Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.3.2021

Slavia nenašla recept na Jekela a po prohře čelí vyřazení

OF3, neděle 14.3.2021, Slavia - Třebíč
Slavia
0:1
0:1, 0:0, 0:0
Třebíč

Branky

Slavia

Třebíč

17. Vodička (Furch, Bittner)

Statistiky

Rozhodčí: Hucl, Šindel – Beneš, Sedláček
Vyloučení: 5:7
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 35:21

Sestavy

Slavia

Michajlov – Duda, Sedlák, Jeřábek, Říha, Krejčí, Novák, Veber – Kuťák, Vampola, Šmerha – Kafka, Bednář, Pšenička – Vlček, Poletín, Kružík – Ondráček, Šteiner, Doležal.

Třebíč

Jekel – Chalupa, Nedbal, Tejnor, Zukal, Vodička, Furch – Beránek, Michálek, Ferda – Krliš, Bittner, Psota – Šťovíček, Nedvídek, Kratochvil – Křehlík, Malý, Hrubec – Oščádal.

Ani přes výraznou střeleckou převahu se slávistům nepodařilo ve třetím zápase předkola skórovat a v Edenu tak nakonec prohráli s Třebíči 0:1. Ta tak nyní vede v sérii 2:1 a v pondělí bude usilovat o postup.

Předkolo mezi Slavií a Třebíčí se za vyrovnaného stavu 1:1 přesunulo do pražských Vršovic, kde oba týmy čekal nedělní třetí zápas. Po opatrném začátku se jako první osmělili sešívaní – nebezpečnou nahrávku Bednáře spoluhráči si Jekel málem srazil do vlastní branky, při střehu musel být hostující brankář také při akci Kružíka, který při forčekingu vybojoval puk a vyzval k zakončení Jiřího Říhu.

Velkou šanci měli slávisté ve 12. minutě, když se Třebíč nechala dvakrát v rozmezí minuty vyloučit a domácí si mohli na více než 50 sekund zahrát přesilovou hru 5 na 3. Tvrdými střelami z hranice kruhu při ní zakončovali především Vampola s Říhou, ale ani jeden nedokázal prostřelit hbitě se přesouvajícího Jekela.

Hokejisté Horácké Slavie se v prvním dějství do velkých gólových příležitosti nedostávali, přesto se jim podařilo otevřít skóre. Na světelné tabuli svítil přesně čas 17:00, když se kotouč dokutálel za Martina Michajlova. Slávistický brankář nechal skulinku ve svém postavení a obránce Petr Vodička jí střelou od modré našel.

Třebíč podržel brankář Jekel

Svěřenci Miloše Říhy pokračovali v tlaku i v prostředním dějství. Po ubráněném oslabení po faulu Kružíka se před Jekelem zjevili nejprve Šmerha a pak před bránou tečující Pšenička, v největší příležitosti ale byl po samostatné akci ve 29. minutě Jaroslav Bednář, který zakončoval z forhendového blafáku, ale třebíčský brankář se na poslední chvíli natáhl a jeho střelu zastavil.

Hosté z Vysočiny pak dvakrát v rozmezí půl minuty putovali na trestnou lavici a Slavia si tak podruhé v zápase zahrála dvojnásobnou početní výhodu. Pětice slávistů v ní však znovu narazila na pozorného Jekela, jenž se stihl přesunout proti všem střelám domácích hráčů. Gól nepřinesly ani další dvě přesilovky druhé třetiny – oba týmy si zahrály po jedné – a po druhé přestávce tak dál platilo skóre 1:0 pro Třebíč.

O střelecké příležitosti neměli domácí nouzi ani v třetí třetině. Radek Jeřábek se ve 49. minutě vydal do protiútoku s Petrem Vampolou, který šikovně nastavil hokejku a puk těsně před Jekelem tečoval – i tentokrát však třebíčský brankář zareagoval a díky rychlé reakci zabránil inkasovanému gólu. Podobně si vedl o dvě minuty později proti Poletínovi, jenž dorážel z hranice brankoviště.

Slávisté útočili i v oslabení – Novák se při vyloučení Vampoly rozjel do přečíslení a nebezpečně zakončoval z pravého křídla. V posledních minutách se hrálo v podstatě jen v obranném pásmu Třebíče, která vždy pouze vyhodila puk do středního pásma a poslala na led novou pětku, jež čelila dalšímu útoku sešívaných.

Minutu a půl před koncem základní hrací doby si domácí trenéři vzali oddechový čas a povolali Michajlova na střídačku – hned po následujícím vhazování se puk příhodně odrazil mezi kruhy k Bednářovi, ale ani ten nedokázal prostřelit pozorného Jekela.

Vyrovnat už se sešívaným nepodařilo a Třebíč nakonec především díky výkonu Pavla Jekela ubránila výhru 1:0. Srovnat sérii se Slavia pokusí v pondělním čtvrtém utkání, které se hraje opět v Edenu.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Dnes se ten zápas těžko hodnotí. Šedesát minut tady bušíme, kluci makali, ale bohužel máme velký problém s koncovkou – nedáme ani ty největší šance. Dvakrát jsme dnes nedali přesilovku 5 na 3, těžko se pak vyhrává. Samozřejmě se klukům nedá upřít snaha – makali a bojovali až do poslední chvíle. Bohužel to dneska to nevyšlo a doufám, že příští zápas šance proměníme, že se dostaneme zpátky do série a že rozhodující zápas půjde na naši stranu.“

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): „Chtěli jsme přežít začátek utkání, protože jsme věděli, že po nás Slavia půjde, což se také ukázalo. Myslím si, že kluci dnešní utkání zvládli výborně. Samozřejmě jsme tam v určitých fázích měli štěstí, ale nejdůležitější bylo to, že jsme ubránili přesilovky 5 na 3, a samozřejmě kvalitní výkon našeho gólmana. Klukům nemám co vytknout, pracovali, tak jako každý zápas. My si jdeme za svým cílem a věříme, že zítra sérii ukončíme. Chceme pozdravit naše fanoušky, od kterých cítíme velkou podporu, a věřím, že zítra budeme společně slavit.“

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více