Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.8.2020

Napodruhé prohra. Slavia nestačila na Stadion

přípravné utkání, úterý 18.8.2020, Litoměřice - Slavia
Litoměřice
3:2
1:0, 1:0, 1:2
Slavia

Branky

Litoměřice

17. Jánský, 32. Procházka (Jánský), 41. M.Beran (Procházka)

Slavia

47. Kuťák (Všetečka), 60. Vrdlovec (Šteiner, Barák)

Statistiky

Rozhodčí: Petružálek, Vyštejn – Povová, Kurtin.
Vyloučení: 7:7
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0

Sestavy

Litoměřice

Král – Marcel, Mlčák, Výtisk (C), Poizl, Jebavý, Holý, Sedláček – Krutil, Beran M. (A), Miškář – Procházka, Berka, Koffer – Jánský, Pšenička, Hašek – Jindra, Damašek, Daniel – Čermák.

Slavia

Málek (Michajlov) – Duda, Novák (C), Barák, Veber, Valík, Steinocher, Hovorka – Šteiner, Kuťák (A), Všetečka – Kafka, Vlček, Doležal (A) – Tomica, Vrdlovec, Slaviček – Kohút, Petrov.

Druhý zápas přípravy a první prohra. Slávisté sice proti Stadionu v závěru dotahovali, tříbrankový náskok soupeře však nedokázali ani díky brankám Kuťáka a Vrdlovce dorovnat a padli 2:3.

Slavia byla už od úvodu zápasu se Stadionem hodně aktivní. Pár vteřin po prvním buly se snažil prověřit Krále střelou od modré Šteiner, zacílil však nad. Poté vyrazil do samostatného úniku Kohút, v rozhodujícím momentu však jeho sóloakci zhatil dobrým obranným zákrokem Výtisk.

Přestože červenobílí i nadále hodně zaměstnávali domácí obranu, byli to naopak Litoměřičtí, kdo otevřel skóre zápasu. Peter Jánský si v 17. minutě mezi kruhy pohrál se dvěma obránci, položil si Málka v bráně a precizním bekhendem uklidil kotouč do sítě.

Zkraje prostřední periody se po přihrávce od Tomici dostal do velké šance Petr Kafka, Král ale puk včas zalehl. Chvíli po polovině základní hrací doby domácí udeřili podruhé. Exslávista Martin Procházka v čase 31:37 využil početní výhodu Litoměřic a z oblasti mezi kruhy vyslal nechytatelnou dělovku, která se zastavila až za Málkovými zády.

Z třetí třetiny časomíra neukrojila ještě ani minutu a Stadion navýšil vedení na 3:0. Tentokrát ujel slávistickým obráncům Matěj Beran a ranou ve vysoké rychlosti rozvlnil síť sešívané klece.

Slávisté se dočkali zasloužené odměny ve 47. minutě, kdy se do střelecké listiny zapsal Filip Kuťák. Ten si parádně najel na spodní hranu levého kruhu a napálil puk do prázdného místa poloodkryté branky.

V závěru dostali sešívaní výhodu přesilové hry, Martin Štrba odvolal z branky Málka a Slavia to zkusila v šesti. Mužstvo okolo kapitána Nováka si vytvořilo před klecí soupeře slušný tlak, z kterého vykřesal v čase 59:21 kontaktní gól Daniel Vrdlovec Víc už toho ale červenobílí nestihli a z Litoměřic odjíždějí s prohrou.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): Jsme rádi, že jsme se konečně dostali k utkání. Předchozí čtyři jsme museli zrušit z různých důvodů. Hráči už byli natěšení. Vzhledem k tomu, že jsme předchozí tři týdny trénovali v devíti lidech, měli hráče nejdřív na reprezentačním srazu U20, a potom v karanténě, jsme s výsledkem zápasu spokojeni.

Martin Štrba (HC Slavia Praha): Sehráli jsme druhý zápas s těžkým soupeřem. Něco se snažíme do kluků dostat, příprava je náročná, v tréninku jedeme velké dávky. Jsem velice spokojen s třetí třetinou, v ní se začaly objevovat věci, které jsme si řekli. Bohužel jsme to už nedotáhli. Klukům patří dík za to, že to nezabalili. Byla tam spoustu dobrých věcí i spousta chyb. Znovu si to rozebereme a jdeme dál. Budeme se snažit pracovat tak, jak jsme si řekli, abychom se na sezonu dobře připravili.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více