Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
5.3.2020

Slavia se Spartou držela krok! V derby "S" nakonec padla

9. kolo, čtvrtek 5.3.2020, Sparta - Slavia
Sparta
3:1
0:0, 2:1, 1:0
Slavia

Branky

Sparta

29. Gajdoš (Routa, Havlín), 39. Konečný (Tomek, Gajdoš), 52. Arnošt

Slavia

23. Puczek (Petrák, Turek)

Statistiky

Rozhodčí: Lacina – Špringl, Špůr.
Vyloučení: 3:4
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:24
Diváci: 397

Sestavy

Sparta

Cichoň – Poizl, Bláha, Havlín, Prchal (C), Klodner, Tomek, Gajdoš – Kulhánek, Klimo, Krchňák, Vaňous, Slavíček (A), Routa, Konečný, Vágner, Arnošt (A), Čech, Vitouch.

Slavia

Pánek – Matějka, Štíbr, Němeček, Holý, Mareček, Srdínko, Klatt – Štrombach, Havrda, Hradil, Křenek, Turek, Míšek, Janča (A), Petrák (C), Puczek.

Sešívaní junioři sice odehráli se Spartou vyrovnaný duel, nakonec však v Holešovicích prohráli. Slavia se zkraje tradiční bitvy ujala vedení, domácí však třemi trefami skóre otočili a získali tři body.

Slávisté se v derby pražských „S“ osmělili už v 8. minutě, kdy dostali po dvou faulech domácích výhodu dvojnásobné přesilovky. Početní převahu ale nedokázali využít. Následně pěkně posunul puk před branku na číhajícího Janču Hradil, Cichoň byl však připravený a gólu včas zamezil.

Chvíli před sirénou bylo horko na druhé straně kluziště. Závar před sparťanskou klecí ale vyústil jen v pořádnou strkanici. Zkraje prostřední periody se mohli slávisté poprvé radovat. Jiří Puczek dostal v čase 22:17 přihrávku zpoza branky od Petráka a z prostoru mezi kruhem a brankovištěm nekompromisně propálil Cichoně.

Časomíra neukrojila ještě ani dalších sedm minut a Sparta se dočkala vyrovnání. Na modré čáře se ke kotouči dostal František Gajdoš a prudkým projektilem rozvlnil síť sešívané svatyně. O pár okamžiků později navíc Slavii zachránila tyčka.

Ve 39. minutě už ale byli sešívaní na soupeřovo snažení krátcí. Sparťané předvedli parádní akci a otočili vývoj skóre. Tomek nabil na pravý kruh Jakubu Konečnému, který okamžitě vystřelil. Proti jeho ostrému projektilu neměl Pánek šanci a podruhé v zápase kapituloval.

Přesně v čase 52:00 navíc Sparta navýšila náskok. Sešívané obraně ujel do samostatného úniku Dominik Arnošt, jenž vyšperkoval akci přesnou ranou k levé tyči. Naději ve slávistickém táboře chtěl ještě vykřesat Hradil, svou střelou ale narazil jen na beton sparťanského gólmana. Víc už toho Slavia nestihla na ledě letitého rivala nakonec padla 1:3.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více