Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.1.2021

Tři body! Slavia s novými trenéry porazila Havířov

9. kolo, pondělí 25.1.2021, Slavia - Havířov
Slavia
4:2
2:1, 1:1, 1:0
Havířov

Branky

Slavia

11. Kružík (Ondráček), 12. Doležal (Pšenička, Jeřábek), 23. Doležal (Ondráček, Barák), 41. Novák (Vampola, Jeřábek)

Havířov

18. Maruna (Bambula, Prokeš), 40. Prokeš (Bořuta, Bambula)

Statistiky

Rozhodčí: Dědek, Kašík – Kráľ, Zídek
Vyloučení: 3:1
Využití: 0:1

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 29:32

Sestavy

Slavia

Michajlov – Jeřábek, J. Novák, Barák, Buchta, Sedlák, Veber, T. Duda – Kafka, Vampola, Šmerha – Jaroslav Bednář, Pšenička, Všetečka – M. Ondráček, Vlček, Kružík – Tomica, Šteiner, J. Doležal.

Havířov

Stezka – Rašner, Kočí, Bořuta, Mrowiec, Lytvynov, Chroboček, Kachyňa – Doktor, F. Seman, O. Procházka – Rudovský, Prokeš, Bambula – Horváth, Maruna, Lednický – Petriska, Mastič, Mrva.

Slavia si poradila se soupeřem z Havířova a po dvou prohrách brala všechny body. O vítězství se dvěma brankami zasloužil Jiří Doležal. Po jedné trefě přidali Daniel Kružík a Jan Novák. Sešívaní tak pod dohledem nových trenérů urvali důležitý triumf.

Obě mužstva začala velmi opatrně a brankáři neměli v úvodních minutách příliš mnoho práce. V čase 6:15 ale nabil Vampola do druhé vlny Šmerhovi, jenž povedenou ranou vylekal Stezku. Havířovský brankář ale puk dokázal zkrotit. Navíc si poradil i s dorážkou.

O chvíli později prověřil Stezku projektilem od mantinelu Ondráček, gólman AZetu byl však i tentokrát připravený. Na opačném konci ledové plochy se blýskl Procházka, který dostal skvělou přihrávku z vlastního obranného pásma a mohl sám vyrazit dopředu. Tváří v tvář Michajlovovi neuspěl, ten prudkou ránu vytěsnil pomocí betonu.

Po Všetečkově střele se následně ocitl ve velké šanci Pšenička. Z hranice brankoviště ale nedokázal doklepnout kotouč do odkryté svatyně. Zkraje 14. minuty vypukla sešívaná střídačka nadšením. Daniel Kružík obral soupeře ve středním pásmu o puk, najel si na pravý kruh a tvrdou dělovkou ke vzdálenější tyči otevřel skóre zápasu.

Z vyměřeného času základní hrací doby poté neuplynuly ještě ani dvě minuty a sešívaná letka znovu udeřila. Pšenička objel hostující klec a naservíroval puk na brankoviště, kam si bleskurychle najel Jiří Doležal a zblízka překonal Stezku.

Hosté v závěru třetiny kontrovali brankou Jana Maruny. Ten využil přesilovku svého týmu a po Bambulově střele pohotově dokázal z dorážky snížit na 1:2. Slavia však nechtěla hájit těsný náskok a zkraje prostředního dějství opět odskočila na rozdíl dvou gólů.

Po pravé straně kluziště se prosmýkl zkušený matador Ondráček a z kruhu prudce vypálil, kotouč zastavila na cestě do brány tyčka, od níž se odrazil mezi kruhy, kam si nabruslil Jiří Doležal a uklidil puk do odkryté svatyně.

Havířov však neřekl poslední slovo a pár desítek vteřin před sirénou se Slavii opět dostal na dostřel. V čase 39:25 Michajlov sice vyrazil Bořutovu dělovku z pravého kruhu, puk se však dostal pouze k připravenému Radkovi Prokešovi, který umístil puk přesně k levé tyči poloodkryté klece.

Slávisté ale hned na startu závěrečného dějství zadupali havířovské šance na vyrovnání do země. Osmnáct vteřin po úvodním buly napřáhl na modré čáře kapitán Jan Novák a trefil se přesně do skuliny mezi Stezkovými betony.

Havířov mohl stáhnout slávistické vedení ve 49. minutě, dorážku Rašnera však Michajlov zlikvidoval. Střelám soupeře odolal i při závěrečné hře hostů bez brankáře a pomohl tak Slavii k vítězství 4:2.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Perfektní zápas, z obou stran to byl aktivní hokej. První třetinu jsme byli trochu nervóznější a dost jsme propadali. Naše hra neměla efekt a místo toho, abychom získávali kotouče, tak jsme propadali a soupeř měl hodně brejků. Vedení 2:0 nás ale uklidnilo. Nelíbila se mi pasáž ve druhé třetině, kdy jsme trochu polevili. Měli jsme spoustu šancí, kdy jsme mohli odskočit na 4:1 a uklidnit se, ale dostali jsme gól na 3:2. Pak jsme šli dvakrát tři na dva a místo abychom to zakončili aspoň takticky, tak jsme si to dávali několikrát do prázdné branky. Třetí třetina byla z naší strany parádní. Měli jsme spoustu příležitostí a mohli jsme zápas rozhodnout. Ty jsme neproměnili a soupeř nás dostal pod tlak, zkusil přesilovku a powerplay, kterou kluci parádně ubránili. Chtěl bych jim poděkovat, myslím, že odvedli parádní kus práce.“

Jiří Režnar (AZ Heimstaden Havířov): „Bylo to výborné utkání. Čekali jsme, že se slávisté budou chtít ukázat, že budou v pohybu a bruslit. Když jsme plnili naše věci a hráli jsme jednoduše z pásma, tak jsme se dostávali do šancí. Bohužel jsme měli zkraty, které soupeř potrestal. Když se podíváte na tabulku, tak máme třetí nejmenší počet vstřelených gólů a dneska to bylo vidět. Šance jsme nevyužili a Slavia má zkušený mančaft. Dřeme a dřeme, ale bez výsledku.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více