Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.12.2020

Doma bez bodu. Slavia padla s Prostějovem

16. kolo, středa 9.12.2020, Slavia - Prostějov
Slavia
2:3
1:0, 1:2, 0:1
Prostějov

Branky

Slavia

2. Doležal (Kuťák, Gaspar), 23. Kafka (Vampola)

Prostějov

29. Bartoš (Vachutka, Mrázek), 36. Mrázek (Bartoš, Janeček), 52. Piegl (Staněk, Novák)

Statistiky

Rozhodčí: Čáp, Grech – Hnát, Komárek
Vyloučení: 4:4
Využití: 0:0

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 36:24

Sestavy

Slavia

Málek – Hejda, Novák (C), Krejčí, Barák, Gaspar, Veber, Duda – Kafka, Vampola, Všetečka – Tomica, Bednář, Šteiner – Doležal (A), Kuťák, Kružík – Ondráček, Slavíček, Vlček

Prostějov

Bláha – Matyáš, Pěnčík, Drtil, Piegl, Staněk, Rudl, Vosátko – Mrázek (A), Bartoš, Vachutka – Motloch (C), Kaut, Hrníčko (A) – Žálčík, Novák, Jandus – Podlaha, Janeček

Po venkovní prohře se sešívaní chtěli vrátit zpět na vítěznou vlnu, proti byl Prostějov. Slávisté se díky brankám Doležala a Kafky dostali v Edenu do dvoubrankového vedení, ale hostům se povedlo zápas otočit a odvezli si všechny tři body.

V brance Slavie se poprvé v sezoně představil Roman Málek, a na první úspěšný zákrok nečekal dlouho. Po půl minutě hry pokryl první střelu soupeře. Sešívaní se z úvodního tlaku Jestřábů oklepali rychle. O minutu později od první šance hostů se prosadil z mezikruží Jiří Doležal.

Oba týmy si zahrály přesilové hry, ale skóre se nezměnilo. V jedné z nich zablokoval obětavě Martin Ondráček střelu, která ho trefila do kolene, a s bolestivou grimasou odkulhal na střídačku. Ve druhé polovině první třetiny se hrál důrazný hokej s minimem šancí na obou stranách. Dvacet sekund před koncem si hosté vytvořili menší tlak, ale obrana Slavie si s ním poradila, takže zůstalo skóre stejné.

Po třech minutách druhé třetiny zvýšili domácí na 2:0. V oslabení ujel Petr Vampola, který přesně přihrál Petru Kafkovi, a ten se v zakončení nemýlil. Druhý gól dostal sešívané do tempa, velkou šanci měl Bednář, ale branku jen těsně minul.

Prostějovu se v polovině utkání povedlo snížit. Puk za záda Romana Málka procedil David Bartoš. Slavia chtěla na inkasovanou branku rychle odpovědět, ale stal se pravý opak. Jestřábům se pět minut před koncem druhé části hry povedlo vyrovnat. David Bartoš našel krásnou přihrávkou přes celé pásmo Petra Mrázka, který nedal Romanu Málkovi šanci.

Slavia vlétla do třetí třetiny a od začátku se snažila vstřelit vedoucí branku. Velkou šanci měl Filip Vlček, ale přes bránícího protihráče dokázal namířit puk pouze do tyče. Příležitost měli také hosté, Petr Mrázek zůstal dvakrát sám před brankou, ale na Romana Málka nevyzrál. Napřed mířil těsně vedle, podruhé již byl domácí brankář překonán, ale obránci dokázali odklidit puk do bezpečí.

Jestřábi se po ubráněné přesilové hře dostali do vedení. Staněk nahrál puk René Pieglovi, který vystřelil tak přesně a razantně, že Roman Málek nedokázal zareagovat. Sešívaní se snažili o vyrovnání, ale přes dobře organizovanou obranu hostů se jen těžko dostávali. Slavia vstřelila čtyřicet sekund před koncem branku, která ale nebyla uznána, protože byla dosažena kopnutím. Tlak domácích pokračoval i po neuznané brance, ale vyrovnat se již nepodařilo a Slavia je tak podruhé v řadě bez bodu.

Ohlasy trenérů

Jiří Doležal (HC Slavia Praha): Měli jsme výborný vstup do utkání, v první třetině jsme kontrolovali hru, ale postupem času, kdy začali napadat naše obránce, jsme se dostávali pod tlak. Po inkasovaném gólu na 2:1 jsme se začali bát hrát, což změnilo hru. V závěru jsme hráli o všechno, měli jsme i nějaké šance, ale nebyli jsme produktivní. Utkání by si remízu zasloužilo.

Jiří Šejba (LHK Jestřábi Prostějov): Byl to dobrý zápas, lidem se to muselo líbit. Domácí vstoupili do utkání lépe, my jsme špatně zavírali předbrankový prostor, a navíc jsme z kraje druhé třetiny nevyužili přesilové hry, z čehož těžili domácí a přidali druhou branku. Do zápasu jsme se vrátili tím, že jsme začali aktivněji napadat a jít do těla. Domácí začali mít problémy s rozehrávkou, střelbou i dorážkami, což se podepsalo na tom výsledku. Musím pochválit našeho brankáře, protože domácí měli tři tutové šance, které chytil. Tým, který dnes vyhrál, tak si za tím více šel. Oba týmy předvedly dobrou hru, ale my jsme byli v závěru šťastnější.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více