Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
1.2.2020

Na úvod Superpoháru porážka. Junioři nestačili na Kladno

2. kolo, sobota 1.2.2020, Slavia - Kladno
Slavia
3:5
1:1, 1:2, 1:2
Kladno

Branky

Slavia

8. Štrombach (Havrda, Puczek), 25. Petrák (Puczek, Havrda), 47. Labuzík (Puczek, Mareček)

Kladno

5. Bláha (Zich, Šimek), 30. Nagy (Zderadička), 34. Chrenka (Šapovaliv), 59. Hašek (Nagy), 60. Hašek

Statistiky

Rozhodčí: Svoboda – Frodl, Ganger
Vyloučení: 3:3
Využití: 1:0

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 26:42
Diváci: 89

Sestavy

Slavia

Pánek – Matějka, Němeček, Bureš, Mareček, Srdínko, Klatt – Kižlin, Štrombach, Havrda, Hradil, Hasil, Slavíček, Křenek, Turek, Labuzík, Petrák, Puczek

Kladno

Novotný – Staněk, Šmatlák, Zíka, Ticháček, Zderadička, Zich – Klíma, Šimek, Hašek, Sachr, Nagy, Čermák, Bláha, Šapovaliv, Chrenka

Sešívaná juniorka nedokázala v prvním zápase DHL Superpoháru bodovat a na domácím ledě podlehla Kladnu 3:5. V zápase plném obratu rozhodla o triumfu hostů vítězná trefa v závěru třetí třetiny.

První zápas v rámci DHL Superpoháru čekal v sobotu podvečer na juniory Slavie, kteří v nové soutěži suplující pozastavenou extraligu přivítali na domácím ledě hráče Kladna. Rytíři se v předchozím turnaji O Pohár DHL umístili výše než sešívaní a vyhráli také předchozí vzájemné utkání v půlce ledna.

Pozici mírného favorita potvrdili i v úvodních vteřinách utkání, když se Šimek dokázal po necelé půl minutě schovat obraně sešívaných a puk odražený od zadního mantinelu dorážel přímo před brankářem Pánkem. První velkou příležitost ale zaznamenali slávisté, konkrétně trojice Labuzík-Hradil-Hasil, ale posledním dvěma jmenovaným se nepodařilo využít zmatku v brankovišti hostů a dostat puk za brankovou čáru.

Slovo si tak vzali hosté, přesněji útočník Martin Bláha, který si počkal na středu a pohotovu střelou z první otevřel v 5. minutě skóre duelu. Svěřenci Jiřího Vebera ale nechtěli zůstat pozadu – uplynuly tři minuty, když Filip Štrombach v jedné ze svých dvou zajímavých šancí z úvodní dvacetiminutovky prostřelil kladenského gólmana a srovnal.

Zbytek první třetiny už ovšem probíhal podle not Kladna, které přidalo na tempu a zaměstnávalo defenzivní řady domácích. Slávisty podržel při několika nebezpečných kombinacích brankář Petr Pánek.

Druhé dějství začalo pro domácí výborně. Sešívaní dostali k dispozici svoji první přesilovou hru a ve 25. minutě ji dokázali využít. Jiří Puczek si všiml na levém kruhu nehlídaného Martina Petráka, kterému hosté sice první střelu zblokovali, ale napodruhé už propasíroval puk za gólmana Novotného.

Slávisté tak poprvé v utkání vedli, herně se ale opět začali více prosazovat Rytíři. Brzy po druhé brance domácích trefil Chrenka tyč, ve 30. minutě pak zůstal osamocen za sešívanou obranou Martin Nagy a v samostatném úniku vyrovnal. Tlak Kladna pokračoval i v následujících minutách – velkou příležitost Šapovaliva z 33. minuty zlikvidoval skvěle chytající Pánek.

Nakonec ovšem nátlak Středočechů neustál a kapituloval potřetí. Na rychlou kombinaci hned po vhazování z 34. minuty již nestihl zareagovat a Samuel Chrenka vrátil Rytířům náskok. Slávisté se sem tam dokázali vypracovat ke střelecké příležitosti, většinou však končila na pozorném brankáři hostů.

Do třetí periody vstoupili sešívaní s přesilovou hrou a nebyli daleko od toho, aby ji proměnili. Maxim Havrda si dojel k odraženému kotouči po pokusu Petráka a tvrdým projektilem prověřil gólmana Novotného. Celkově se úvodní minuty hrály ve velkém tempu, bylo vidět, že ani jeden z týmů nechce tomu druhému nic darovat.

Úspěšněji si nakonec vedli domácí, jimž se, i díky šťastné náhodě, podařilo srovnat krok. Nahrávka Tomáše Labuzíka z 47. minuty směřujícího na jednoho ze spoluhráčů totiž trefila kladenského beka a odrazila se za bezmocného brankáře – 3:3.

Kladno se ale zaskočit nenechalo a pokračovalo v aktivní hře. V 53. minutě zastavil jasnou gólovku Čermáka opět Pánek, o minutu později pak Bláha při samostatném úniku branku Slavie přestřelil. Hostům se nakonec podařilo vstřelit tak kýženou branku – v 59. minutě se šikovně uvolnil Petr Hašek a tváří v tvář Pánkovi trefil horní prostory branky – 3:4.

Na trefu 101 sekund před koncem už slávisté zareagovat nedokázali. V závěru ještě jistil výhru Středočechů Petr Hašek, Kladno tak ve druhém kole DHL Superpoháru porazilo Slavii 5:3.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více