Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.1.2021

Na druhý pokus vítězně! Slávisté otočili zápas se Vsetínem

25. kolo, sobota 30.1.2021, Slavia - Vsetín
Slavia
3:1
0:1, 2:0, 1:0
Vsetín

Branky

Slavia

25. Pšenička (Novák, Doležal), 35. Kafka (Bednář, Všetečka), 58. Ondráček (Kružík, Poletín)

Vsetín

16. Vlach (Bartko, Pechanec)

Statistiky

Rozhodčí: Hucl, Šindel – Coubal, Horažďovský
Vyloučení: 3:2
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 34:19

Sestavy

Slavia

Michajlov – Barák, Sedlák, Veber, Buchta, Krejčí, Novák, Jeřábek – Vlček, Vampola, Šmerha – Kafka, Bednář, Všetečka – Ondráček, Poletín, Kružík – Tomica, Pšenička, Doležal

Vsetín

Gába – Š. Jenáček, Smetana, Hryciow, Bartko, Kudělka, Štach, J. Jenáček – Bednář, Pechanec, Gorčík – Babka, Vlach, Zeman – Hořanský, Šilhavý, Vítek – Půček, Kucharczyk, Berger

Sešívaní oplatili Vsetínu prohru z předchozího zápasu a v Edenu zvítězili 3:1. O vítězný gól se postaral Petr Kafka, další dvě branky vstřelili Martin Ondráček a Tomáš Pšenička, pro něhož to byl první zásah v červenobílém dresu.

Druhý z dvojice zápasů proti Vsetínu čekal v sobotu odpoledne hráče Slavie, kteří chtěli na ledě Edenu oplatit Valachům středeční porážku 2:3. Už od prvních minut vykročili k tomuto cíli správným směrem. Na hostující bránu totiž mířila jedna střela sešívaných za druhou a vsetínský brankář David Gába si na nedostatek práce určitě nestěžoval.

Z prvních soubojů s červenobílými soupeři však vyšel úspěšněji – zlikvidoval střely Kafky i Sedláka, překonat ho nedokázal ani z vhazování střílející Daniel Kružík. Vsetínským útočníkům se sice vůbec nedařilo procházet do útočného pásma, přesto to byl jeden z nich, Roman Vlach, který v 16. minutě otevřel skóre utkání. Sešívaní obránci na něj zapomněli na levém křídle a zkušený forvard přesně mířenou střelou pod horní tyč využil přesilovou hru.

Svěřencům Miloše Říhy inkasovaný gól vítr z plachet nesebral. Do konce úvodní dvacetiminutovky sice nevyrovnali, v té druhé ale na Moravany opět vlétli. Odměnou za aktivitu jim byla povedená akce z 25. minuty, na jejímž konci byl první gólTomáše Pšeničky ve slávistickém dresu. Ten udržel puk proti vsetínskému obránci, předložil ho střílejícímu Novákovi a sám si dojel na dorážku do odkryté klece.

Těsné skóre drželi výborní brankáři

Slávisté v tlaku pokračovali a o tři minuty později se mohli ujmout vedení. První lajna sešívaných zamkla Valachy v jejich obranné třetině a vytvořila si řadu dobrých šancí. Jednu z největších měl Filip Vlček, jehož tutovku z bezprostřední blízkosti zastavil až Gába, který se rychle přesunul na brankovišti. Podobně hbitý byl ve 31. minutě slávistický brankář Martin Michajlov, jenž nataženým betonem zpacifikoval samostatný únik Hořanského.

Jinak to ovšem byli sešívaní, kteří měli střeleckou převahu. Zužitkovat ve vedoucí gól se jim ji podařilo ve 35. minutě, když Jaroslav Bednář vystihl nepřesnou rozehrávku vsetínských obránců a našel mezi kruhy neobsazeného Petra Kafku, který střelou do horního rohu prostřelil Gábu. Slávisté tak po dvou třetinách vedli 2:1.

Do závěrečné části základní hrací doby vstoupily oba týmy opatrně, za což nejspíš mohlo i zdržení na začátku třetiny kvůli problému s ledem. Brzy už ale byly opět k vidění střelecké příležitosti – v jedné z nich se ve 45. minutě ocitl hostující Kucharczyk, jehož pokus využít brejk střelou mezi betony výborně přečetl Michajlov.

Ke slovu se pak dostali opět slávisté, kteří si vypracovali šance v početní výhodě. Ani Kafka, ani Šmerha ovšem pasy od Vampoly za Gábu nepropasírovali, druhý jmenovaný neuspěl ani v úniku po pravém křídle. Na strážce vsetínské svatyně nevyzrál ani o několik minut později Filip Vlček, jeho střela k bližší teči skončila v Gábově lapačce.

Vsetínští se snažili vyrovnat, jejich střely ale narážely buď na blokující obránce Slavie nebo na pozorného Michajlova. Útočné snahy hostů se navíc neobešly bez chyb a toho slávisté využili. V 58. minutě ujeli do brejku Daniel Kružík a Martin Ondráček, jenž počkal na nahrávku a zvedl puk nad Gábův beton.

Závěrečnou hru Valachů bez brankáře už sešívaní ubránili a vybojovali vítězství 3:1. Navázat se na něj pokusí v pondělí, kdy je čeká další domácí zápas, tentokrát proti Jihlavě.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Z naší strany to byl výborný zápas. Prakticky od začátku jsme určovali tempo hry. Byť pro nás bylo strašně nepříjemné, že jsme inkasovali první gól, a to v oslabení po postupném útoku. Soupeř se dostal do vedení, což pro nás bylo složité, protože jsme si nezasloužili po první třetině prohrávat, měli jsme víc ze hry. Jsem rád, že mužstvo vydrželo hrát prakticky 60 minut, slabší pasáž jsme měli jen při vstupu do třetí třetiny. Jinak jsme odehráli výborný zápas, musím pochválit celé mužstvo, jak k tomu dnes přistoupilo. Byl to diametrálně odlišný zápas oproti tomu ve Vsetínu.“

Jan Srdínko (VHK Robe Vsetín): „I když se pro nás dnešní zápas vyvíjel slibně, vedli jsme 1:0, tak naše hra nebyla dobrá. Slavia nás přebruslovala, byli jsme o krok pozadu a z toho pramenily naše chyby, za které nás soupeř potrestal. Byli jsme nedůslední v soubojích v obranném pásmu a Slavia si díky své kvalitě v útoku vypracovávala šance. Nicméně i tak jsme se snažili do poslední chvíle držet výsledek a v závěru s ním něco udělat. Bohužel jak jsme otevřeli hru, tak jsme měli okýnko v obraně, přečíslení a dostali jsme gól na 1:3. V závěrečné powerplay jsme měli nějaké šance, ale výsledek se nám už nepodařilo zdramatizovat.“

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více