Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
23.1.2021

Proti Kladnu bez bodu, Slavia v Edenu neskórovala

23. kolo, sobota 23.1.2021, Slavia - Kladno
Slavia
0:3
0:1, 0:0, 0:2
Kladno

Branky

Slavia

Kladno

9. Melka (Pitule, Račuk), 44. Hlava (Pitule), 49. Suchánek (Račuk, Machač)

Statistiky

Rozhodčí: Jechoutek, Wagner – Baxa, Coubal
Vyloučení: 7:9
Využití: 0:1

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 24:34

Sestavy

Slavia

Michajlov – T. Duda, J. Novák (C), Jeřábek, Buchta, Sedlák, Veber, Barák – Vlček, Pšenička, Kružík – Všetečka, Kuťák, Šmerha – Šteiner, Slavíček, Jaroslav Brož – J. Doležal (A), Havrda, M. Ondráček.

Kladno

Brízgala – Frye, Mikliš, V. Sorokin, S. Zacharčuk, Kehar (A), Suchánek, Ticháček – Melka, Plekanec (C), Jágr – Kubík, Marosz, Račuk (A) – Š. Jelínek, Machač, Bílek – Hajný, Pitule, Hlava.

Slavii zradila koncovka a s Kladnem prohrála o tři branky. Rytíři načali cestu za výhrou už v první třetině, kdy se ujali těsného vedení. Sešívaní se sice snažili vyrovnat, to se jim však nepovedlo. Kladenští naopak přidali ještě dvě branky a získali na slávistickém ledě všechny body za triumf 3:0.

Hned na startu první třetiny prověřil Michajlova matador Plekanec, slávistický brankář byl ale pozorný a kotouč za svá záda nepustil. Po křížném pasu od Šmerhy následně na druhé straně kluziště vypálil Všetečka, v rozhodujícím momentu však přestřelil.

Poté vyzkoušel Brízgalovu pozornost ranou z úhlu Kružík, brankář Rytířů ukryl kotouč do lapačky. Zkraje 9. minuty vyfasoval domácí Pšenička dvouminutový trest za hákování a Kladno nabízenou výhodu brzy využilo. Když na časomíře svítil čas 08:56, předvedli hosté parádní kombinaci v obranném pásmu Slavie, Pitule nahrál od levé tyčky pod sebe na najíždějícího Antonína Melku, který střelou z mezikruží překonal Michajlova.

Ve 26. minutě napřáhl od modré Frye a slávistický brankář měl plné ruce práce, aby kotouč zkrotil. Následně byl nadvakrát úspěšný i při pokusu Suchánka. Ten nejprve zacílil z mezikruží, a poté zkoušel vyražený kotouč usměrnit do branky z povedené dorážky. Michajlov ale svou klec zavřel a až do konce druhé třetiny deptal kladenské hokejisty výbornými zákroky.

V ofenzivním snažení si na něm vylámal zuby nejen Hlava, jenž zakončoval z hranice brankoviště, ale i Kubík, který to zkoušel z otočky. Do závěrečného dějství tak sešívaní vstoupili s jednobrankovým mankem a okamžitě vrhli všechny síly do útoku, aby těsný náskok Kladna smazali. Po pěkné akci Šmerhy s Všetečkou usměrnil druhý jmenovaný kotouč do sítě. Za brankovou čáru ho ale dostal rukou, a tak gól nemohl být uznán.

V čase 43:31 vypili domácí do dna kalich hořkosti a podruhé inkasovali. Kladenské vyhození podél mantinelu totiž trefilo čárového rozhodčího, od něhož se puk odrazil přímo na rozjetého Nicolase Hlavu, který tak ujel dopředu v samostatném úniku a vlastní akci zakončil přesnou forhendovou střelou, jež napnula síť Michajlovovy svatyně.

Ze strany Rytířů to ale nebylo vše. Na 3:0 navýšil kladenské vedení ve 49. minutě Jakub Suchánek. Ten přebral puk po Račukově nahrávce a přízemní ranou z první překonal Michajlova. Slávisté kontrovali Vlčkovou šancí, kotouč po jeho střele ale jen orazítkoval levou tyč kladenské klece. Víc už toho Slavia na ledě nestihla a s Kladnem prohrála 0:3.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): „Já můžu pogratulovat soupeři, i když třeba nerad, ale byl jednoznačně lepší. Měli jsme tam záchvěvy, nějaké šance jsme si vypracovali, ale oni mají silný mančaft a dneska to předvedli. Akorát mě mrzí, že jsme byli úplně jaloví v přesilových hrách. Bylo to bez střelby. Mrzí mě, že jsme je nevyužili. Ale jinak si myslím, že soupeř dnes zaslouženě vyhrál.“

David Čermák (Rytíři Kladno): „Myslím si, že jsme dneska podali dobrý výkon při hře 5 na 5. Co nás bohužel dlouhou dobu sráží, je neproměňovaní našich šancí. Dnešní zápas jsme si zkomplikovali zbytečními vyloučeními, když jsme nechali Slavii dokonce třikrát hrát 5 na 3. Oslabení jsme naštěstí odehráli dobře a podržel nás gólman. To si myslím, že dneska rozhodlo.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více