Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.2.2021

Cenná výhra po reprezentační přestávce! Slávisté porazili Kolín

28. kolo, středa 17.2.2021, Kolín - Slavia
Kolín
2:5
1:3, 0:2, 1:0
Slavia

Branky

Kolín

4. Šafránek (Jankovský, Král), 48. Pýcha (Petržilka, Mašín)

Slavia

8. Vampola (Poletín, Kuťák), 9. Šmerha (Vlček, Pšenička), 15. Kafka (Novák, Vampola), 22. Buchta (Kafka, Jeřábek), 31. Buchta (Vlček, Jeřábek)

Statistiky

Rozhodčí: Květoň, Pilný – Bohuněk, Hnát
Vyloučení: 7:13, navíc Šafránek (KOL) 5 a 20 min a Krejčík (KOL) 10 min
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:32

Sestavy

Kolín

Sejpal – Husa, Kukla, Blaha, Pýcha, Zdeněk, Muška, Barták – Jankovský, Šafránek, Král – Krejčík, Veselý, Petržilka – Zumr, Semirád, Síla – Kozák, Štohanzl, Mašín.

Slavia

Michajlov – Barák, Sedlák, Jeřábek, Buchta, Krejčí, Novák, Veber – Kafka, Vampola, Kuťák – Ondráček, Poletín, Kružík – Pšenička, Vlček, Šmerha – Všetečka, Šteiner, Brož.

Slávisté se po desetidenní reprezentační přestávce vrátili na vítěznou vlnu. V Kolíně po většinu času vedli a zaslouženě vyhráli. Dvěma brankami k výhře výrazně přispěl Lukáš Buchta. Dále se prosadili Petr Vampola, Tomáš Šmerha a Petr Kafka.

Vstup do utkání nebyl od sešívaných povedený. Kolín začal aktivně a po necelých čtyřech minutách se dočkal odměny. Nepovedenou rozehrávku zachytil na modré čáře Zdeněk Král, přihrál zadovkou Jankovskému a ten puk ještě posunul bývalému slávistovi Davidovi Šafránkovi, který trefil odkrytou polovinu brány. Slavia se však po inkasovaném gólu rozjela a dokázala na něj rychle odpovědět. Před brankou Sejpala se nejlépe zorientoval Petr Vampola a srovnal na 1:1.

Na další branku se nečekalo dlouho. Po 45 vteřinách od vyrovnávací trefy Vampoly si Kozlové nepohlídali Tomáše Šmerhu, který střelou z mezikruží podruhé překonal domácího brankáře. Přesilovou hru si pak zahráli také Kolínští. Největší šanci měl Lukáš Blaha, ale Martin Michajlov si s jeho střelou od modré čáry bez problému poradil.

Pět minut před koncem první třetiny zvýšili sešívaní na 3:1. Jan Novák vystřelil od pravého mantinelu a Petr Kafka dorazil kotouč do sítě. Minutu a půl před koncem měli hosté velkou šanci, ale střelu dokázal zblokovat špičkou hole Zdeněk Král.

O dalších patnáct sekund později byl po ošklivém zákroku na Tomáše Šmerhu vyloučen do konce utkání David Šafránek. Šmerhovi se nic vážného nestalo a vrátil se do utkání.

Sešívaní odskočili díky dvěma gólům Buchty

Na povedený konec první třetiny dokázali slávisté navázat. Za minutu a půl od začátku druhé části hry vystřelil tvrdě od modré čáry Lukáš Buchta a propálil vše, co mu stálo v cestě. V polovině základní hrací doby byli současně vyloučeni Martin Ondráček a Václav Jankovský a svěřenci Miloše Říh při hře 4 na 4 opět udeřili. Lukáš Buchta potrestal chybu v rozehrávce Kolína a připsal si druhý gól v utkání.

Posledních šest minut druhého dějství přineslo minimum příležitostí na obou stranách. O hattrick se pokusil Lukáš Buchta, který opět vystřelil od modré čáry, ale tentokrát si brankář Sejpal jeho střelu pohlídal.

Do třetí třetiny vstoupili lépe domácí. Od začátku byli aktivnější, ale přibrzdilo je vyloučení Lukáše Krejčíka, jenž od rozhodčí vyfasoval desetiminutový trest. Sešívaní ale přesilovou hru nevyužili a ve 48. minutě inkasovali. Jakub Petržilka nahrál Petru Pýchovi, který vystřelil od modré čáry a snížil na 2:5. Ve zbytku utkání se Kolín pokoušel o vyrovnání, ale slávisté už skóre pohlídali a odváží si do Prahy cenné tři body.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video