Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.1.2021

Tři body! Slavia s novými trenéry porazila Havířov

9. kolo, pondělí 25.1.2021, Slavia - Havířov
Slavia
4:2
2:1, 1:1, 1:0
Havířov

Branky

Slavia

11. Kružík (Ondráček), 12. Doležal (Pšenička, Jeřábek), 23. Doležal (Ondráček, Barák), 41. Novák (Vampola, Jeřábek)

Havířov

18. Maruna (Bambula, Prokeš), 40. Prokeš (Bořuta, Bambula)

Statistiky

Rozhodčí: Dědek, Kašík – Kráľ, Zídek
Vyloučení: 3:1
Využití: 0:1

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 29:32

Sestavy

Slavia

Michajlov – Jeřábek, J. Novák, Barák, Buchta, Sedlák, Veber, T. Duda – Kafka, Vampola, Šmerha – Jaroslav Bednář, Pšenička, Všetečka – M. Ondráček, Vlček, Kružík – Tomica, Šteiner, J. Doležal.

Havířov

Stezka – Rašner, Kočí, Bořuta, Mrowiec, Lytvynov, Chroboček, Kachyňa – Doktor, F. Seman, O. Procházka – Rudovský, Prokeš, Bambula – Horváth, Maruna, Lednický – Petriska, Mastič, Mrva.

Slavia si poradila se soupeřem z Havířova a po dvou prohrách brala všechny body. O vítězství se dvěma brankami zasloužil Jiří Doležal. Po jedné trefě přidali Daniel Kružík a Jan Novák. Sešívaní tak pod dohledem nových trenérů urvali důležitý triumf.

Obě mužstva začala velmi opatrně a brankáři neměli v úvodních minutách příliš mnoho práce. V čase 6:15 ale nabil Vampola do druhé vlny Šmerhovi, jenž povedenou ranou vylekal Stezku. Havířovský brankář ale puk dokázal zkrotit. Navíc si poradil i s dorážkou.

O chvíli později prověřil Stezku projektilem od mantinelu Ondráček, gólman AZetu byl však i tentokrát připravený. Na opačném konci ledové plochy se blýskl Procházka, který dostal skvělou přihrávku z vlastního obranného pásma a mohl sám vyrazit dopředu. Tváří v tvář Michajlovovi neuspěl, ten prudkou ránu vytěsnil pomocí betonu.

Po Všetečkově střele se následně ocitl ve velké šanci Pšenička. Z hranice brankoviště ale nedokázal doklepnout kotouč do odkryté svatyně. Zkraje 14. minuty vypukla sešívaná střídačka nadšením. Daniel Kružík obral soupeře ve středním pásmu o puk, najel si na pravý kruh a tvrdou dělovkou ke vzdálenější tyči otevřel skóre zápasu.

Z vyměřeného času základní hrací doby poté neuplynuly ještě ani dvě minuty a sešívaná letka znovu udeřila. Pšenička objel hostující klec a naservíroval puk na brankoviště, kam si bleskurychle najel Jiří Doležal a zblízka překonal Stezku.

Hosté v závěru třetiny kontrovali brankou Jana Maruny. Ten využil přesilovku svého týmu a po Bambulově střele pohotově dokázal z dorážky snížit na 1:2. Slavia však nechtěla hájit těsný náskok a zkraje prostředního dějství opět odskočila na rozdíl dvou gólů.

Po pravé straně kluziště se prosmýkl zkušený matador Ondráček a z kruhu prudce vypálil, kotouč zastavila na cestě do brány tyčka, od níž se odrazil mezi kruhy, kam si nabruslil Jiří Doležal a uklidil puk do odkryté svatyně.

Havířov však neřekl poslední slovo a pár desítek vteřin před sirénou se Slavii opět dostal na dostřel. V čase 39:25 Michajlov sice vyrazil Bořutovu dělovku z pravého kruhu, puk se však dostal pouze k připravenému Radkovi Prokešovi, který umístil puk přesně k levé tyči poloodkryté klece.

Slávisté ale hned na startu závěrečného dějství zadupali havířovské šance na vyrovnání do země. Osmnáct vteřin po úvodním buly napřáhl na modré čáře kapitán Jan Novák a trefil se přesně do skuliny mezi Stezkovými betony.

Havířov mohl stáhnout slávistické vedení ve 49. minutě, dorážku Rašnera však Michajlov zlikvidoval. Střelám soupeře odolal i při závěrečné hře hostů bez brankáře a pomohl tak Slavii k vítězství 4:2.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Perfektní zápas, z obou stran to byl aktivní hokej. První třetinu jsme byli trochu nervóznější a dost jsme propadali. Naše hra neměla efekt a místo toho, abychom získávali kotouče, tak jsme propadali a soupeř měl hodně brejků. Vedení 2:0 nás ale uklidnilo. Nelíbila se mi pasáž ve druhé třetině, kdy jsme trochu polevili. Měli jsme spoustu šancí, kdy jsme mohli odskočit na 4:1 a uklidnit se, ale dostali jsme gól na 3:2. Pak jsme šli dvakrát tři na dva a místo abychom to zakončili aspoň takticky, tak jsme si to dávali několikrát do prázdné branky. Třetí třetina byla z naší strany parádní. Měli jsme spoustu příležitostí a mohli jsme zápas rozhodnout. Ty jsme neproměnili a soupeř nás dostal pod tlak, zkusil přesilovku a powerplay, kterou kluci parádně ubránili. Chtěl bych jim poděkovat, myslím, že odvedli parádní kus práce.“

Jiří Režnar (AZ Heimstaden Havířov): „Bylo to výborné utkání. Čekali jsme, že se slávisté budou chtít ukázat, že budou v pohybu a bruslit. Když jsme plnili naše věci a hráli jsme jednoduše z pásma, tak jsme se dostávali do šancí. Bohužel jsme měli zkraty, které soupeř potrestal. Když se podíváte na tabulku, tak máme třetí nejmenší počet vstřelených gólů a dneska to bylo vidět. Šance jsme nevyužili a Slavia má zkušený mančaft. Dřeme a dřeme, ale bez výsledku.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více