Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.2.2020

Slavia se ze Vsetína vrací s prázdnou

O pořadí v p-o, 24, středa 26.2.2020, Vsetín - Slavia
Vsetín
4:1
2:1, 0:0, 2:0
Slavia

Branky

Vsetín

4. Rehuš (Teper), 20. R. Vlach (Hunkes, Březina), 45. Kudělka (J. Drtina), 49. Procházka (Jeřábek, Karafiát)

Slavia

19. Veber (Šmerha, Kuťák)

Statistiky

Rozhodčí: Fiala, Ondráček – Hanzlík, Měkýš
Vyloučení: 3:6
Využití: 2:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 34:24
Diváci: 2610

Sestavy

Vsetín

Bláha – J. Drtina, Kudělka, Smetana, Teper, Jeřábek, Hunkes, Dudáš – Jonák, Rehuš, Gorčík – Březina, R. Vlach, D. Tůma – Procházka, L. Volf, Karafiát – Hryciow, Šilhavý, Vítek.

Slavia

Michajlov – T. Duda, J. Novák, Hejda, Veber, Ryzák, Barák, Valík – Vlček, Vrdlovec, Bílek – M. Ondráček, Kuťák, Šmerha – J. Doležal, Kubica, Furch – Jar. Brož, Šteiner, Všetečka.

Sešívaná série nezdarů pokračuje. Po třech nepovedených domácích zápasech se Pražané vrací bez bodu i se Vsetínem, kde sice dvě třetiny drželi s domácími krok, ti ale o osudu rozhodli dvěma trefami v periodě závěrečné.

Ačkoliv jeli slávisté do Vsetína s touhou přerušit nepovedenou sérii utkání, lepší vstup do duelu měli domácí. Ti ze své aktivity v úvodních minutách vytěžili přesilovou hru, kterou navíc přetavili i v brzký gól – nepovedené vyhození zachytil Teper a posunul touš na volného Branislava Rehuše, jenž pohotovou střelou otevřel skóre.

I další minuty patřily Valachům, jenže zatímco jejich nátlak nepřinesl žádnou větší šanci, Pražané mohli z mála střel vytěžit hned dva góly – po Šmerhově pasu nepřekonal ležícího Bláhu Kuťák, Vrdlovcův únik pak na poslední chvíli překazil navrátivší se Drtina. Po polovině první třetiny podobné dvě příležitosti spálili i domácí, Kudělka a Březina nicméně nevyzráli na mrštného Michajlova. Ten navíc ochránil Slavii od nebezpečí i v dalším oslabení a zadělal tak na vyrovnávací gól, o který se postaral Václav Veber – mladý obránce ujel společně se Šmerhou a Kunťákem do přečíslení a ranou z mezikruží srovnal na 1:1.

To však nebyl stav, se kterým se odcházelo do kabin. Pouze sedm vteřin před sirénou tečoval Hunkesovo nahození Roman Vlach, který tak vrátil Vsetínu vedení. Stalo se tak navíc poté, co chvíli předtím Bílek ve stoprocentní šanci minul odkrytou klec.

To druhá perioda byla na vyložené šance skoupá. Tu největší nevyužil v jejím závěru Vítek poté, co ve vlastním oslabení uloupil kotouč a v samostatném úniku jej vychytal Michajlov. Prostřední část navíc poznamenala častá vyloučení na obou stranách, do nějakého většího přesilovkového tlaku se ale žádný z celků nedostal.

To se podařilo až domácím v první početní výhodě třetí části. Při Ryzákově trestu dostali sešívané hokejisty do velkého zámku a z něj nakonec vydolovali třetí branku – Drtina nabil na modré čáře Tomášovi Kudělkovi, na jehož ostrý švih Michajlov neviděl a neměl tak šanci zasáhnout. Valaši navíc pokračovali v aktivním bruslení, tvořili si další šance a nakonec přidali i čtvrtý zásah poté, co Martin Procházka bruslí tečoval střelu Jeřábka. Jeho zásah navíc vinou právě zásahu brusle museli posvětit rozhodčí až po vzájemné poradě.

Slávistům se obraz hry podařilo vyrovnat až v poslední desetiminutovce, kde si po faulu na Šmerhu zahráli i další přesilovou hru, ta nicméně stejně jako ty předchozí skončila nevyužitá, po propadnutí Baráka navíc v samostatném úniku neuspěl Rehuš. I přesto nakonec třígólový náskok Vsetínu k vítězství stačil a Slavia tak po porážce 1:4 natáhla neúspěšnou šňůru už na čtyři zápasy.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Je vidět, že už se blíží play-off a zápasy podle toho začínají mít parametry, co se týče nasazení, soubojů a rychlosti. Klukům se dnes nedá nic vytknout, makali, šli do toho, ale pořád nám chybí důraz před bránou a efektivita, což byly věci, díky kterým dnes bral soupeř tři body. My na tom budeme muset ještě zapracovat, ale jak jsem říkal, od dnešní bojovnosti a nasazení se můžeme odrazit a být lepší, protože to jsou věci, které nám v minulých zápasech chyběly.

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Jak řekl kolega, bylo to hodně bojovné utkání, na kterém bylo vidět, že už se blíží vrchol sezony, a které se divákům muselo líbit. Slavie má mladý a bojovný tým, který nám v každém souboji bral hodně sil, dokázali jsme ale konečně využít šance z předbrankového prostoru a dali z nich pár gólů. Těch mohlo být i víc, na druhou stranu i soupeř měl své šance a hodně nás podržel gólman Bláha.

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video