Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.9.2020

Na úvod sezony prohra. Slavia nestačila na Slovan

1. kolo, pondělí 14.9.2020, Slavia - Ústí nad Labem
Slavia
1:3
0:1, 0:0, 1:2
Ústí nad Labem

Branky

Slavia

57. Vlček (Šteiner, Ondráček)

Ústí nad Labem

19. Trávníček (Drtina, Matějček), 42. Cienciala (Klikorka, Tůma), 55. Trávníček (Severa)

Statistiky

Rozhodčí: Bejček, Jechoutek – Štofa, Kotlík
Vyloučení: 5:9
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 37:30
Diváci: 707

Sestavy

Slavia

Michajlov – Hejda, Novák, Buchta, Veber, Krejčí, Gaspar, Antoš – Všetečka, Vampola, Šmerha – Kuťák, Slavíček, Kružík – Ondráček, Vlček, Šteiner – Petrov, J. Brož

Ústí nad Labem

Růžička – Drtina, Havránek, V. Brož, Vala, Klikorka, Voženílek – Severa, Matějček, Trávníček – Tůma, Svoboda, Houška – Cienciala, Pšenička, Bláha – Tlačil, Čermák, Grim – Furch

Sešívaní načali novou mistrovskou sezonu na domácím ledě s ústeckým Slovanem. Duel se vydařil lépe hostům. Ti byli sice hodně nedisciplinovaní, ale Slavia nedokázala žádnou z přesilovek využít. Ústí si postupně vypracovalo třígólový náskok a domácí už stihli jen korigovat na konečných 1:3.

Úvodní zápas sezony začala obě mužstva obezřetně. První vzrušení pro diváky přišlo až v 10. minutě, kdy si domácí dvakrát po sobě zahráli přesilovou hru. V početní výhodě se ovšem sešívaní trápili a hostující gólman Růžička se příliš nezapotil.

Krátce po skončení druhé slávistické přesilovky si vytvořil obrovskou příležitost ústecký Cienciala. Ten vybojoval kotouč na domácích obráncích a ujel do samostatného úniku. Brankář Michajlov však chybu spoluhráčů napravil skvělým zákrokem.

Skóre duelu otevřel až chvíli před koncem prvního dějství Michal Trávníček. Útočník Slovanu zkusil v přesilové hře zpoza brány odrazit kotouč do branky o záda domácího gólmana a nevídaná kulišárna se mu povedla znamenitě.

V přesilovkách se Slavia trápila

Domácí hokejisté se ve druhé třetině hnali za vyrovnáním a vybojovali hned čtyři přesilovky. Ani v jedné však svěřenci trenéra Štrby střelecky neobstáli a museli naopak bránit nebezpečné brejky hostů.

V největší slávistické šanci se zjevil krátce po polovině základní hrací doby Kuťák. Tomu nabil na pravou stranu Veber, jenže prvního jmenovaného fantasticky vychytal Růžička.

Start třetí periody patřil Slovanu. Hosté se dokázali podruhé střelecky prosadit ve hře čtyři na čtyři. Trefil se David Cienciala, který šikovně tečoval Klikorkovu střílenou přihrávku. A stejný hráč mohl v oslabení přidat další branku. Z mezikruží však mířil přesně doprostřed brány.

V další akci v oslabení se ocitl hostující Svoboda. Ten získal kotouč po zblokované Novákově pumelici a pelášil do samostatného úniku. Michajlov ovšem v přímém souboji obstál na jedničku a střelu z hranice brankoviště udržel ve výstroji.

Snížení měl na holi domácí Kuťák, jenže jeho pumelice z levého kruhu pouze orazítkovala vzdálenější tyčku. Na druhé straně tak přišel trest. Michal Trávníček si před brankovištěm pohrál s domácí obranou a zakončil zkušeně ranou na bližší tyč.

Domácí se nakonec ale ještě nadechli k závěrečnému tlaku. Zavelel k němu Filip Vlček, který prostřelil hostujícího brankáře z mezikruží. Pražané následně zahrozili ještě několikrát. Slavíček ani Krejčí ovšem na Růžičku nevyzráli.

V posledních vteřinách si však sešívaní nedokázali vytvořit větší tlak a nakonec prohráli 1:3.

Ohlasy trenérů

Martin Štrba (HC Slavia Praha): „Chtěli jsme samozřejmě vyhrát první zápas sezony. Byli jsme ale zbytečně nervózní a jenom pár minut jsme hráli to, co jsme chtěli. Měli jsme devět přesilovek a nedali jsme z nich ani gól. Pokud nedáme branku v početní výhodě, nemůžeme pomýšlet na vítězství. Ústí zaslouženě vyhrálo, my jsme si to nezasloužili.“

Jaroslav Roubík (HC Slovan Ústí nad Labem): „Řekl bych, že to byl klasický zápas v úvodu sezony. Oba týmy měly hodně sil. Hodně se bruslilo. Hra byla ale hodně neukázněná a rozkouskovaná. Bylo hodně vyloučených. My jsme dali tři góly, Slavia jeden, proto jsme vyhráli.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více