Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
1.10.2020

Dorostenci smetli Tábor, čtyřikrát skóroval Tomas

5. kolo, čtvrtek 1.10.2020, Tábor - Slavia
Tábor
1:8
1:4, 0:1, 0:3
Slavia

Branky

Tábor

20. Matašovský (Fencl, Cícha)

Slavia

7. Tomas (Malínek, Strnad), 15. Malínek (Strnad, Brotánek), 18. Tomas (Strnad, Malínek), 20. Tomas, 26. Tomas (Strnad, Dráb), 53. Strnad (Malínek, Dráb), 59. Krásný (Malínek), 60. Skoupý (Skalský, Kříženecký)

Statistiky

Rozhodčí: Glanc – Štěpánek, Zedníková
Vyloučení: 2:2, navíc Matašovský (TAB) 20 min. a Jokl (SLA) 20 min
Využití: 0:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:33
Diváci: 50

Sestavy

Tábor

Tesař – Janda, Shaklein, Herda, Cícha, Eichler, Bečvařík, Čančura – Fencl, Šindelář, Dušek, Špánek, Souš, Matašovský, Suchan, Kupka, Šimák, Sabiniok

Slavia

Volevecký – Kulinič, Kříženecký, Málek, Švec, Dráb, Jokl, Brotánek – Strnad, Malínek, Nemes, Štancl, Skoupý, Krásný, Vlasák, Tomas, Štípek, Vosmík

Čtyři góly za zápas, to se jen tak nevidí. Radek Tomas je v utkání proti Táboru vstřelil a výrazně tak řídil vítězství 8:1. Dorostenci se i díky němu posunuli na dělenou první příčku v tabulce.

Slávisté přijeli do Tábora v roli favorita a to také od začátku potvrzovali. Už v šesté minutě otevřel skóre Radek Tomas a sešívaní zasypávali domácího gólmana jednou střelou za druhou. V úvodní třetině jich nakonec vyslali na branku 13 a čtyřikrát úspěšně.

V 15. minutě totiž využil přesilovou hru Vojtěch Malínek, načež v rozmezí dvou minut zkompletoval už v první třetině hattrick Radek Tomas. Pro domácí hrůzné skóre ještě 16 sekund před první sirénou upravil Marek Matašovský, ale na více se Jihočeši nezmohli.

Ve druhé třetině sice Táborští Slavii přestříleli (10:8), přesnými náboji ovšem pálili opět svěřenci Ladislava Slížka. Početní výhodu 5 na 3 využil ve 26. minutě Radek Tomas, pro něhož to byl už čtvrtý gól v utkání (a pátý v sezoně).

V závěrečné dvacetiminutovce se gólově prosadili i další sešívaní střelci. Svým čtvrtým gólem v ročníku se prezentoval Lukáš Strnad, naopak poprvé po návratu do Slavie se trefil Adam Krásný a 52 sekund před koncem pečetil jednoznačné vítězství 8:1 Mikuláš Skoupý.

Slávističtí dorostenci tak v Táboře získali další tři body a ve skupině Střed se s 12 body dělí s Jihlavou o první místo. Další utkání je čeká v sobotu na ledě Pardubic.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více