Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.8.2020

Slavia nestačila na Rytíře, o prohře rozhodla třetí třetina

přípravné utkání, úterý 25.8.2020, Kladno - Slavia
Kladno
5:2
2:2, 0:0, 3:0
Slavia

Branky

Kladno

3. Hlava (Bláha, Zelingr), 8. Melka (Sorokin), 41. Filip (Kehar), 59. Račuk, 60. Bláha

Slavia

10. Kuťák (Kafka), 18. Kafka (Bednář, Kuťák)

Statistiky

Rozhodčí: Dundr, Řešátko – Kučera, Koželský
Vyloučení: 9:5
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0

Sestavy

Kladno

Košarišťan – Kehar (A), Zelingr, Ticháček, Sorokin, Štochl, Mikliš – Šapovaliv, Kubík, Melka – Jelínek, Račuk (C), Guman – Hlava, Pitule (A), Š. Bláha – Bernat, Filip, Urban

Slavia

Málek – Duda, Novák (C), Krejčí, Valík, Barák, Hovorka – Kuťák, Bednář, Kafka – Doležal (A), Všetečka, Slavíček – Tomica, Vrdlovec, Kružík – Ondráček, Kohút, Petrov

Hokejistům Slavie se sice ve čtvrtém přípravném zápase podařilo smazat úvodní dvoubrankový deficit, k vítězství to však nestačilo. Kladno vstřelilo tři branky ve třetí třetině a nakonec vyhrálo 5:2. O dvě branky sešívaných se postarali Filip Kuťák a Petr Kafka.

Třetím utkáním ze čtyřzápasové venkovní série pokračovali slávisté v přípravných duelech před novou sezonou. V úterý podvečer se představili na ledě Kladna, které mělo za sebou šest střetnutí v rámci turnaje Generali Česká Cup Tipsport extraligy.

Úvod duelu patřil Rytířům – v polovině třetí minuty zakončil kombinaci Zelingra s Bláhou Nicolas Hlava a střelou mezi betony vyzrál na Romana Málka, jenž začal v brance červenobílých. Kladenští byli blízko druhé brance o dvě minuty později, když exslávista Adam Kubík orazítkoval bekhendem břevno.

V 7. minutě dostali domácí k dispozici přesilovou hru a dokázali ji využít. Vyloučení Baráka potrestal Antonín Melka, který dostal přesnou nahrávku na vrchol pravého kruhu a přesnou trefou prostřelil slávistického gólmana.

Dlouho se však domácí z dvoubrankového vedení neradovali. V nepřehledné situaci před brankou kladenského gólmana Košarišťana se nejrychleji zorientoval Filip Kuťák a dostal slávisty na rozdíl jediného gólu. V následujících minutách se docela dost vylučovalo, ani jeden z týmů se ale gólově neprosadil.

To platilo do 18. minuty, kdy se o slovo znovu přihlásila první slávistická formace. Na brance Petra Kafky se asistencemi podíleli jak Kuťák, tak Jaroslav Bednář. Do šaten tak šly oba týmy za vyrovnaného stavu 2:2.

O porážce rozhodla třetí třetina

Druhá třetina branku nepřinesla, o šance však nouze nebyla. Hned po půl minutě se před kladenským brankářem zjevil Kuťák, o pět minut později zase u ležícího Málka dorážel Marek Račuk. Podobně se v rámci jedné minuty mohli gólově prosadit Daniel Kružík a Matyáš Zelingr, ale oni třetí branku svého týmu nevsítili.

Další průběh prostřední dvacetiminutovky přinesl tři vyloučení na straně Slavie a jeden trest u domácích, na kýžený gól si ale fanoušci museli počkat až na začátek třetí periody. Od úvodního buly třetí třetiny uplynulo pouhých 52 sekund, když se do úniku dostal domácí útočník Matyáš Filip a poslal svůj tým znovu do vedení.

Blízko vyrovnání byli v přesilovce po vyloučení kladenského Račuka od modré střílející Jan Novák a o dvě minuty později Kafka, jenž využil samostatné akce Filipa Kuťáka a zblízka zkoušel prostřelit brankáře Košarišťana. Neúspěšně dopadl v 51. minutě i Daniel Vrdlovec, kterému nevyšel bekhendový blafák.

V závěru třetí třetiny odvolala Slavie brankáře a zkusila hru v šesti, Kladenští ovšem nápor v posledních minutách přečkali a sami vstřelili dvě branky do prázdné klece.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více