Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
18.9.2020

Střelecká převaha nepomohla. Junioři podlehli Vítkovicím

5. kolo, pátek 18.9.2020, Slavia - Vítkovice
Slavia
0:4
0:1, 0:1, 0:2
Vítkovice

Branky

Slavia

Vítkovice

12. Tvrdý (Kylnar, Smička), 40. Krejsa (Beránek, Machů), 56. Vojtovič (Kylnar, Vřeský), 60. Lewandowski (Rajčan, Kylnar)

Statistiky

Rozhodčí: Bejček – Lhotský, Svoboda
Vyloučení: 2:2
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 38:25
Diváci: 65

Sestavy

Slavia

Pittr – Hovorka, Štíbr, Palát, Hrdlička, Cichoň, Klatt – Štrombach, Havrda, Brummel, Slavíček, Křenek, Turek, Hofmann, Labuzík, Janča, Tichý, Kvasnička, Puczek.

Vítkovice

Bartošák – Bystroň, Smolka, Smička, Kunst, Vřeský, Machů – Tvrdý, Holaník, Lednický, Krejsa, Lewandowski, Beránek, Kylnar, Gebauer, Vojtovič, Rajčan.

Svého soupeře sice vysoko přestříleli, k vítěznému konci to však slávistickým juniorům nestačilo. V zápase proti Vítkovicím nedokázali skórovat a nakonec prohráli 0:4.

Začátek pátečního utkání byl velice vyrovnaný. Slavia i Vítkovice si vytvořily několik dobrých šancí. První nebezpečnější šanci měl ve čtvrté minutě Gebauer, který vystřelil od modré čáry.

Vedoucí branku vstřelily Vítkovice ve dvanácté minutě, kdy se do úniku po pravé straně kluziště dostal Jiří Tvrdý, který přesně zakončil o levou tyč Pittrovy branky. Před koncem první třetiny se ještě dostala Slavia do šance, ale skóre nevyrovnala.

Do druhé třetiny vstoupily lépe Vítkovice, první zákrok v téhle třetině si připsal brankář Pittr. Ve 24. minutě měl velkou šanci Štrombach, zaváhání v obraně soupeře ale nepotrestal. V další akci si opět Šimon Slavíček, který byl na začátku druhé třetiny hodně aktivní, vybruslil do dobré pozice na pravé straně kluziště a snažil se přihrávat za sebe, to mu ale nevyšlo.

Slavia začínala být v průběhu druhé třetiny lepší, vypracovala si další šanci, ale brankář Bartošák jí skvěle vychytal. Hra se poté hodně kouskovala zakázanými uvolněními. Soupeř měl v početní výhodě po faulu Kvasničky několik šancí, které neproměnil. Po návratu z trestné lavice se Kvasnička hned dostal do nebezpečného zakončení, když vystřelil z kruhu. V závěru druhé třetiny ještě Slavia inkasovala – o branku se postaral Josef Krejsa, kterému asistoval Beránek.

Domácí pokračovali ve snaze vyrovnat i ve třetí třetině. Do dobré střelecké pozice se však na druhé straně dostal Grubauer, jenže Pittr jeho střelu dokázal vychytat. Slavia měla v přesilové hře na začátku třetí periody několik šancí, ale ani tentokrát se jí nepodařilo skórovat. V závěru utkání se do dvou velkých šancí dostali hosté a byly z toho dva góly v síti Slavie – prosadili se Jan Vojtovič a Jakub Lewandowski.

Junioři Slavie tak podlehli Vítkovicím 0:4. Další utkání je čeká již v sobotu, kdy do Edenu dorazí Olomouc.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): „Byla to klasická ukázka rychlého juniorského hokeje. Dnes nám to nešlo v koncovce, v první a druhé třetině jsme si nevytvořili žádnou stoprocentní nebo spíše pořádnou šanci. Ve třetí třetině jsme nějaké šance měli, ale Vítkovice hrály dobře. Kluci se na to určitě nevykašlali. Nemůžu jim vytknout, že by se nesnažili. Nějaké chyby se objevují, většinou je to z přemíry snahy, ale v zakončení nám to nejde. V prvních dvou zápasech jsme dali osm gólů a od té doby to tam nepadá. V zítřejším utkání musíme jít střídání od střídání a být produktivnější.“

Pavel Trnka (HC Vítkovice Ridera): „V dnešním utkání bylo hodně chyb na obou stranách, které nebyly potrestané, ale jsem rád, že jsme to zvládli. Dnes byl vidět dobrý kolektiv, který tady máme a na tom to stavíme. Charakter týmu se ukázal, protože jsme získali nějaké situace v náš prospěch, i když ten výkon nebyl úplně povedený. Kluci si zaslouží pochvalu za bojovnost, odhodlání a sebeobětování, zvlášť v koncovce zápasu. Na tabulku nyní moc nekoukáme, protože v dnešní době člověk ani neví, jak dlouho se bude hrát, takže jdeme zápas od zápasu. Na zítřejší utkání se budeme chystat jako na každé jiné.“

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více