Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.9.2020

Slavia porazila dosavadního lídra, obrat završil Vampola

3. kolo, sobota 19.9.2020, Slavia - Sokolov
Slavia
3:2p
0:1, 1:0, 1:1 - 1:0
Sokolov

Branky

Slavia

30. Doležal (Šteiner, Vrdlovec), 56. Gaspar (Novák, Vlček), 62. Vampola (Novák)

Sokolov

14. Osmík (Gut, Houdek), 47. Kverka (Šik, Kadeřávek)

Statistiky

Rozhodčí: Čáp, Ondráček – Coubal, Flegl
Vyloučení: 3:4
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:33
Diváci: 521

Sestavy

Slavia

Michajlov – Jeřábek, Novák, Gaspar, Veber, Hejda, Steinocher, Antoš – Vlček, Vampola, Šmerha – Kuťák, Bednář, Kružík – Doležal, Vrdlovec, Šteiner – Ondráček, Brož.

Sokolov

Neužil – Mikyska, Kadeřávek, Rulík, Klodner, Houdek, Jandus, Zeman – Vracovský, Kverka, Tůma – Šik, Gut, Osmík – Švec, Rohan, Kropáček – Prymula, Vrána, Jiskra.

Ještě pět minut před koncem třetí třetiny o gól prohrávali, nakonec však hokejisté Slavie průběh zápasu se Sokolovem otočili a vyhráli v prodloužení. Vítězný gól vstřelil podruhé za sebou Petr Vampola.

Sešívaní vstoupili do utkání aktivněji, což v prvních minutách prokazovala zejména první formace vedená Petrem Vampolou. Ve 4. minutě prověřil brankáře Sokolova Tomáš Šmerha, ale pokusem z ostrého úhlu neuspěl. V ostřelování branky hostů pokračovaly i ostatní lajny, zejména v následujících dvou přesilovkách, ale zatím bez úspěchu.

Početní výhodu si v polovině úvodní dvacetiminutovky zahráli i hokejisté Baníku. Velkou příležitost si vypracoval Michal Gut, jeho střelu však Martin Michajlov maskou vyrazil. O půl minutu později mohl ve vlastním oslabení skórovat Vampola, zakončení po obtočení branky však opět skončilo u pozorného gólmana Neužila.

Hosté sice svou první početní výhodu nevyužili, 13 sekund po vypršení Vrdlovcova trestu však udeřili. Přesnou Gutovu nahrávku totiž na hranici brankoviště zpracoval Martin Osmík a rychlou střelou překonal Michajlova – 0:1.

Ve zbytku první třetiny se slávisté snažili vyrovnat, leč marně. Solidní šanci si v oslabení vytvořil Martin Ondráček, jemuž ve skórování zabránil až gymnastický zákrok sokolovského brankáře. Na betonech Neužila skončila i akce nahrávajícího Jaroslava Bednáře a střílejícího Filipa Kuťáka.

Hned zkraje druhé dvacetiminutovky mohli sešívaní srovnat krok a skóre, Michaelu Gasparovi se však nakonec po pěkné stahovačce nepodařilo zamířit mezi tři tyče a pouze přestřelil. I po následující minuty to ovšem byli svěřenci Martina Štrby, kteří udávali tempo hry. K dvěma dobrým střelám se nachomýtl obránce Veber, gólem však neskončily.

Neužil kapituloval až ve 30. minutě. Vyrovnávací brankou skončila akce Vrdlovce se Šteinerem, který si drze vyjel zpoza branky mezi kruhy a připravil pozici pro Jiřího Doležala, na jehož nechytatelný projektil neměl strážce sokolovské svatyně nárok – 1:1.

O vítězi rozhodlo až prodloužení

Ve zbytku druhé třetiny už gól nepadl, nuda ovšem v Edenu rozhodně nepanovala. Několik dobrých šancí Guta musel znovu likvidovat Michajlov, na druhé straně pak Neužil čelil především tlaku elitní slávistické formace – ani Vampola, ani Vlček ale ze svých střeleckých pozic neuspěli.

Aktivní hokej hráli červenobílí také na začátku třetí třetiny – Kružíkovu individuální akci se dvěma střelami snažil zužitkovat kapitán Novák –, efektivnější v zakončení však byli Sokolovští. Propadnutí slávistů v útočném pásmu bleskově využil Otakar Šik a zakončující exslávista Jaromír Kverka, který ve 47. minutě poslal hosty znovu do vedení.

Uplynula minuta a slávistům se podařilo dostat kotouč do branky, leč rozhodčí už foukl do píšťalky a přerušil hru. V početní výhodě v 53. minutě se domácí trenéři rozhodli na necelou minutu odvolat brankáře, ani tento tah zatím k brance nevedl. Vyrovnání tak přinesla 56. minuta, kdy tvrdý Novákův pokus od modré před brankou tečoval Michael Gaspar a srovnal na 2:2.

Do konce základní části se už nic nestalo, a zápas tak šel do prodloužení. V něm po necelé minutě fauloval sokolovský Kadeřávek a dal slávistům k dispozici přesilovou hru. Tu v čase 62:50 využil Petr Vampola, jemuž na dělovku z pravého kruhu nabil kapitán Novák. Slávisté tak navázali na výhru z Kladna a porazili Sokolov 3:2 po prodloužení.

Ohlasy trenérů

Martin Štrba (HC Slavia Praha): „Myslím si, že to byl z obou stran vynikající zápas. Sokolov má mladý tým, velice dobře bruslí, je agresivní a dravý. Já jsem rád, že jsme potvrdili bojovnost a urputnost z Kladna, kterou jsme si sem přinesli. Hráli jsme do poslední minuty, pak jsme využili přesilovku a díky tomu jsme vyhráli.“

Tomáš Hamara (HC Baník Sokolov): „Pro nás je to smutný konec, protože jsme dlouho šahali po třech bodech. Je to pro nás škoda, ale měli jsme horší začátek a těžko jsme se do toho dostávali. Ve třetí třetině jsme hráli to, co jsme chtěli hrát, byli jsme agresivní a blízko soupeře, dostali jsme se do šance a proměnili jsme ji. Z naší strany byla nejlepší. Je ale těžké získat za jednu třetinu tři body, protože Slavia má výborný tým. Co se týče prodloužení, tak jsme byli vyloučení a dostali jsme gól z oslabení 3 proti 4.“

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více