Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.1.2021

Slavia veze pouze bod. S Ústím padla v prodloužení

18. kolo, středa 6.1.2021, Ústí nad Labem - Slavia
Ústí nad Labem
3:2p
2:1, 0:0, 0:1 - 1:0
Slavia

Branky

Ústí nad Labem

6. Protasenja (Vl. Brož, Pšenička), 17. Furch (O. Bláha, Matějček), 63. Tůma (Vl. Brož)

Slavia

9. Kuťák (Jaroslav Bednář, Kafka), 41. Vlček (Vampola, J. Novák)

Statistiky

Rozhodčí: Grech, Zubzanda – Coubal, Kokrment
Vyloučení: 5:7
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 23:24

Sestavy

Ústí nad Labem

Schwarz – Vl. Brož (A), Vala, J. Drtina (A), Š. Havránek, M. Voženílek, Vacík, Mareš – Tůma, Pšenička, Protasenja – Trávníček (C), Vrdlovec, Severa – D. Sklenář, G. Szturc, Grim – O. Bláha, Matějček, Furch.

Slavia

Michajlov – D. Krejčí, J. Novák (C), Hejda, Buchta, Gaspar, Veber, Barák – Kafka, Vampola, Vlček – Tomica, Jaroslav Bednář, Šteiner – J. Doležal (A), Kuťák, Kružík – Všetečka, Slavíček, M. Ondráček.

Slávisté dokázali v prvním duelu po vánoční pauze na ledové ploše soupeře urvat bod. Domácí tým z Ústí se sice dvakrát v zápase ujal vedení, sešívaní ale dokázali díky trefám Kuťáka a Vlčka dvakrát vyrovnat skóre. Duel tak dospěl do prodloužení, ve kterém se po gólu Tůmy radoval Slovan.

Slávisté se pod Střekovem ještě nestihli ani rozkoukat a Michajlov už lovil kotouč z červenobílé sítě. Po Kuťákově vyloučení za podrážení dostali domácí výhodu přesilové hry, kterou v čase 05:16 využili. Pšenička nejprve zpoza branky krásně nahrál mezi kruhy Brožovi, a ten okamžitě vypálil. Slávistický brankář puk vyrazil pouze před sebe, kde číhal připravený Anatolij Protasenja a ranou z dorážky poslal Slovan do vedení.

Na ledové ploše ale neuběhly ani čtyři minuty a sešívaní dokázali vyrovnat. Po faulech Protasenji a Tůmy museli hrát Ústečtí v oslabení a Slavia početní výhodu pět na tři zužitkovala. Na konci 9. minuty nabil Bednář přihrávkou od mantinelu napříč hřištěm Filipu Kuťákovi, který číhal u levé tyčky a z těsné blízkosti pohodlně zavěsil.

V čase 16:55 si Slovan znovu vzal zpět těsný náskok. Bláha s Furchem se ve dvou vydali dopředu, prvně jmenovaný si nabruslil na levý kruh a prověřil Michajlova pořádnou dělovkou. Slávistický brankář puk vyrazil pouze k dojíždějícímu Aleši Furchovi, jenž dorážku z mezikruží bleskurychle proměnil v gól.

Když se zápas lámal v půlce, vyrazil do pěkné sóloakce Vampola, tváří v tvář Schwarzovi ale neuspěl. Na druhé straně ujel hostující obraně Severa. Michajlov si však s jeho bekhendovou kličkou poradil.

Jedenáct vteřin po úvodním buly závěrečné třetiny slávisté podruhé udeřili a umazali těsný ústecký náskok. Filip Vlček vyjel z rohu kluziště a dělovkou z těžké pozice propálil Schwarze. Vzápětí pobídl Doležala nahrávkou zpoza branky Kružík. Ústecký brankář ale vytasil dobrý zákrok betonem.

Do konce základní hrací doby už se ani jeden z týmů neprosadil, a tak přišlo na řadu prodloužení. V něm vystřelil Ústí o bod navíc Martin Tůma, který v čase 62:37 ranou z první zpečetil skóre utkání.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Roubík (HC Slovan Ústí nad Labem): „Z našeho pohledu poměrně povedený zápas. Škoda jen, že tu nebyli diváci, jelikož by si ho dle mého názoru užili. Slavia je velice silný soupeř, ale my jsme udrželi defenzivu a hráli kompaktně u sebe. V základní hrací době jsme uhráli bod a druhý dokázali urvat v prodloužení, což je pro nás parádní výsledek.“

Martin Štrba (HC Slavia Praha): „Z výsledku jsme zklamaní. Chtěli jsme tu vyhrát a odrazit se tak do nového roku, protože konec toho minulého se nám nepovedl. Udělali jsme ale o jednu chybu víc než soupeř, a ten toho dokázal využít, proto má dva body a my jenom jeden.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více