Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.2.2021

Slavia nezvládla přestřelku v Litoměřicích a odjíždí bez bodu

10. kolo, středa 24.2.2021, Litoměřice - Slavia
Litoměřice
7:4
2:1, 3:2, 2:1
Slavia

Branky

Litoměřice

1. Holý, 15. Pajer (Konečný, Marcel), 22. Moravec (Jánský, Miškář), 23. Urban (Konečný, Marcel), 32. Miškář (Beran, Procházka), 44. Miškář, 58. Beran (Procházka)

Slavia

10. Bednář (Kafka, Novák), 27. Kuťák (Bednář, Veber), 34. Ondráček (Kružík, Krejčí), 42. Šmerha (Sedlák, Vampola)

Statistiky

Rozhodčí: Petružálek, Kostourek – Coubal, Kokrment
Vyloučení: 4:3
Využití: 0:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 40:40

Sestavy

Litoměřice

Král – Marcel, Baláž, Výtisk, Holý, Kremláček, Jebavý, Háva – Válek, Svoboda, Kadlec - Beran, Miškář, Procházka – Jícha, Moravec, Jánský – Konečný, Urban, Pajer.

Slavia

Michajlov – Barák, Sedlák, Jeřábek, Buchta, Krejčí, Novák, Veber – Vlček, Vampola, Šmerha – Kafka, Bednář, Kuťák – Ondráček, Poletín, Kružík – Pšenička, Šteiner, Brož.

Slávisté zavítali v rámci dohrávky desátého kola Chance ligy do Litoměřic, kde po velké přestřelce prohráli 4:7. Utkání rozhodl špatný vstup do druhé třetiny, kde sešívaní během dvou minut dvakrát inkasovali. Prosadili se Bednář, Kuťák, Ondráček a Šmerha.

Vstup do utkání se slávistům vůbec nepovedl. Litoměřice vstřelily úvodní gól již po necelé minutě hry. Martin Michajlov první střelu sice vyrazil, ale před jeho brankou se nejlépe zorientoval Jan Holý a poslal domácí do vedení. Po rychle inkasované brance si červenobílí vytvářeli šance a snažili se o vyrovnání. Velkou šanci měl Tomáš Pšenička, který vystřelil, jenže jeho pokus mířil nad branku domácího brankáře Krále.

V desáté minutě se Pražané dočkali vyrovnání během přesilové hry. Petr Kafka našel krásnou přihrávkou Jaroslava Bednáře, který z levého kruhu přesně zakončil do odkryté poloviny branky domácích. Vyrovnaný stav ale nevydržel dlouho. Lukáš Pajer dostal přihrávku přes střední pásmo, unikl na Martina Michajlova a z levého kruhu ho propálil.

V závěru první třetiny tempo zápasu lehce opadlo. Ani na jedné straně nebylo moc vyložených příležitostí. Do jednoho z mála zakončení se dostal Matěj Beran, ale na brankáře Slavie nevyzrál a první třetina tak skončila vedením domácího Stadionu.

Utkání rozhodl špatný vstup do druhé třetiny

Do druhé třetiny vstoupili slávisté špatně. Během dvou minut inkasovali dvě branky. Z levé strany nahrál puk před branku Peter Jánský a Petr Moravec ho z hranice brankoviště prostrčil do branky. O minutu později nahrál Konečný Tomášovi Urbanovi, který unikl sám na hostujícího brankáře a střelou k pravé tyči ho překonal.

Po nepovedeném vstupu do prostředního dějství si vytvořil šanci Sedlák, ale jeho dělovka skončila jen těsně vedle pravé tyče Tomáše Krále. Snížení na 2:4 z pohledu hostů přišlo o chvíli později. Jaroslav Bednář vyslal do úniku Filipa Kuťáka, jenž z mezikruží přesně zakončil.

Hra se v polovině utkání vyrovnala, oba týmy si vytvořily šance, ale na další branku se čekalo až do 32. minuty, kdy se prosadil Patrik Miškář. Ten dostal přihrávku od mantinelu a propasíroval puk do branky Michajlova. Slávisté na inkasovaný gól rychle odpověděli. Martin Ondráček unikal po přihrávce Kružíka sám na brankáře Krále, udělal kličku a uklidil puk do prázdné branky.

V posledních čtyřech minutách druhé třetiny se o změnu stavu pokoušeli hostující Šmerha a domácí Beran, ale ani jeden z nich nezakončil přesně.

Slavia do třetí třetiny vletěla s odhodláním vyrovnat. Po minutě a půl využil přesnou střelou přesilovou hru Tomáš Šmerha. Kališníci na inkasovanou branku rychle odpověděli. Patrik Miškář vystřelil pohotově z mezikruží a překonal slávistického brankáře pošesté.

Po šesté inkasované brance se hra uklidnila a ani jeden z týmů se delší dobu neprosadil. V nejklidnější části zápasu měli šance Baláž, Holý, Válek a Veber. Dvě minuty před koncem utkání se po krásné souhře s Martinem Procházkou prosadil Matěj Beran. Slávisté už odpovědět nestihli a z Litoměřic odjíždějí bez bodu.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více