Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.1.2021

Z Valašska bez bodu. Slavia ztratila vedení a prohrála

8. kolo, středa 27.1.2021, Vsetín - Slavia
Vsetín
3:2
0:1, 2:1, 1:0
Slavia

Branky

Vsetín

21. Bednář (Bartko, Pechanec), 38. Pechanec (Jenáček, Gorčík), 47. Bartko (Vlach, Pechanec)

Slavia

7. Kafka (Šmerha, Jeřábek), 36. Novák (Bednář, Pšenička)

Statistiky

Rozhodčí: Ondráček, Šudoma – Otáhal, Hranoš
Vyloučení: 5:4
Využití: 2:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 24:22

Sestavy

Vsetín

Gába – Š. Jenáček, Smetana, Hryciow, Bartko, Kudělka, Štach, J. Jenáček – L. Bednář, Pechanec, Gorčík – Babka, R. Vlach, A. Zeman – Hořanský, Šilhavý, Vítek – Půček, Kucharczyk, Gajarský.

Slavia

Michajlov – Jeřábek, J. Novák, Barák, Buchta, Sedlák, Veber, T. Duda – Kafka, Vampola, Šmerha – Všetečka, Pšenička, Jaroslav Bednář – M. Ondráček, Vlček, Kružík – Tomica, Šteiner, J. Doležal.

První ze dvou zápasů se Vsetínem skončil pro Slavii bez bodu. Sešívaní nenavázali na domácí vítězství s Havířovem a prohráli na Lapači 2:3. O dvě branky červenobílých se postarali Petr Kafka a Jan Novák.

Začátek utkání byl z obou stran velmi opatrný. První větší šanci měli v šesté minutě Vsetínští. V obranném pásmu odebrali sešívaným kotouč a Pechanec s Gorčíkem mířili do přečíslení dva na jednoho. Brankář Michajlov dokázal střelu Pechance vyrazit, Gorčík poté promáchl a branku podruhé neohrozil.

O dvacet sekund později vstřelila Slavia první branku. Přihrávku Tomáše Šmerhy zužitkoval pohotovou střelou Petr Kafka. Gába se za jeho zakončením pouze ohlédl.

První třetina pokračovala bez dalších velkých šancí. Oba týmy si zahrály přesilovou hru, Slavia dokonce dvě, ale žádná z nich změnu stavu nepřinesla. Minutu a půl před koncem prvního dějství měl velkou šanci vsetínský Vlach, který trefil pouze břevno.

Do druhé třetiny vstoupil Vsetín aktivně a po čtyřiceti sekundách se radoval z vyrovnání. Lukáš Bednář si s kotoučem najel do volného prostoru a bekhendem překonal Martina Michajlova.

Po vyrovnávací brance pokračovali domácí v tlaku, ale do vedení se nedostali. Ve vlastním oslabení vystihl rozehrávku domácích Petr Vampola a vydal se sám na Gábu, kterého nakonec nepřekonal. Velká šance přišla také na straně Valachů. Šilhavý využil špatného střídání Slavie, jenže pokusem o kličku do bekhendu na Michajlova nevyzrál.

V čase 35:15 napřáhl na modré čáře Jan Novák a propálil vše, co mu stálo v cestě. Pražané se ale z vedení neradovali dlouho. Necelé tři minuty po vedoucím gólu vyrovnal z přesilové hry Antonín Pechanec. Skóre už se do konce třetiny neměnilo, neuspěla tak ani střela Petra Kafky ze závěrečných sekund.

Vsetín vletěl do třetí třetiny s chutí. Mezi kruhy se k odraženému puku dostal Gorčík, na nic nečekal a okamžitě vypálil, jenže střela skončila pouze u Michajlova. I nadále si domácí tvořili šance a po sedmi minutách poslední části hry se dostali do vedení. Obránce Jan Bartko zamířil po krásné přihrávce od Romana Vlacha přesně pod horní tyč branky sešívaných a využil tak přesilovou hru.

Další šanci Vsetína měl Gorčík, který si vyměnil kotouč s Bednářem, aby prudce vypálil, jenže trefil pouze masku brankáře Michajlova. V závěru se slávisté pokoušeli o vyrovnání a odvolali brankáře, jenže závěrečný tlak k vyrovnání nevedl.

Slavia si tak ze Vsetína odváží porážku 2:3. Šanci na reparát bude mít již v sobotu, kdy se stejní soupeři utkají v Edenu.

Ohlasy trenérů

Jan Srdínko (VHK Robe Vsetín): „Jsme hrozně rádi za tři body. Byl to těžký zápas, což jsme očekávali. Slavia hodně posiluje mužstvo, mají velkou sílu v ofenzívě a byli jsme rádi, že se nám to podařilo ubránit. Dnes rozhodly přesilové hry, ze kterých jsme dali dva góly a ubránili zkrácenou přesilovou hru pět na tři, kterou měl soupeř. Byl to dobrý zápas, tvořili jsme si i nějaké šance, takže s předvedenou hrou jsme maximálně spokojeni.“

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Nepodařilo se nám navázat na domácí zápas proti Havířovu. Chyběl nám důraz, kompaktnost, obětavost a hra pro mužstvo. Díky tomu je pro nás výsledek špatný. Hra se mi nelíbila, takže výsledek kopíruje předvedenou hru.“

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více