Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
15.2.2020

Derby bez bodu. Junioři nestačili na Spartu

4. kolo, sobota 15.2.2020, Slavia - Sparta
Slavia
2:5
0:4, 0:0, 2:1
Sparta

Branky

Slavia

42. Hradil, 42. Brož (Petrák, Hovorka)

Sparta

2. Klimo (Arnošt, Prymula), 10. Poizl (Prymula, Klimo), 12. Arnošt (Gajdoš, Prymula), 13. Arnošt (Poizl, Gajdoš), 59. Klimo (Routa)

Statistiky

Rozhodčí: Úlehla – Lučan, Roischel
Vyloučení: 10:9
Využití: 0:2

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 38:35
Diváci: 398

Sestavy

Slavia

Pánek – Matějka, Hovorka, Němeček, Štíbr, Mareček, Klatt – Kižlin, Štrombach, Havrda, Hradil, Hasil, Slavíček Š., Turek, Míšek, Labuzík, Janča, Petrák, Brož.

Sparta

Cichoň – Vorobjev, Bláha, Poizl, Prchal, Tomek, Chvátal, Gajdoš – Prymula, Kulhánek, Klimo, Krchňák, Slavíček J., Routa, Konečný, Vágner, Arnošt, Gluzman, Kuracina.

Ani ve třetím derby v letošní sezóně pražských S nedokázali slávističtí junioři zvítězit, na domácím ledě padli 2:5. Svého soupeře přitom přestříleli a na začátku třetí třetiny se nadechovali k obratu. Ten však nepřišel.

Slávisté nezačali třetí derby v sezoně vůbec dobře – už po 63 sekundách ujel na levém křídle sparťanský útočník Michal Klimo a střelou do horních prostor překonal slávistického brankáře Pánka.

Celkově se první třetina nesla v duchu šancí na obou stranách – na střely nakonec vyhráli slávisté 14:12. V 11. minutě se například skvěle uvolnil Jaroslav Brož, ale tváří v tvář sparťanskému gólmanovi narazil na jeho beton.

V té době už sparťané vedli o dvě branky, v 10. minutě si totiž sešívaní nerozuměli při rozehrávce a Daniel Poizl z prostoru mezikruží trefil přesně. Do 13. minuty zvýšili na rozdíl čtyř gólů dvěma trefami v rozmezí 77 sekund Dominik Arnošt.

Ve druhé dvacetiminutovce se počet gólových příležitostí značně zmenšil, ve hře však byl vidět větší zápal. Tempu příliš nepřidávala častá vyloučení. Slávisté byli opět střelecky aktivnější – v největších příležitostech trefili Labuzík s Brožem horní tyčku.

Slávisté se však přece jenom dočkali. Na začátku třetí třetiny nejprve využil chyby brankáře Cichoně Damien Hradil, o necelou minutu později pak odražený puk napálil Jaroslav Brož přesně k bližší tyčce.

Tlak sešívaných pokračoval a vyvrcholil ve 47. minutě v přesilovce 5 na 3. Tu ovšem svěřenci Jiřího Vebera nakonec nevyužili, i když po střele Hovorky se puk pohyboval těsně před brankovou čárou.

Závěr utkání už si sparťané pohlídali a po gólu Michala Klima v 59. minutě zvítězili 5:2. Sešívaní junioři se vrací do akce ve čtvrtek na ledě Karlových Varů.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více