Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.10.2020

Po šesti výhrách porážka. Slavia padla v Přerově

24. kolo, sobota 10.10.2020, Přerov - Slavia
Přerov
4:2
0:1, 2:0, 2:1
Slavia

Branky

Přerov

23. T. Doležal (Král, Pšurný), 33. Dostálek (Pšurný, Hrabal), 56. Dostálek (Král, Doležal), 59. Dostálek (Král, Pšurný)

Slavia

4. Kafka (Vampola, Šmerha), 46. Buchta (Šmerha, Michajlov)

Statistiky

Rozhodčí: Cabák, Vrba – Vašíček, Kučera
Vyloučení: 7:8
Využití: 2:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 33:37

Sestavy

Přerov

Kacetl – Hrabal, Král, Zbořil, Kubeš, Černý, Krisl, Kučeřík – T. Doležal, Pšurný, Dostálek – Süss, Hejcman, Číp – Svoboda, Dvořák, Ryšavý – Dobša, Hajšman, Štefka

Slavia

Michajlov – Buchta, Novák, Gaspar, Hejda, Krejčí, Antoš, Duda – Kafka, Vampola, Šmerha – Tomica, Bednář, Šteiner – J. Doležal, Kuťák, Kružík – Ondráček, Vlček, Brož

Poslední utkání před dvoutýdenní pauzou zahájili sešívaní hokejisté dobře a vyhráli první třetinu po trefě Kafky. Domácí Zubři ale přidali a dostali se do vedení. Ve třetí části ještě srovnal první brankou v červenobílém dresu Buchta. Závěr ale zvládli lépe hosté a Slavia se vrací do Prahy bez bodu.

Sympatickým způsobem vstoupili slávisté do utkání v Přerově. Od začátku byla Slavia aktivnější a patřila ji první třetina. Ve čtvrté minutě poslal sešívaný celek do vedení Petr Kafka, který střelou pod břevno využil perfektní přihrávku Vampoly zpoza branky – 0:1.

Obdobným způsobem se snažila zaútočit dvojice Šteiner – Bednář. Druhý jmenovaný ale nedokázal rozvlnit síť za brankářem Kacetlem. Zubři měli v první třetině velkým problém s pokrytím předbrankového prostoru. V další akci se propracoval před branku Šmerha, jeho zakončení ale skončilo nad brankou.

V sedmnácté minutě se poprvé osmělili také domácí. Svoboda dostal nabito od zadního mantinelu. Michajlov ale vytáhl skvělý zákrok. Na druhé straně se pak v závěru prvního dějství ještě uvolnil Kafka, tvrdý projektil ale zamířil pouze do boční sítě.

Velká nedisciplinovanost ve druhé třetině stála Slavii vedení

Přerov nastoupil do druhé části mnohem lépe. Po faulu Šmerhy měli domácí hokejisté k dispozici přesilovou hru, kterou velice rychle využili. Královo nahození od modré čáry vyrazil Michajlov pouze před brankoviště, kde dobře hlídkoval Tomáš Doležal a bekhendem doklepl kotouč mezi betony brankáře Slavie – 1:1.

Početní převahu si vyzkoušeli i Pražané a na třiadvacet vteřin dokonce dvojnásobnou. Slavia ale nabídnutou výhodu využít nedokázala, protože Šmerha nastřelil tečovanou střelou pouze pravou tyč.

Slavia však znovu dvakrát v krátkém časovém sledu faulovala a dostala se pod tlak. Domácí ukázali, že jsou v početních výhodách silným celkem a v čase 32:18 se dostali do vedení. Pšurného střelu z pravého kruhu nasměroval za Michajlova před brankou stojící Vlastimil Dostálek.

Herní rytmus chyběl Slavii i nadále a Přerov byl stále nebezpečný. V sedmatřicáté minutě si na Michajlova nepřišli Ryšavý s Dvořákem, protože se brankář sešívaného celku šikovně roztáhl po celé brankové čáře. V dalším úniku pak na slávistického strážce klece nevyzrál ani Dostálek.

Buchta ve třetí části srovnal, závěr ale patřil Dostálkovi

Třetí část zahájila Slavia útokem, který zakončil Vlček střelou do tyče Kacetlovy branky. Na opačné straně kluziště zase nechal vyniknout Michajlova Pšurný. O malý moment později fauloval Dvořák a Slavia měla k dispozici další přesilovku. Poprvé v utkání ji Pražané využili a po střele Lukáše Buchty od modré čáry se mohli radovat z vyrovnání – 2:2.

Poslední slovo ale měli domácí. Parádní akci v šestapadesáté minutě zahájil Král, který individuálně přešel přes Krejčího a před brankou našel Vlastimila Dostálka, který se trefil mimo dosah brankáře Michajlova ke vzdálenější tyči.

Slávisté to ještě zkusili v závěrečné power-play. Vyrovnávací branku ale nevstřelili, naopak na druhé straně se do prázdné brány trefil Vlastimil Dostálek, který zkompletoval hattrick a stanovil konečný stav zápasu – 4:2.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): „Slavia má výborný tým hlavně směrem dopředu. My jsme v první třetině vystřelili snad jen dvakrát na bránu, a kdyby to bylo 4:0 pro Slavii, tak jsme se asi divit nemohli. Naopak po druhé třetině, kdybychom my vedli 4:1, tak by tomu průběhu výsledek taky odpovídal. V té poslední třetině, nechci říct, že bychom byli šťastnější, ale byli jsme odměněni za tu práci, kterou odvádíme poslední měsíc, kdy prakticky netrénujeme, látáme sestavu, jak se dá, a spoustu zápasů jsme prohrávali nešťastně o gól. Za toto si tým vítězství zasloužil.“

Jiří Doležal (HC Slavia Praha): „Těžko se mi dnešní zápas hodnotí, protože první třetinu jsme, myslím si, byli jasně lepší a to skóre jsme možná měli zvýraznit. Druhá třetina se nám v začátku zase vyvíjela dobře, měli jsme tam i přesilovku pět na tři, ale jako bychom právě v ní přestali hrát. Utkání se pak otočilo, domácí dali dva góly z přesilovky a zápas nabral jiný směr, než bychom chtěli. Ve třetí třetině jsme byli malinko lepší, vyrovnali jsme a jednou hloupou chybou o utkání přišli gólem na 3:2.“

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více