Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
7.2.2021

Zápas obratů pro Frýdek. Slavia prohrála v prodloužení

32. kolo, neděle 7.2.2021, Slavia - Frýdek-Místek
Slavia
3:4p
0:1, 2:0, 1:2 - 0:1
Frýdek-Místek

Branky

Slavia

22. Šmerha (Vlček, Novák), 32. Kafka (Kuťák, Novák), 58. Vampola (Kafka, Barák)

Frýdek-Místek

8. Klimša (Haman, Martynek), 49. Macháček (Tomi, Repe), 56. Peterek (Klimša, Martynek), 62. Kindl (Husák, Klimša)

Statistiky

Rozhodčí: Grech, Hucl – Tvrdík, Sedláček
Vyloučení: 5:7
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:33

Sestavy

Slavia

Michajlov – Barák, Sedlák, Jeřábek, Buchta, Novák, Duda, Veber – Kafka, Vampola, Kuťák – Ondráček, Poletín, Kružík – Pšenička, Vlček, Šmerha – Všetečka, Šteiner, Brož.

Frýdek-Místek

Suchánek – Haman, Hrachovský, Adámek, Husák, Repe, Michálek, Homola – Veselý, Mikulík, Šedivý – Martynek, Kindl, Klimša – Macháček, Peterek, Tomi – Kaukič, Przybyla, Flok.

Poslední zápas před reprezentační pauzou skončil pro Slavii ziskem jednoho bodu. Sešívaní sice v zápase s Frýdkem-Místkem v závěru srovnali skóre, ale nakonec prohráli v prodloužení. Góly slávistů dávali Tomáš Šmerha, Petr Kafka a Petr Vampola.

Ani druhý z víkendového dvojboje hokejistů Slavie na domácím ledě nezačal povedeně – už po 78 sekundách rozhodčí vyloučil Ondráčka a Frýdek dostal k dispozici první přesilovou hru. V té se hosté několikrát dostali ke střele, vždy však narazili na připraveného Martina Michajlova, jenž se do branky vrátil po třízápasové absenci.

Na druhé straně pak několikrát zahrozili i sešívaní – konkrétně Šmerha, Kružík a Šteiner –, skóre se jim ovšem otevřít nepodařilo. Úspěšněji si v tomto ohledu vedli Slezané, kteří v 8. minutě využili rychlý protiútok. Kombinace Martynka s Hamanem skončila u zakončujícího Davida Klimši, jemuž stačilo nastavit hůl, aby nasměroval puk za Michajlova.

Slávistický brankář musel být ve střehu i v následujících minutách, nebezpečně pálil například Veselý. Ani frýdecký Tomáš Suchánek nebyl v úvodní části bez práce – početní výhodu mohl využít Pšenička, střelu z mezikruží však zamířil jen do hrudi soupeřova gólmana.

Obrat ve druhé třetině

Oslabení na začátku druhé třetiny červenobílí úspěšně ubránili a po necelých dvou minutách vyrovnali. Špatné střídání frýdeckých hokejistů využil Filip Vlček, který si najel na levé křídlo a předložil puk Tomáši Šmerhovi – slávistický kanonýr jej pohotově zpracoval, vrátil se s ním do protipohybu brankáře a zasunul do odkryté klece.

O pět minut později se Michajlov jen ohlédl za sebe, když obránce Husák trefil jednu z jeho tyčí, ve zbytku druhé dvacetiminutovky už ale hrozili především slávisté. Přesilovku po vyloučení Martynka sice ještě nevyužili, ve 32. minutě se však poprvé v zápase dostali do vedení. Zásluhu na tom měl Filip Kuťák a skórující Petr Kafka, který dostal přesný pas od svého spoluhráče, naznačil střelu, objel protihráče a prudce vypálil mimo dosah Suchánka.

O vítězi rozhodlo prodloužení

Na skóre 2:1 už ve druhé periodě nic nezměnily ani početní výhody, které oba týmy měly v jejím závěru. Bez využití zůstala i přesilovka slávistů ze začátku třetí třetiny, i když krátce po jejím konci orazítkoval Všetečka tyčku hostující branky.

Mladý slávistický útočník se do šance dostal i ve 48. minutě, ale znovu ho vychytal pozorný Suchánek. A tak udeřilo na druhé straně – faulovaný Vojtěch Tomi udržel kotouč a připravil střelu pro Štěpána Macháčka, který se opřel do puku z levého kruhu a propálil Michajlova.

Uběhlo téměř přesně sedm minut a Frýdek znovu Slavii odskočil. Michajlov se nestačil přesunout proti střele Jonáše Peterka, který se ocitl samotný mezi kruhy a necelých pět minut před třetí sirénou vstřelil třetí gól hostů. Vedení však Slezanům nevydrželo ani dvě minuty – Kafkovo dalekonosné vhazování tečoval Petr Vampola přesně mimo dosah Suchánka.

O vítězi nakonec rozhodlo prodloužení. Ve velké šanci a sám před brankou byl Jeřábek, nakonec se však radovali Frýdečtí. Bod navíc jim zařídil Denis Kindl, který v 62. minutě prostřelil Michajlova.

Slávisty nyní čeká desetidenní reprezentační pauza, v příštím utkání se představí ve středu 17. února na ledě Kolína. Po něm je čekají další čtyři venkovní duely, v Edenu budou znovu hrát až v posledním zápase základní části s Benátkami.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Dnešní zápas se mi těžko hodnotí. Máme špatné vstupy do zápasu, a tak jsme chtěli v první třetině vyvinout na soupeře tlak a dát nějaké góly. To se nám bohužel nepovedlo a zase jsme šli do šaten za stavu 0:1. Ve druhé třetině jsme dali dva góly a myslím si, že jsme byli aktivní a vytvořili si spoustu šancí. Mohli jsme dnes rozhodnout v 60 minutách, bohužel jsme v křeči a i tutové šance nedáváme. Musíme na tom zapracovat, makat dál, zápas od zápasu, a věřit, že se nám pohoda na hokejky vrátí a že začneme dávat góly a vyhrávat.“

Jiří Raszka (HC Frýdek-Místek): „S první třetinou jsme nebyli spokojeni, i když jsme ji vyhráli 1:0. Měli jsme v ní spoustu ztrát v obranném pásmu a nedávali jsme kotouče ven – chyběla nám jednoduchost. Kluky jsme na to o přestávce upozorňovali a ve druhé třetině se to zlepšilo. Po našich chybách, kdy jsme nejprve špatně vystřídali a pak nás soupeř přečíslil, jsme ale prohrávali 1:2. Tým chci pochválit, že v těžké situaci nesložil zbraně, byla z něj cítit vnitřní síla a kluci věřili, že zápas otočíme. Vše tomu nasvědčovalo, ale těsně před koncem jsme inkasovali. V prodloužení jsme byli šťastnější a bereme dva body, za což jsme rádi.“

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více