Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.3.2021

Další venkovní výhra. Slavia porazila Prostějov

33. kolo, sobota 6.3.2021, Prostějov - Slavia
Prostějov
2:5
1:1, 1:1, 0:3
Slavia

Branky

Prostějov

13. Gago (Chlán, Hrdinka), 31. Chlán (Žalčík, Gago)

Slavia

9. Sedlák (Vampola), 23. Šteiner (Doležal, Pšenička), 48. Kuťák (Novák, Bednář), 54. Šmerha (Vlček, Sedlák), 60. Krejčí

Statistiky

Rozhodčí: Barek, Wagner – Maštalíř, Kráľ
Vyloučení: 5:4
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 28:43

Sestavy

Prostějov

Bláha – Drtil, Hrdinka, Matyáš, Piegl, Staněk, Hefka, Pěnčík – Mrázek, Bartoš, Hrníčko – Žálčík, Chlán, Gago – Novák, Kaut, Jandus – Motloch, Janeček, Vachutka.

Slavia

Michajlov – Duda, Sedlák, Jeřábek, Veber, Krejčí, Novák, Říha – Vlček, Vampola, Šmerha – Kafka, Bednář, Kuťák – Ondráček, Poletín, Kružík – Doležal, Šteiner, Pšenička.

V předposledním kole základní části Chance ligy zvítězila Slavia 5:2 v Prostějově a nově polepený autobus pokřtila výhrou. Prosadili se Adam Sedlák, David Šteiner, Filip Kuťák, Tomáš Šmerha a do prázdné branky Daniel Krejčí.

Vstup do utkání se lépe povedl domácím. Od začátku se drželi na puku a snažili se o vytvoření nějaké větší šance. Ta přišla po třech minutách hry, kdy si Petr Mrázek vyjel od mantinelu k brance, udělal obránci kličku, ale přesně zakončit se mu nepodařilo.

Po ospalém začátku se slávisté probrali a začali se dostávat do ideálních pozic pro zakončení. Tomáš Pšenička se zbavil obránce a vystřelil na brankáře, který jeho střelu vyrazil betonem jen k Jiřímu Říhovi, jenže ten trefil také pouze maskovaného muže.

Poté už se hosté dočkali úvodního gólu. Adam Sedlák vystřelil od modré čáry, ale jeho první střela byla zablokovaná, tak si vybruslil mezi kruhy a trefil se do horní části branky.

Prostějov se po inkasovaném gólu snažil o vyrovnávací branku, která padla těsně po skončení přesilové hry. Tomáš Šmerha se vrátil na led, jenže v ten moment vystřelil příklepem Michal Gago a využil předchozího tlaku Jestřábů.

Ve druhé polovině první třetiny si oba týmy vytvořily několik šancí, ale žádná nebyla dotažena do přesného zakončení. Po přihrávce od mantinelu se mezi kruhy objevil nepokrytý Daniel Kružík, avšak ze skvělé pozice minul.

Sešívaní vstoupili do druhé třetiny aktivně. Po dvou zakázaných uvolněních Prostějova se dostal do střelecké pozice Václav Veber, ale jeho střela neprošla a domácí vyhodili puk do středního pásma. O chvíli později se Slavia opět dostala do vedení. Brankář Bláha se pokusil o zrychlení rozehrávky, ale to se mu vůbec nepovedlo a odevzdal kotouč hostům. Od mantinelu dostal přihrávku Petr Vampola a nekompromisně zakončil.

Po dalších třech minutách hry mohl na 3:1 pro Pražany zvýšit Tomáš Pšenička, ale Ondřej Bláha si s jeho zakončením poradil. Domácí působili po inkasované brance na začátku druhé třetiny opařeně a nedostávali se do velkého množství příležitostí. Zpět do hry se dostali až přesilovou hrou, kdy na trestnou lavici odešel Filip Vlček.

Početní výhodu totiž dokázali rychle využít. První střelu dokázal Martin Michajlov vyrazit, ale na následnou dorážku Petra Chlána již nestačil.

Slávisté se okamžitě začali tlačit za vedoucí brankou. Velkou šanci měl Michal Poletín, který mohl zakončit do odkryté branky, ale v obrovské šanci minul.

Rozhodla třetí třetina, ve které se slávisté třikrát prosadili

Třetí třetina začala vyrovnaně a první větší šanci si vytvořili sešívaní až ve 48. minutě, a ta také skončila vedoucím gólem. Jaroslav Bednář vystřelil během přesilové hry od modré čáry a Filip Kuťák jí dorazil do branky.

Prostějovští si o dvě minuty později vytvořili také šanci, když z osy hřiště vystřelil Hefka, ale nezamířil vůbec přesně. Šest minut před koncem vstřelil pojišťující branku Tomáš Šmerha, který po krásné přihrávce Filipa Vlčka unikl sám na brankáře Bláhu a kličkou do forhendu se nemýlil.

Deset sekund před koncem se ještě měnilo skóre. Do prázdné branky Prostějova se trefil Daniel Krejčí.

Slávisté si tak odvážejí do Prahy cenné tři body a v posledním kole budou bojovat o co nejlepší pozici pro předkolo play-off.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Připravujeme se už na play-off, přesto jsme nechtěli prohrát, aby nás Prostějov nepřeskočil v tabulce. První třetina nebyla z naší strany taková, jak jsme si představovali, chyběl pohyb a to vedlo k problémům v obranném pásmu. Od začátku druhé části se ale hra celého týmu diametrálně zlepšila, utkání jsme mohli zlomit na svou stranu už v téhle třetině. Z řady protiútoků včetně přečíslení do vyložených šancí jsme však dali jediný gól a bylo to 2:2. Mám radost, že jsme pak v dobrém výkonu pokračovali také během třetí periody a tentokrát se naše aktivita promítla i do skóre. Samozřejmě jsme spokojeni se třemi získanými body.“

Jiří Šejba (LHK Jestřábi Prostějov): „Náš herní projev se oproti předchozím zápasům zlepšil, kluci dnes víc přenesli věci dělané na trénincích i do samotného utkání. Se Slavií jsme dlouho drželi vyrovnaný průběh, ale nakonec se projevily naše slabiny v zakončení, i co se týče chyb, které opakovaně děláme. V tomhle byl mezi námi a soupeřem největší rozdíl, který rozhodl. Hráčům nelze vyčíst, že by se nesnažili, ale mají své výkonnostní limity. A ty se i tentokrát projevily. Doplatili jsme také na sérii vyloučení od druhé třetiny, hosté v přesilovkách získali tlak a lepším proměňováním šancí strhli vítězství zaslouženě na svou stranu.“

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 19.3.2024

Cítili jsme odpovědnost za Slavii, říká Totter. Nová sezona bude výzva

„Dokázali jsme se semknout i díky tomu jaká je Slavia značka. Nikdo nechtěl být podepsaný pod neúspěchem,” ohlíží se za uplynulou sezonou Aleš Totter, který zůstává v pozici hlavního trenéra i pro ...

Číst více
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více