Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
1.9.2020

Slavia přehrála Vrchlabí! Výhru zrežíroval Bednář

přípravné utkání, úterý 1.9.2020, Vrchlabí - Slavia
Vrchlabí
1:2
1:1, 0:0, 0:1
Slavia

Branky

Vrchlabí

19. Nouza (Heřman, Niko)

Slavia

16. Doležal (Bednář, Kafka), 56. Bednář (Novák, Šmerha)

Statistiky

Rozhodčí: Vagner, Barek – Pechánek, Roischl
Vyloučení: 7:8
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Diváci: 601

Sestavy

Vrchlabí

Soukup – Kynčl, Oliva, Kajínek (A), Niko, Moník J., Jirků (C), Hrádek – Heřman, Chrtek, Nouza – Machač, Kratochvil, Matýs – Hozák, Urban, Mrňa – Chalupa, Šlaicher R., Moník F.

Slavia

Málek – Hejda, Novák (C), Barák, Veber, Duda, Hovorka, Krejčí – Všetečka, Kuťák, Šmerha – Doležal (A), Bednář, Kafka – Tomica, Vrdlovec, Šteiner – Ondráček, Vlček, Petrov

Konečně výhra! Slávisté se v šestém přípravnému duelu střetli s Vrchlabím a z podkrkonošského města přivezli výhru. Skóre otevřel hned v první třetině Jiří Doležal, domácí ale vzápětí vyrovnali a až do konce zápasu byl výsledek nerozhodný. Pak zavelel Jaroslav Bednář a trefou z 56. minuty zajistil vítězství.

Slávisté byli na začátku zápasu hodně aktivní a zaměstnávali domácího brankáře množstvím střel. V 8. minutě našel Bednář před brankou Kuťáka, jeho pokus zblízka však Soukup vytěsnil betonem. Následně si připsal úspěšný zákrok i proti Kafkově projektilu z levého kruhu. Ze stejné pozice to zkoušel o pár minut později také Veber, vrchlabský gólman ale kotouč vyrazil ramenem.

V čase 15:19 dokázal červenobílý celek útočné choutky konečně přetavit v gól. Matador Bednář nahrál na brankoviště Jiřímu Doležalovi, který nastavil hůl do dráhy letu puku a usměrnil jej do domácí klece.

Slavia si však vedení nehýčkala příliš dlouho. Už v 19. minutě totiž bylo vyrovnáno. Po vyloučení Dudy a Šteinera museli svěřenci trenéra Štrby ubránit dvojnásobné oslabení, to se jim ale nepovedlo. Nejprve od modré vypálil Niko, jehož dělovku Málek vyrazil jen před sebe. Kotouče se ihned zmocnil Heřman a vystřelil. Slávistický brankář předvedl dobrý zákrok a puk za sebe nepustil. Proti další dorážce Tomáše Nouzy už byl bezmocný a Vrchlabí srovnalo krok.

Skóre mohl změnit chvíli po přestávce Všetečka, ani nadvakrát si ale na Soukupa nepřišel. Na druhé straně se zaskvěl Málek, jenž si poradil s Nouzovou tvrdou ranou z pravého kruhu. Při Urbanově pokusu z mezikruží ho zachránila tyč.

Zkraje třetího dějství potěšil domácí fanoušky pěknou akcí Chrtek, který nabil zpoza branky najetému Nikovi. Ten ale těsně minul. Ve 49. minutě se opět vyznamenal maskovaný muž v sešívaných barvách. Hrádkovo nahození před brankou ještě tečoval jeden z jeho spoluhráčů, Málek však zasáhl příložníkem. Poté naservíroval Heřman kotouč Nikovi do oblasti mezi kruhy a vrchlabský útočník neohroženě vystřelil. Na hostujícího brankáře ale ani tentokrát nevyzrál.

V čase 55:13 sehráli přesilovkou akci slávisté. Střela obránce Nováka se odrazila před Jaroslava Bednáře a velezkušený forvard parádní ranou z levého kruhu dostal kotouč za Soukupova záda.

Těsný náskok už slávisté udrželi. Domácí to v samotném závěru sice ještě zkoušeli bez brankáře, kýženou trefu už ale nepřidali. Slavia tak po čtyřech prohrách v řadě konečně oslavila triumf.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více