Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
3.2.2021

Havířov oplatil Slavii porážku z minulého týdne

26. kolo, středa 3.2.2021, Havířov - Slavia
Havířov
5:1
0:0, 2:0, 3:1
Slavia

Branky

Havířov

27. Procházka (Doktor, Rudovský), 40. Procházka (Seman), 46. Prokeš (Maruna, Szturc), 51. Procházka (Doktor, Seman), 56. Maruna (Rašner, Prokeš)

Slavia

43. Vlček (Novák, Bednář)

Statistiky

Rozhodčí: Ondráček, Marek – Hanzlík, Konvička
Vyloučení: 5:7
Využití: 3:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 42:25

Sestavy

Havířov

Stezka – Chroboček, Rašner, Kachyňa, Bořuta (A), Kočí, Havel, Mrowiec – Szturc, Prokeš, Adamský – Procházka, Seman (A), Doktor – Mrva, Maruna (C), Rudovský – Vašenka, Cihlář, Kořenek

Slavia

Málek – Sedlák, Barák, Buchta, Jeřábek, Novák (C), Veber, Krejčí – Kružík, Vampola (A), Vlček – Všetečka, Bednář (A), Kafka – Šmerha, Poletín, Ondráček – Doležal, Šteiner, Tomica

Duel na havířovském ledě slávistům vůbec nevyšel podle představ a na druhém konci republiky prohráli 1:5. AZet načal cestu k vítězství ve druhé třetině, kdy si vypracoval dvoubrankový náskok. Sešívaní pak sice dokázali snížit, na tři domácí trefy ze závěrečného dějství už ale nedokázali zareagovat a zapsali další porážku.

Havířovští vyslali na sešívanou svatyni útočný pozdrav už ve 2. minutě, kdy z pravé strany pálil Rudovský. Málek ale byl připraven a střelu zneškodnil pomocí lapačky. Na druhé straně to zkusil od modré Sedlák. I Stezka ale zapsal úspěšný zákrok, když puk dobře vyrazil.

V čase 03:45 si skvěle nabruslil do mezikruží Kafka, havířovský brankář však proti jeho dělovce nastavil beton. Ve velké šanci se následně ocitl také Šmerha, který prokličkoval až před Stezku a bekhendem poslal kotouč těsně nad domácí klec. Proti Málkovi se poté snažil prosadit Szturc, jenž zacílil z levého kruhu. Sešívaný gólman ale ve své kleci začaroval a puk za svá záda nepustil.

Když na časomíře běžela 27. minuta, otevřel domácí AZet skóre. Po Ondráčkově faulu totiž dostali Havířovští výhodu přesilové hry, kterou zhruba po minutě využili. Po Doktorově střele se ve skrumáži před hostující svatyní nejlépe zorientoval Ondřej Procházka a doklepl kotouč do sítě.

Na dvoubrankový rozdíl mohl vzápětí zvýšit Szturc, Málek ale jeho ránu z mezikruží vyrazil. Vyzrál i na duo Doktor-Procházka, které se ocitlo v nebezpečné pozici před jeho klecí. Stezka se na opačném konci kluziště dvakrát vyznamenal proti Šmerhovi. Nejprve lapil jeho bekhendový pokus z pravého kruhu, následně i projektil z kruhu levého.

Devět vteřin před koncem prostřední periody domácí zvýraznili těsný náskok. Po vítězném buly po Málkově pravici se k puku probojoval Seman, objel sešívanou svatyni a naservíroval puk Ondřeji Procházkovi, který zamířil zcela přesně k pravé tyči.

Slávisté v závěrečné třetině přitvrdili muziku a v čase 42:45 se dočkali gólu. Na 1:2 snížil Filip Vlček. Slávistický útočník šikovně otečoval Novákovu střel od modré a kotouč zapadl do levého horního růžku Stezkovy brány.

Havířov ale vzápětí znovu zašlapal červenobílé naděje do země. Ve chvíli, kdy na trestné lavici nuceně odpočíval Barák, vyrazil na útočný výlet do obranného pásma Slavie Radek Prošek. Ten si najel na levý kruh, poté obkroužil červenobílou klec a jeho přihrávku, která mířila na některého ze spoluhráčů, si slávisté sami srazili do své sítě.

Zkraje 51. minuty Slavia kapitulovala počtvrté. Ondřej Procházka chtěl překvapit Málka ranou od mantinelu, a to se mu také povedlo. Puk skončil za brankovou čarou a havířovský forvard zkompletoval hattrick.

Domácí ještě neměli dost a v čase 55:30 zakulatili výsledek pátou trefou. Do Rašnerova nahození od modré šikovně vložil hůl Jan Maruna a propasíroval puk mezi Málkovy betony. Víc se toho na ledě nestalo a slávisté se vrací z Havířova s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (AZ Heimstaden Havířov): „Kluci tentokrát zahráli výborně. Hráli zodpovědně, trpělivě, aktivně, byli dřív na těle. Hráli zodpovědně i v obranném pásmu. V útočném pásmu si vytvořili šance svým pohybem i přihrávkou. Myslím si, že jsme jim nedovolili nic.“

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Takový zápas se mi těžko hodnotí. Od mého nástupu jsou naše výkony pořád jako den a noc. Myslím si, že minulý zápas s Jihlavou, která patří k silným týmům v této soutěži, jsme odehráli výborně a měli zvítězit. Ale tentokrát mně to přišlo, jako bychom sem jeli na nějaký pouťák. Špatný výkon, výsledek hrozný, nemám víc, co bych k tomu dodal.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více