Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.2.2020

Novákův 300. bod nepomohl. Slavia padla s Havířovem

O pořadí v p-o, 23, sobota 22.2.2020, Slavia - Havířov
Slavia
2:3
1:2, 0:1, 1:0
Havířov

Branky

Slavia

15. Šmerha (Kubík, Novák), 46. Bílek (Vlček)

Havířov

3. Procházka (Danielčák, Cihlář), 18. Seman (Maruna, Fridrich), 36. Danielčák (Cihlář, Procházka)

Statistiky

Rozhodčí: Kostourek, Pavlovič – Belko, Hnát
Vyloučení: 3:3
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:39
Diváci: 2123

Sestavy

Slavia

Michajlov – Hejda, Novák, Hořava, Veber, Ryzák, Barák, Duda – Doležal, Vrdlovec, Bílek – Ondráček, Vlček, Šmerha – Brož, Kubík, Všetečka – Furch, Kohút, Šteiner.

Havířov

Stezka – Chroboček, Dajčar, Mrowiec, Matai, Malina, Rutar, Nepokoj – Kotala, Němec, Vrána – Bednář, Seman, Bambula – Fridrich, Maruna, Bernovský – Danielčák, Cihlář, Procházka.

Ani ve třetím domácím utkání v řadě to nevyšlo. Hokejisté Slavie odcházejí opět s prázdnou, tentokrát nestačili těsným poměrem 2:3 na Havířov. K vítězství nepomohl ani 300. bod Jana Nováka v sešívaném dresu.

Návrat po reprezentační přestávce nevycházel hokejistům Slavie podle jejich představ. Ve čtyřech utkáních vyhráli pouze jednou a na domácím ledě ztratili poslední dva duely proti Chomutovu a Litoměřicím. V sobotu odpoledne zajížděl do Edenu další nepříjemný soupeř – Havířov. Proti němu sešívaní v posledním vzájemném mači zvítězili a navíc AZet rovněž prohrál třikrát v řadě.

Do zápasu však vstoupili lépe Havířovští, kteří se už po necelé půl minuty dostali do první šance a ve třetí minutě otevřeli skóre. Akci Jozefa Danielčáka, který na levém křídle dovezl puk do brankoviště, zakončoval v chumlu před brankovištěm Ondřej Procházka – 0:1.

Hosté byli celkově v první třetině střelecky aktivnějším týmem – jeden z jejich 18 pokusů na Martina Michajlova zaznamenal v 10. minutě Jakub Kotala, jenž ujel slávistické obraně a tváří v tvář strážci domácí svatyně zvolil kličku do bekhendu, kterou mu ale Michajlov důležitým zákrokem chytil.

Neproměněné šance mohly Slezany mrzet, neboť když Slavia v 15. minutě dostala k dispozici první přesilovou hru, velmi rychle ji využila. Adam Kubík se ve středním pásmu vyhnul protihráči a přesným pasem do jízdy našel na pravém křídle Tomáše Šmerhu – slávistický kanonýr na nic nečekal a přesnou střelou z ostrého úhlu našel skulinku v postavení Aleše Stezky – 1:1. Asistenci a svůj 300. bod v dresu Slavie zaznamenal kapitán Jan Novák.

AZet dvěma brankami znovu odskočil

I Havířov však ukázal, že umí početní výhody využívat, na rozdíl od Slavie však skóroval po náhodném a příhodném odrazu. Jan Maruna váhal se střelou z levého kruhu tak dlouho, že, když se rozhodl vystřelit, trefil prvního blokujícího slávistu. To ale neznamenalo konec akce, protože puk si v mezikruží rychle našel Filip Seman a svižnou střelou vrátil hostům vedení.

Druhá dvacetiminutovka už nabídla podstatně méně šancí než ta první a na obou stranách byla vidět především taktická hra se snahou udělat co nejméně chyb. Za kratší konec bohužel opět tahali svěřenci Miloše Říhy – střelecky prohráli 6:13 a ve 36. minutě inkasovali.

O třetí branku Havířova se postaral Jozef Danielčák, jenž přesnou střelou hned po buly vyzrál na Michajlova, který přes clonu puk vůbec neviděl. Jinak ovšem šestadvacetiletý gólman svůj tým držel – čtyři minuty před inkasovanou brankou zlikvidoval brejk Jana Bambuly.

Sešívaní tak do třetí periody vstupovali s jasným cílem – vyrovnat. Běžela 46. minuta, kdy dokázali udělat první potřebný krok. Filip Vlček sice po výborné nahrávce Vrdlovce ještě minul prázdnou branku, ale o pár sekund později se ke střele z mezikruží dostal Vítězslav Bílek a rychlým projektilem nedal Stezkovi šanci zareagovat – 2:3.

Velkou příležitost udělat druhý krok a vyrovnat měli domácí v 50. minutě, když rozhodčí za faul na Tomáše Šmerhu nařídili trestné střílení. Útočník s 55 na zádech chtěl na Stezku vyzrát blafákem do forhendu, ale nepochodil.

Ke kýženému vyrovnání nepomohl ani tlak v závěrečných minutách. V největší šanci se minutu před koncem ocitl před brankou zcela osamocený Marek Ryzák, ale skvěle chytajícího Stezku neprostřelil. Sešívaní tak nakonec padli 2:3 a potřetí v řadě zůstávají bez bodu.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Dvě třetiny byly z naší strany křečovité, chyběl nám tam přechod z obrany do útočného pásma. Nebyli jsme silní puku, kluci se ale snažili. Ve třetí třetině jsme se hodně zlepšili, měli jsme souvislý tlak a byli jsme silní na puku. Ve finálových fázích nám ale chybí četnost střelby a důraz v předbrankovém prostoru, což byl nakonec ten rozdíl, proč jsme se nedotáhli a zápas jsme nesrovnali.

Patrik Rimmel (AZ RESIDOMO Havířov): Do zápasu jsme vstoupili výborně, chtěli jsme hrát ze zajištěné obrany, což se nám v první i druhé třetině víceméně dařilo. Měli jsme tam nějaké šance, které jsme proměnili, bohužel ve druhé třetině nám tam spadl jenom jeden gól z buly. Do třetí třetiny jsme si řekli, že musíme hrát to, co jsme hráli v předchozích dvou, ale na začátku jsme se dostali do čtyř a od té doby byla Slavia lepší. Tlačili, dali i gól, ale i se štěstím a nutnou dávkou bojovnosti se nám podařilo zápas udržet a odvést odsud důležité tři body.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více