Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
29.1.2020

Sedmé vítězství řadě! Další triumf trefil v závěru Kubica

O pořadí v p-o, 17, středa 29.1.2020, Slavia - Vsetín
Slavia
4:2
2:0, 0:2, 2:0
Vsetín

Branky

Slavia

2. Vlček (Kubík, Hotěk), 17. Bílek, 59. Kubica (Kohút, Šteiner), 60. Bílek

Vsetín

25. Volf (Gorčík), 37. Vítek (Šilhavý, Vašenka)

Statistiky

Rozhodčí: Grech, Sýkora – Belko, Horažďovský
Vyloučení: 5:2
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:39
Diváci: 1059

Sestavy

Slavia

Michajlov – Hejda, Novák, Hořava, Veber, Barák, Valík, Hovorka – Furch, Kuťák, Šmerha – Šteiner, Vrdlovec, Bílek – Vlček, Kubík, Brož – Hotěk, Kohút, Kubica.

Vsetín

Bláha – Ondračka, Smetana, Drtina, Jeřábek, Hryciow, Hunkes – Hořanský, Rehuš, Gorčík – Březina, Pechanec, Karafiát – Procházka, Volf, Dostálek – Vašenka, Šilhavý, Vítek.

Hokejisté Slavie potvrdili výbornou formu a dokázali již posedmé v řadě zvítězit! Tentokrát na domácím ledě zdolali poměrem 4:2 hráče Vsetína, vítězství v závěru vystřelil Zdeněk Kubica.

Šest vítězství v řadě. Taková byla bilance hokejistů Slavie před středečním domácím utkání proti Vsetínu. Sešívaní se zpět před své fanoušky vraceli po třech venkovních duelech, v nichž neztratili jediný bod. Postupně zdolali Litoměřice, Chomutov a Havířov a poskočili na páté místo tabulky. Do vítězné šňůry chtěli samozřejmě přidat i triumf nad v nadstavbě druhými Valachy.

První střelu na branku sice zaznamenal vsetínský Karafiát, jinak to ovšem byli hráči v červenobílém, kteří udávali tempo první třetiny. Už po 89 sekundách ze souboje za brankou výborně vymotal Kubík a našel před brankou Filipa Vlčka, jenž, ač faulován a v pádu, poslal kotouč do odkryté branky – 1:0.

Na začátku šesté minuty museli slávisté poprvé v utkání do čtyř, sami si ovšem vypracovali velkou příležitost. Do přečíslení ujel Vítězslav Bílek, jeho beckhendová klička ale proti brankáři Bláhovi úspěch neslavila. Ve střehu musel být i strážce domácí svatyně Martin Michajlov, který na druhé straně zlikvidoval příležitost Antonína Pechance.

Slávisté ale tlačili do hostující obrany a bylo jen otázkou času, kdy přidají druhou branku. Tak se také nakonec stalo – v 17. minutě to nemohl být nikdo jiný než Vítězslav Bílek, jenž ukázal svoji perfektní rychlost, ujel vsetínským obráncům a tváří v tvář brankářovi našel skulinku v jeho postavení – 2:0. Šestatřicetiletý forvard tak skóroval ve všech svých utkáních za Slavii.

Prostřední dějství patřilo hostům

Zatímco v první třetině se svěřencům Miloše Říhy dařilo efektivně napadat a už v zárodku zastavovat útoky soupeřů, v té druhé se situace obrátila. Vsetínští měli ze hry více a začali se dím dál častěji a nebezpečněji přibližovat slávistické brance. Michajlov sice prvním šancím ještě odolal, ve 25. minutě už ovšem kapituloval. Dalekonosné nahození Gorčíka se totiž po skrumáži nakonec odrazilo k pravé tyčce, kde stál připravený Lukáš Volf a přehodil skákajícího Michajlova – 1:2.

Tlak Vsetína pokračoval i po vstřeleném gólu. Slavii držel především jednak brankář Michajlov, jednak ojedinělé šance z brejků, které si proti uklidněnější obraně Vsetína dokázali vytvořit. V jedné z nich se ve 32. minutě ocitli Vlček s Kubíkem, úspěšně se jim ho však zakončit nepodařilo.

Sešívaní se jinak museli větší část prostředního dějství bránit. Řadu nebezpečně mířících střel pochytal Michajlov, dobrou práci ale odvedli také blokující hráči. Přesto to na udržení těsného náskoku nestačilo – ve 37. minutě se kotouč po střele Vašenky a dorážce Šilhavého odrazil na brankoviště k Davidu Vítkovi, jemuž už nedělalo problém ho doklepnout za čáru – 2:2.

O vítězi důležitého utkání tak měla rozhodnout třetí třetina, do níž vstupovaly oba celky za vyrovnaného stavu. Slávisté se vrátili ke své hře z úvodní dvacetiminutovky a hned zkraje závěrečné části základní hrací doby několikrát vyzkoušeli pozornost gólmana Bláhy. Nejprve tvrdě střílel Šmerha, ve 46. minutě pak Vrdlovec hledal najíždějícího si Bílka, ale tomu tentokrát zůstaly brány vsetínské branky zavřené.

Hráči v sešívaných dresech měli na svých holích hned několik dalších zajímavých příležitostí. Nejagilněji se na ledě pohyboval kanonýr Bílek, na něhož si vsetínští obránci museli dávat zvlášť pozor. Nakonec to ale nebyl ani on, ani další hráči z elitních útoků Slavie, který vystřelil domácím tři body.

V 59. minutě se totiž do útoku vydala čtvrtá formace Slavie a rozhodla. Dávid Kohút nabral rychlost ve středním pásmu, ale svoji beckhendovou střelou trefil pouze Bláhu. Nevzdal se ovšem a připravil puk před branku pro Zdeňka Kubicu, který natřikrát dostal puk do branky. Na časomíře svítil čas 58:53.

V úplném závěru ještě přidal definitivní pojistku do prázdné branky Vítězslav Bílek – dal tak svůj sedmý gól v posledních čtyřech utkáních. Sešívaní nakonec porazili Vsetín 4:2 a zapsali svoji sedmou výhru v řadě!

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): Byl to výborný zápas. My jsme po první třetině, kterou jsme vyhráli 2:0, zaspali začátek té druhé. Soupeř nás čtyři a půl minuty nepustil z pásma a po zásluze jsme byli potrestaní. Bylo to 2:2, a to jsme ještě mohli děkovat gólmanovi, soupeř mohl zápas otočit. Ve třetí třetině jsme začali hrát lépe, stáhli jsme hru na tři lajny a dokázali jsme se vyrovnat kvalitě Vsetína. Oběma týmům dnes chybělo hodně hráčů – nám chyběli zkušenější hráči v útoku, což bylo trochu znát, proto jsme to taky stáhli na tři lajny. Ve třetí třetině jsme měli šance na rozhodnutí, ale zároveň jsme měli štěstí v závěrečné fázi, kdy soupeř mohl vyrovnat na 3:3. Tam se k nám přiklonilo štěstíčko.

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Jsme zklamaní, měli jsme si odvést minimálně jeden či dva body. Pro mě je obrovské zklamání, jak se píská první liga. Je tam obrovské množství neodpískaných faulů a polofaulů, což českému hokeji nepomáhá. Jinak to byl bojovný zápas. Ve druhé třetině jsme mohli dát více gólů a odskočit, ale to se nám bohužel nepodařilo. Dostali jsme gól v poslední minutě. Je to škoda, ale my se určitě připravíme na sobotu a věřím, že budeme bodovat.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více