Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
1.12.2020

Na úvod triumf! Slavia na Dukle vyválčila dva body

13. kolo, úterý 1.12.2020, Jihlava - Slavia
Jihlava
3:4p
1:1, 2:1, 0:1 - 0:1
Slavia

Branky

Jihlava

14. D. Krenželok (Pekr, Čachotský), 24. Pekr (Mareš), 31. Illéš (Chlubna, Jiránek)

Slavia

4. Šmerha (Barák), 33. Jaroslav Bednář (Buchta, Kuťák), 47. Petrov (Vlček, M. Ondráček), 62. Veber (J. Doležal, Kuťák)

Statistiky

Rozhodčí: Souček, Hucl – Jindra, Bělohlav
Vyloučení: 4:5
Využití: 2:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 43:26

Sestavy

Jihlava

Jan Brož – D. Krenželok, Eliáš, T. Černý, Strejček, Bilčík, Mareš – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – Jiránek, Fronk, V. Brož – T. Harkabus, Lichanec, Pekr – T. Havránek, Čermák, Chlubna.

Slavia

Michajlov – Buchta, J. Novák (C), D. Krejčí, Hejda, Gaspar, Veber, Barák – Kafka, Všetečka, Šmerha – Tomica, Jaroslav Bednář, Šteiner – J. Doležal (A), Kuťák, Jar. Brož – M. Ondráček, Vlček, Petrov.

První zápas po restartu Chance ligy se Slavii vydařil na jedničku. I když Jihlava po prvním sešívaném gólu otočila skóre, dokázali červenobílí zkoncentrovat síly a do konce základní hrací doby vyrovnat. V prodloužení pak o dvoubodovém zisku rozhodl po parádní akci Václav Veber.

Slávisté načali restart ve velkém stylu. Když na časomíře běžela teprve 4. minuta, přihrál Barák do středního pásma Tomáši Šmerhovi , který ujel všem hráčům soupeře a sóloakci vyšperkoval forhendovou ranou k pravé tyči .

Domácí mohli vyrovnat zhruba o tři minuty později, po Čermákově dělovce z levého kruhu ale zazvonila pouze tyč sešívané svatyně. Následně zahrozil nebezpečnou střelou zblízka Tomica, Brož byl ale připravený a kotouč zkrotil ve výstroji.

V čase 13:09 se Dukla dočkala vyrovnání. Pekr nabil na pravý kruh Danielu Krenželokovi a jihlavská třiadvacítka nekompromisním projektilem napnul síť hostující klece. Zkraje prostředního dějství navíc domácí otočili skóre. Matěj Pekr využil pobídku od Mareše a z mezikruží propálil Michajlova.

V polovině základní hrací doby Jihlavští ještě navýšili těsné vedení. Ve skrumáží před červenobílou brankou se nejlépe zorientoval Jakub Illéš a uklidil puk za brankovou čáru.

Sešívaná odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Ve chvíli, kdy na trestné odpykávali dvouminutové tresty Skořepa a Eliáš, si slávisté vytvořili slušný tlak před domácí klecí a přesilovku pět na tři dokázali zužitkovat. Kuťákovu střelu z pravého kruhu Brož vyrazil jen k Jaroslavu Bednářovi, jenž nezaváhal a zacílil zcela přesně do poloodkryté svatyně.

Když na časomíře běžela 47. minuta, vybuchla sešívaná střídačka radostí. V závaru před jihlavskou klecí se chopil puku Daniil Petrov a zařídil hostům vyrovnání. V závěru oba týmy vrhly síly do útoku a snažily se strhnout výhru na svou stranu. Do sirény už ale gól nepadl, a tak bylo v CZK LOKO Aréně k vidění prodloužení.

V něm se hrálo nahoru dolů. Už po necelých dvou minutách ale Slavia rozhodla o zisku bodu navíc. V čase 61:52 vystřelil po kombinaci s Doležalem Václav Veber a ranou mezi betony vystřelil slávistům vítězství.

Ohlasy trenérů

Martin Štrba (HC Slavia Praha): Utkání bylo po tak dlouhé pauze těžké. Čekali jsme, jak to kluci zvládnou a musím říct, že jsme to zvládli výborně. Klukům musím poděkovat. První třetina byla po takové dlouhé době klasická, dostávali jsme se do tempa pomaleji a domácí nás zatlačili. Druhou třetinu jsme odehráli výborně, ve třetí části se nám podařilo srovnat a v prodloužení otočit. Takže klukům patří velký dík a za dva body jsme moc rádi.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Viděli jsme, že Slavia má hodně nepříjemný tým. Z předchozích čtyř zápasů získali venku devět bodů. Něco podobného jsme od nich čekali. Navíc hráli poslední zápas začátkem října, proto jsme věděli, že budou v uvozovkách nadržení na hru a chtít se ukázat, což se splnilo. Měli výborný pohyb, byli hodně silní v osobních soubojích a mají v kádru pár zkušených hráčů, kteří dokáží rozdat spoluhráčům přihrávky a dirigovat si hru. Přesto je to pro mě zklamání. Ztratili jsme podruhé za sebou zápas, kdy jsme vedli o dva góly, dneska 3:1... Tým, který chce být v sezoně úspěšný a chce hrát vysoko, takové zápasy ztrácet nemůže. Slavia měla při druhém gólu při přesilovce pět na tři štěstí, že se k ní odrazil gól, ale to k hokeji patří. My jsme neměli dostat gól na 3:3, který Slavia dala z ničeho. Špatně jsme vyhodnotili situaci, přišlo několik individuálních chyb a vyrovnání. Mrzí mě, že jsme nedali nějaký gól navíc, protože jsme šance měli. Ale teď nemáme prostě štěstí a tvrdou prací si ho musíme naklonit zpátky. Tomáš Čachotský se ve středu podrobí vyšetření sonem. Uvidíme, co bude mít s tříslem. Píchlo ho v něm, zatáhlo ho tam a když jsem ho viděl, tak si myslím, že v letošním kalendářním roce už ho na ledě neuvidíme.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více