Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
26.9.2020

Dorost poprvé bez bodu, doma prohrál se Spartou

4. kolo, sobota 26.9.2020, Slavia - Sparta
Slavia
2:4
0:3, 0:1, 2:0
Sparta

Branky

Slavia

46. Skoupý (Tomas, Jokl), 49. Skoupý (Švec)

Sparta

4. Odehnal (Kalný), 16. Valach (Stepanchuk), 16. Pražák (Höll, Ludvík), 38. Senčák

Statistiky

Rozhodčí: Hodač – Kotek, Kovář
Vyloučení: 9:10, navíc Ludvík (SPA) 10 min.
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 39:29
Diváci: 69

Sestavy

Slavia

Volevecký – Kulinič, Kříženecký, Málek, Švec, Dráb, Jokl, Brotánek – Strnad, Malínek, Nemes, Štancl, Skoupý, Krásný, Vlasák, Tomas, Štípek, Vosmík.

Sparta

Hrabal – Klička, Ludvík, Bartoň, Menzel, Port – Stepanchuk, Vašíček, Odehnal, Červenka, Křišťan, Kalný, Valach, Pražák, Höll, Novák, Žmola, Senčák.

Slávističtí dorostenci poprvé v nové sezoně prohráli, v Edenu nestačili v derby na Spartu. Svěřenci Ladislava Slížka sice ve třetí třetině zásluhou dvou branek Mikuláše Skoupého snížili, ale vyrovnat už nedokázali a prohráli 2:4.

Slávističtí dorostenci vstupovali do derby s bilancí tří výher ze třech zápasů nové sezony, vstup do sobotního duelu se jim však nevyvedl. Přestože v první třetině přestříleli soupeře 15:13, góly padaly pouze do branky Tomáše Voleveckého.

Ve 4. minutě otevřel skóre hostující Mikuláš Odehnal, když se nejrychleji zorientoval v prostoru brankoviště a dorážkou z bezprostřední blízkosti využil přesilovou hru. Sešívaní se snažili střelami Skoupého či Strnada odpovědět, chyběla jim však přesná koncovka.

A tak opět udeřilo na druhé straně. Dvěma slepenými góly v rozmezí 33 sekund zvýšili skóre nejprve Cyril Valach a následně Sebastian Pražák, jenž ujel slávistické obraně a v samostatném úniku poslal puk přesně mezi betony Voleveckého.

V prostřední dvacetiminutovce byla jen zřídka volná trestná lavice, rozhodčí totiž hodně vylučovali. Střeleckou převahu (11:9) měli tentokrát sparťané a v závěru periody ji dokázali zužitkovat, když se ve 38. minutě trefil David Senčák.

Třetí třetina se nesla v duchu tlaku Slavie, která šla za vyrovnáním. Svého soupeře přestřílela 15:5 a do 49. minuty snížila na rozdíl dvou branek. O dva góly se postaral agilní Mikuláš Skoupý, jenž ve 46. minutě zakončil pěknou týmovou souhru, aby se o necelé tři minuty později prosadil individuální akcí.

Vyrovnat se už ale svěřencům Ladislava Slížka nepodařilo a sešívaní tak poprvé v novém ročníku prohráli. Na Spartu nestačili poměrem 2:4.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): „S výsledkem nejsem spokojen. Spokojen jsem se třetí třetinou, protože se mi líbilo, že kluci i za stavu 0:4 hráli do konce. Chceme hrát za každého stavu. Potěšilo to nás. Sparta vyhrála zaslouženě. Opticky to vypadalo, že to byl vyrovnaný zápas, ale oni chodili jednoduše ze třetiny, zatímco my jsme se s tím natrápili. Ve výsledku vyhrála Sparta zaslouženě.“

Tomáš Netík (HC Sparta Praha): „Po minulém zápase jsme potřebovali rapidně zlepšit výkon a dnes jsme začali dobře. Výsledek je pro nás samozřejmě dobrý a jsme spokojení, že jsme vyhráli.“

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video