišti snížil Martin Ondráček.

Přestřelka ve druhé třetině přinesla pět gólů

Další snahy o snížení sice zpomalilo vyloučení Hejdy, jež však Pražané přečkali a poté si vytvořili několik slibných příležitostí, v jejichž cestě ale bohužel stál pozorný Gába. Domácí brankář se blýskl i v přesilovce soupeře, kdy mu největší starosti nadělaly ostré rány Kuťáka s Hovorkou.

Dalo by se tak říct, že svými úspěšnými zákroky zadělal na další vsetínský zásah. Po sešívaných se totiž na chvíli do tlaku dostali i domácí a to stačilo Kucharczykovi k tomu, aby zpoza brány našel Jakuba Tepera, za jehož ostrým projektilem se Michajlov jen ohlédl. Jenže záhy to bylo znovu jen o tři góly – nahozený kotouč vybojoval taktéž za soupeřovou klecí Brož a ihned vybídl ke skórování Davida Kohúta, jenž se z mezikruží nemýlil – 5:2 z pohledu Vsetína.

Další šance měli na holích zejména Valaši, jenže zatímco Volfův únik výtečně vychytal Michajlov, Kucharczyk o pár chvil později minul skákavý kotouč před prázdnou klecí. I přesto bohužel znovu soupeř dokázal ve druhé třetině ještě jednou skórovat a opět za to mohlo oslabení – po návratu Šmerhy z trestné lavice se domácí udrželi v pásmu a 56 sekund před druhou sirénou dorazil kotouč do odkryté klece pohotový Sebastian Gorčík.

Na slávisty tak v závěrečném dějství čekal obtížný úkol – čtyřmi góly zvrátit nepříznivý výsledek. A snaha se jim upřít rozhodně nedala. Steinocherovu dělovku zastavil Gába, podobně si poradil i s ranou Ondráčka z ostrého úhlu, jeho spoluhráči pak navíc dokázali ubránit i dvě přesilovky, které svými fauly Slavii nabídli.

Velkou šanci ještě v závěru spálil Gorčík, jenž od modré čáry postupoval sám na Michajlova, jenž se blýskl pohotovým zákrokem lapačkou. Skóre tak po třetí periodě zůstalo nezměněné a znamenalo, že si Slavia ze Vsetína odvezla porážku 2:6.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): Vsetín má velmi silné mužstvo a v domácím prostředí hrají velmi nepříjemný hokej. Nám sestava trochu prořídla, protože ještě včera nám Hradec stáhl jednoho útočníka, takže nás to ještě oslabilo, oproti předešlým zápasům. Nicméně si myslím, že v první třetině, která v podstatě určila ráz toho utkání (3:0), jsme měli, troufám si říci, stejný počet šancí jako domácí a samozřejmě pokud my žádnou neproměníme a soupeř prakticky každou, tak je ten zápas velmi špatně rozehraný. Druhá třetina měla podobný ráz. Za stavu 4:1 jsme měli čtyři gólové šance a z protiútoku jsme dostali pátý gól. Kluci to dneska odpracovali a myslím si, že ve třetí třetině jsme už byli lepším mužstvem ve hře celkově, domácí jsme jasně přestříleli a chtěli jsme se dostat do zápasu. Trápí nás to, že vyložené šance za stavu, kdy potřebuje dát gól, neproměníme a pak to většinou soupeř hned potrestá. Zápas byl pro mě herně vyrovnaný a výsledek proto nepříjemný. Domácí pokud mají takovou kvalitu v útoku, tak je do tolika šancí pouštět nemůžeme.

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Vstřelili jsme šest gólů, což je pozitivní, ještě k tomu doma. Kolikrát se totiž na góly natrápíme, dneska nám to tam napadalo a to je dobře. Další průběh utkání už nebyl z naší strany tak dobrý jako v první třetině. Jsme rádi za tři body a věřím, že v pondělí proti Havířovu předvedeme v průběhu všech třech třetin výkon jako proti Slavii v první části.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více