Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
11.3.2021

Na úvod předkola porážka. Slavia nestačila na Třebíč

OF1, čtvrtek 11.3.2021, Třebíč - Slavia
Třebíč
4:1
1:0, 1:1, 2:0
Slavia

Branky

Třebíč

15. Nedvídek (Nedbal, Šťovíček), 39. Bittner (Psota, Šťovíček), 57. Šťovíček (Bittner), 60. Beránek (Nedbal)

Slavia

32. Kružík (Bednář, Kafka)

Statistiky

Rozhodčí: Doležal, Šudoma – Vašíček, Komínek
Vyloučení: 6:8
Využití: 2:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 30:39

Sestavy

Třebíč

Jekel – Chalupa, Nedbal, Tejnor, Zukal, Vodička, Furch – Šťovíček, Bittner, Psota – Křehlík, Nedvídek, Beránek – Michálek, Ferda, Kratochvil – Krliš, Malý, Oščádal – Hrubec.

Slavia

Michajlov – Veber, Sedlák, Novák, Duda, Krejčí, Jeřábek, Říha – Kafka, Šteiner, Bednář – Kružík, Poletín, Ondráček – Vampola, Šmerha, Doležal – Kuťák, Pšenička, Vlček.

V prvním zápase předkola s Třebíčí nedokázali slávisté proměnit šance a nakonec prohráli 1:4. O jediný gól sešívaných se postaral Daniel Kružík. Odveta je čeká už v pátek opět na ledě soupeře.

Po roce opět proti sobě. Slavia a Třebíč se znovu potkaly v předkole, které tentokrát zahájili na domácím ledě hokejisté z Vysočiny. Ti měli v úvodu zápasu ze hry více – už po dvou minutách si zahráli první přesilovou hru, i když tu sešívaní bez potíží ubránili. V 8. minutě už však musel zasahovat Martin Michajlov, který vyrážečkou zneškodnil šanci Nedvídka.

O dvě minuty později mohli naopak otevřít skóre Pražané. Jaroslav Bednář využil špatné rozehrávky domácích a nabídnul střelu z mezikruží Petru Kafkovi, jenž však na Jekela nevyzrál. Pak přišla dvě vyloučení slávistických hráčů a Horácká Slavia dostala k dispozici dvojnásobnou přesilovku. Tu dvě sekundy před jejím koncem využil přesnou střelou z pravého kruhu kapitán Třebíče Lukáš Nedvídek a poslal svůj tým do vedení.

Druhá třetina nabídla hodně vyloučení i zajímavé střely na obou stranách. V přesilovce v úvodu periody dvakrát střílel Bednář, o vyrovnání se snažili i Vampola s Říhou, ale pokaždé narazili na připraveného gólmana domácích.

Góly z přesilovek padaly dál

Úspěch zaznamenali sešívaní v další početní výhodě ve 32. minutě. Kafka s Bednářem připravili krásným ťukesem gól pro Daniela Kružíka, kterému už stačilo před prázdnou branku jen nastavit hůl a nasměrovat kotouč do sítě domácí klece. Vstřelený gól Slavii povzbudil a i v dalších minutách obývala obranné pásmo Třebíče.

Další branku se však slávistům v prostřední části přidat nepodařilo a sami naopak inkasovali. Bohužel opět v oslabení – Novákovo vyloučení po 13 sekundách potrestal Ladislav Bittner, kterého nechali hostující beci nehlídaného před brankou.

Na vysokém počtu trestů nic nezměnila ani třetí třetina. V té musel brankář Michajlov čelit po dvou minutách brejku Šťovíčka, ale jinak trávili čas v útočném pásmu hlavně svěřenci Miloše Říhy. Velké příležitosti si vytvořili v početní výhodě v 52. minutě – Vlček trefil z dorážky před brankou horní tyčku, blízko gólu byl na brankovišti zakončující Poletín.

Slávisté se hnali za vyrovnáním – pět minut před koncem třetí třetiny se v chumlu před Jekelem objevili Jeřábek s Poletínem, ale nedokázali vyšťourat puk po střele Ondráčka a dorazit ho do sítě. Společně s větší aktivitou v útoku otevřeli slávisté hru a Třebíči se bohužel podařilo jeden z protiútoku využít – přečíslení v 57. minutě zakončil přesnou střelou k tyči Martin Šťovíček.

V závěru základní hrací doby sešívaní odvolali při vlastní přesilovce brankáře, ale skórovat se jim už nepodařilo a po brance domácích do prázdné branky nakonec prohráli 1:4. O vyrovnání se Slavia pokusí už v pátek – v 17:30 začíná v Třebíči druhý zápas série.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „My jsme nezačali špatně, byli jsme aktivní, ale bohužel jsme udělali tři fauly. V těch oslabeních, tam na nás šlo hodně střel a bohužel jsme se dostali pod tlak. Od druhé třetiny si myslím, že jsme nehráli vůbec špatně, ale bohužel zase přišla oslabení.“

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): „Dnešní zápas byl přesně podle našich představ, výborně technicky zvládnutý. Byl to obětavý výkon kluků hraný na krev, jenž byl podpořen naším výborně chytajícím brankářem. Nyní se však jdeme připravovat na další utkání.“

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více