Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
20.8.2020

Sokolov oplatil Slavii porážku, rozhodovaly nájezdy

přípravné utkání, čtvrtek 20.8.2020, Sokolov - Slavia
Sokolov
3:2sn
0:1, 1:1, 1:0 - 0:0
Slavia

Branky

Sokolov

35. Vrána (Tůma, Kropáček), 49. Kverka (Šik), rozh. náj. Kadeřávek

Slavia

11. Vlček (Veber, Doležal), 39. Všetečka (Tomica)

Statistiky

Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Belko, Kokrment
Vyloučení: 4:4
Využití: 0:0

V oslabení: 1:1

Sestavy

Sokolov

Cichoň – Zeman, Kadeřávek, Klodner, Klejna, Rulík, Zavřel, Tureček – Konečný, Kverka, Vracovský – Tůma, Vrána, Kropáček – Šik, Rohan, Švec – Křehlík, Prošek, Slavíček

Slavia

Michajlov – Duda, Krejčí, Barák, Veber, Valík, Hovorka – Šteiner, Kuťák, Slavíček – Kafka, Vlček, Doležal – Tomica, Kohút, Všetečka – Vrdlovec, Petrov

Podruhé během týdne se hokejisté Slavie střetli se Sokolovem, tentokrát na jeho ledě. V zápase díky gólům Filipa Vlčka a Robina Všetečky dvakrát vedli, ale domácí srovnali a nakonec v nájezdech rozhodli.

První šanci zápasu zaznamenal po 71 sekundách sokolovský útočník David Tůma, poté ale převzali iniciativu sešívaní. V osmé minutě se v prostoru mezi kruhy zjevil Jiří Doležal a jedovatou střelou ohrozil brankáře Cichoně. Slávistická jednasedmdesátka se ke střele dostala znovu také o minutu později.

Druhá formace červenobílých se dokázala prosadit v dalším střídání. Odraženou střelu Václava Vebera si našel Filip Vlček a do odkryté klece otevřel skóre utkání – 1:0. Sokolovští měli celkově s trojicí Kafka, Doležal, Vlček velké problémy, ve 14. minutě musel Cichoň zasahovat proti další šanci střelce první branky.

Ve druhé třetině viděli fanoušci celkem dva góly, oba týmy si je spravedlivě rozdělily. Pět minut po úvodním vhazování prostřední periody mohl navýšit vedení Slavie Šimon Slavíček, jeho zakončení u levé tyčky však zlikvidoval Cichoň.

Martin Michajlov, který tentokrát nastoupil v brance Pražanů, přišel o čisté konto ve 35. minutě. Střelou po ledě ho překonal Jakub Vrána a srovnal. Příležitost dostat se do vedení měli Západočeši o čtyři minuty později – jenže místo přesné kombinace v přesilové hře potrestal chybu domácích Robin Všetečka a vrátil svému týmu vedení.

V oslabení se však prosadili i Sokolovští. Při vyloučení Davida Tůmy ujel ve 49. minutě exslávista Jaromír Kverka a z levé strany překonal Michajlova. Do konce základní hrací doby už gól nepadl, a vzájemný zápas tak došel znovu do prodloužení.

Nastavený čas ovšem tentokrát o vítězi nerozhodl. V nájezdech se na úvod prosadil hostující Šimon Slavíček, ve čtvrté sérii srovnal Otakar Šik. Vítěznou branku vstřelil v sedmém kole nájezdů kapitán domácích Patrik Kadeřávek a rozhodl o vítězství Sokolova 3:2.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více