Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.8.2020

Slavia na Energii nevyzrála! Z Varů odjíždí s prohrou

přípravné utkání, čtvrtek 27.8.2020, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
3:0
1:0, 2:0, 0:0
Slavia

Branky

Karlovy Vary

16. Beránek (Plutnar, Pohl), 29. Flek (Vildumetz), 35. Koblasa (Kowalczyk, Černoch)

Slavia

Statistiky

Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Belko, Kokrment
Vyloučení: 1:3
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Diváci: 914

Sestavy

Karlovy Vary

Novotný – Šenkeřík, Kotvan – Plutnar, Pohl – Pulpán "C", Weinhold – Kowalczyk – Lauko, Kaše, Flek "A" – Hladonik, Mikúš, Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Vildumetz, Zabloudil

Slavia

Michajlov – Duda, Novák "C" – Barák, Hovorka – Hejda, Valík – Holý – Kuťák, Jaroslav Bednář, Kafka – Doležal "A", Vlček, Všetečka – Tomica, Vrdlovec, Šteiner – Ondráček, Kohút, Petrov

Přípravný duel číslo pět se příliš nevydařil. Slávisté v něm vyrazili na západ Čech, kde změřili síly s extraligovým celkem z Karlových Varů. Na Energii ale nestačili a prohráli 0:3. V přípravě tak padli už počtvrté v řadě.

Slávisté se do duelu s extraligovým soupeřem pustili neohroženě a už ve druhé minutě se mohli dostat do vedení. Šteiner se v těsné blízkosti karlovarské klece dostal k odraženému puku a okamžitě vypálil. Novotný proti jeho střele ale vytasil beton a sešívanou šanci zneškodnil.

Následně se ve vlastním oslabení zkoušel prosadit Vrdlovec, který skvěle zasáhl do rozehrávky domácích a vyrazil dopředu v samostatném úniku. Se svým bekhendovým blafákem proti maskovanému muži v karlovarských barvách však neuspěl.

V čase 15:41 se ochozy KV Areny dočkaly první trefy. Ta padla k radosti domácích příznivců do červenobílé klece. Ondřej Beránek dostal přesnou přihrávku od Plutnara a z levé strany doklepl kotouč do odkryté branky. V samotném závěru úvodní třetiny měl na holi srovnání Kafka. Puk ale zazvonil o tyč.

Chvíli po prvním buly prostřední periody střílel z otočky Bednář, Novotný však jeho pokus zastavil pomocí lapačky. Když na časomíře běžela 29. minuta, navýšila Energie vedení. Vildumetz našel mezi kruhy Jakuba Fleka, jenž bez váhání zacílil na branku. Michajlov chtěl kotouč vyrazit, ten se mu však svezl po betonu a zapadl za brankovou čáru.

O pět minut později se skóre měnilo znovu. Kowalczyk přiklepl puk po buly na Petra Koblasu a karlovarský útočník vyslal nekompromisní dělovku z pravého kruhu, která doplachtila až do levého horního rohu slávistické svatyně. Zkraje závěrečného dějství zahrozil střelou zprava Kafka, Novotný byl ale připravený a zasáhl betonem.

Stejnou částí výstroje zamezil gólman Energie v cestě do branky také Hejdově projektilu zleva. Víc už se toho na ledě nestalo a Slavia si v rámci přípravy připsala další prohru.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více