Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
4.3.2020

Závěrečný tlak k bodům nevedl. Slavia nestačila na Přerov

O pořadí v p-o, 27, středa 4.3.2020, Slavia - Přerov
Slavia
2:4
0:0, 1:3, 1:1
Přerov

Branky

Slavia

39. Vlček (Šteiner, Kubík), 53. Kuťák (Bílek, Vrdlovec)

Přerov

29. Kubeš (Pšurný, Dvořák), 31. Dvořák (Pšurný, Berger), 40. Číp (Moučka, Zbořil), 60. Černý (Goiš, Číp)

Statistiky

Rozhodčí: Grech, Jechoutek – Coubal, Kokrment
Vyloučení: 6:5, navíc Ondráček (Slavia) 10 min, Hejda (Slavia) 5 min. a do konce utkání – Číp (Přerov) 5 min. a
Využití: 1:3

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 35:24
Diváci: 512

Sestavy

Slavia

Michajlov – Hejda, Novák, Barák, Veber, Duda, Ryzák, Valík – Doležal, Vrdlovec, Bílek – Ondráček, Kuťák, Šmerha – Vlček, Kubík, Šteiner – Kubica, Kohút, Brož.

Přerov

Klimeš – Krisl, Kubeš, Weinhold, Zbořil, Šnajnar, Forman – Berger, Pšurný, Dvořák – Moučka, Hejcman, Číp – Goiš, M. Kratochvil, Š. Kratochvil – Svoboda, Süss, Ryšavý.

Jediný bod stačil hokejistům Slavie na to, aby si zajistili účast v první šestce Chance ligy. Závěrečný tlak v utkání proti Přerovu ale k bodům nevedl, sešívaní nakonec na domácím ledě prohráli 2:4.

Sešívaní vstupovali do utkání s jasným úkolem – napravit porážku v Českých Budějovicích a poprvé po šesti duelech zvítězit. Ještě před úvodním buly klub ocenil kapitána Jana Nováka, který nastoupil do svého 800. zápasu v sešívaném dresu.

První minuty nasvědčovaly tomu, že jak Slavia, tak Přerov nemají v úmyslu participovat na gólové přestřelce a divoké hře nahoru dolů. První větší šanci zaznamenali v 6. minutě Zubři, konkrétně Süss, jenž se nadvakrát a neúspěšně snažil překonat Michajlova.

Celkově se však první třetina nesla v duchu hodně nepřesností jak v kombinaci, tak ve střelbě. Největší příležitosti si svěřenci Miloše Říhy vypracovali v přesilové hře – nejprve ohrozil Klimeše ránou od modré Šmerha, dusno v prostoru před brankovištěm bylo také po následném nahození kapitána Nováka.

Domácí se ale ve vlastní početní výhodě museli i bránit – v 16. minutě ujeli Zubři ve dvou proti jedinému obránci, střílející Číp však trefil jen připraveného Michajlova, který v úvodní dvacetiminutovce předvedl několik důležitých zákroků.

Prostřední dějství přineslo šance i góly

Blízko první brance byli slávisté ve 28. minutě – Zdeněk Kubica zvolil v přečíslení rychlou střelu, překonal přerovského gólmana, avšak nastřelil pouze pravou tyčku. Dorážející Kohút už se k dorážce nedostal.

Přerovští necelou půl minuty po Kubicově šanci dostali k dispozici přesilovku a po minutě ji využili. Pšurný si na pravém kruhu všiml volného Jakuba Kubeše, který si vylepšil pozici a tvrdou ranou k vzdálenější tyči otevřel skóre duelu – 0:1.

Netrvalo dlouho a slávisté inkasovali podruhé. V další přesilové hře se opět ukázal Roman Pšurný, ukryl si puk před dotírajícím protihráčem a nabil na střelu z první Filipu Dvořákovi, jenž se nemýlil a prostřelil Michajlova – 0:2.

Z tlaku a z deky, která na Slavii po dvou slepených gólech padla, se domácí dokázali vymanit až dvě minuty před druhou sirénou. Adam Kubík vybojoval puk v souboji několika hráčů u mantinelu, poslal ho na modrou na Davida Šteinera, jehož rychlý pokus před brankou nejprve tečoval a posléze za bezmocného Klimeše dorazil Filip Vlček – 1:2.

Dlouho se ovšem červenobílí ze svého kontaktního gólu radovat nemohli. Po faulu Ondráčka, který navíc vyfasoval i osobní desetiminutový trest, se Moravané usadili v útočné třetině a 18 sekund před druhou přestávkou si vzali dvougólový náskok zpátky – střelu Radka Čípa ještě nejspíše tečoval jeden ze slávistů mimo dosah Michajlova – 1:3.

Ve třetí třetině pokračovaly oba týmy v nastoleném tempu, v akci tak byli i oba brankáři – Michajlov nejprve ve 45. minutě zlikvidoval Moučkovu střelu ze slotu, Klimeš si na druhé straně poradil s individuální akcí Kubici.

Slávisté pokračovali v tlaku a nakonec byli za svoji snahu odměněni kontaktní brankou. Přesilovou hru 5 na 3 využil v 53. minutě Filip Kuťák, jenž si najel do prostoru před branku a do odkryté branky tečoval střílenou přihrávku z hole Vítězslava Bílka – 2:3.

Sešívaní v závěrečných minutách zamkli svého soupeře v obranném pásmu a vytvořili si celou řadu šancí, brankáře Klimeše už ale překonat nedokázali. Minutu před koncem navíc udělali chybu v rozehrávce, kterou potrestal Roman Pšurný a stanovil konečný výsledek na 4:2 pro hosty. Po siréně ještě vypukla bitka, v níž Ryzák vystartoval na Čípa, jenž naprosto zbytečně dohrál souboj se Šmerhou. Slávistický kanonýr dlouhé vteřiny ležel na ledě, ale nakonec odjel za doprovodu lékaře do šatny.

Slavii čeká poslední utkání nadstavby v sobotu na ledě Litoměřic. Právě s nimi se střetne o poslední šesté místo v tabulce, na kterém má momentálně na Stadion tříbodový náskok.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): Myslím si, že kluci to odmakali a nechali tam všechno. Za to bych jim poděkoval, protože opravdu bojovali a makali. Za stavu 0:0 jsme měli ve druhé třetině šance, ale nevyužili jsme je. Před prvním vyloučením dostal náš hráč úder do hlavy, ale my jdeme ven a dostaneme gól, před druhým to bylo stejné. Je samozřejmě naše chyba, že ta oslabení neubráníme, ale nezdá se mi to. Výkon samozřejmě vyvrcholil tím závěrem. To je vše, co bych k tomu řekl.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): My jsme letos se Slavií hráli šestý zápas, dvakrát jsme tady prohráli. Dnes jsme byli na domácí nachystaní a až na nějaké drobnosti jsme odehráli slušný zápas. Jsme rádi za výhru a tři body.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více