Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.3.2021

Slavia porazila Třebíč a postupuje do čtvrtfinále!

OF5, středa 17.3.2021, Třebíč - Slavia
Třebíč
2:4
0:1, 1:3, 1:0
Slavia

Branky

Třebíč

35. Nedvídek (Nedbal, Michálek), 60. Beránek (Krliš, Křehlík)

Slavia

9. Poletín (Kuťák), 32. Šteiner (Krejčí, Doležal), 34. Vampola (Sedlák), 37. Novák (Vampola, Kružík)

Statistiky

Rozhodčí: Wagner, Barek – Maštalíř, Bohuněk
Vyloučení: 6:9
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:24

Sestavy

Třebíč

Jekel – Chalupa, Nedbal, Tejnor, Zukal, Vodička, Furch – Krliš, Bittner, Psota – Ferda, Nedvídek, Beránek – Křehlík, Michálek, Kratochvil – Hrubec, Malý, Oščádal – Vedral.

Slavia

Michajlov, Duda, Sedlák, Jeřábek, Říha, Krejčí, Novák, Veber – Kafka, Vampola, Kuťák – Pšenička, Bednář, Šmerha – Vlček, Poletín, Kružík – Ondráček, Šteiner, Doležal.

O posledním postupujícím do čtvrtfinále je rozhodnuto. Slavia zvítězila po brankách Michala Poletína, Davida Šteinera, Petra Vampoly a Jana Nováka na ledě Třebíče 4:2. Utkání se zlomilo ve druhé třetině, kdy slávisté vstřelili tři góly během pěti minut.

Slavia vstoupila do utkání velmi aktivně. Již po šestnácti vteřinách šla na Pavla Jekela první střela, se kterou si třebíčský brankář poradil. Větší šance přišla až v přesilové hře hostů, kdy Jaroslav Bednář našel Filipa Kuťáka, jenže ten se střelou příklepem neprosadil.

V polovině deváté minuty se sešívaní zaslouženě dostali do vedení. Michal Poletín využil přihrávky od Filipa Kuťáka na pravý kruh a vystřelil domácímu brankáři nad beton.

Po inkasované brance se Třebíč osmělila a také si vytvořila nějaké příležitosti. Matěj Psota dojel vyhozený kotouč a před brankou našel úplně volného Matouše Hrubce, kterého vychytal betony hostující brankář Martin Michajlov. O minutu později zavřeli domácí slávisty v útočném pásmu, ale ani jedno ze zakončení se neujalo.

Tři minuty před koncem první třetiny mohl Třebíčským přinést vyrovnání Lukáš Nedvídek. Petru Vampolovi přeskočil puk přes hůl a kapitán Horácké Slavie se pokusil při úniku protlačit kotouč na bližší tyč, ale Martin Michajlov si situaci pohlídal.

Rozhodly tři branky ve druhé třetině

Do druhé třetiny domácí vlétli a snažili se o vyrovnání. Po dvou a půl minutách skvěle zasáhl Martin Michajlov proti střele a následné dorážce, která mířila do odkryté branky. Do velké šance se dostali také slávisté, Daniel Krejčí dostal přihrávku na modrou čáru a za brankářem Jekelem zazvonila tyč.

O necelou minutu později se puk odrazil na brankoviště k Petru Kafkovi, ten ale netrefil odkrytou branku. Poté už domácí inkasovali podruhé. David Šteiner vystřelil z kruhu a jeho zakončení skončilo v horní části branky.

Třebíč po druhé brance přestala stíhat tempo utkání a v přesilové hře dostala třetí branku. Petr Vampola poslal z úhlu střelu na branku, puk tečoval Michal Furch a překonal vlastního brankáře. Následně byl vyloučen David Šteiner za podražení. Domácí tuhle početní výhodu využili a snížili na 1:3. Nahození Lukáše Nedvídka srazil za záda Martina Michajlova Tomáš Duda.

Čtyři minuty před koncem druhé periody dostali výhodu přesilové hry i hosté a dokázali jí následně využít. Od modré čáry se stejně jako v minulém utkání prosadil kapitán Jan Novák.

V samém závěru dostala Třebíč výhodu přesilové hry pět na tři, ale nedokázala se v ní prosadit. Největší příležitost měl Karel Nedbal, jenže přestřelil branku.

Třebíčští zahájili třetí třetinu v přesilové hře, jelikož v poslední sekundě té druhé byl vyloučen Jaroslav Bednář za vysokou hůl. Během vyloučení zkušeného útočníka vznikl před brankou Martina Michajlova velký závar. Puk vyplaval před Matějem Psotou, ale ten zpracovával kotouč příliš dlouho a hostující brankář se stihl přesunout.

V dalším průběhu třetí třetiny slávisté dobře bránili a nepouštěli soupeře do žádných velkých šancí. Domácí si nějaké vytvořili až ve druhé polovině poslední části hry. Na 2:4 mohl snížit Ladislav Bittner, ale z osy branky trefil pouze Martina Michajlova. Pět minut před koncem se Bittner dostal do další příležitosti, kterou chtěl vyšperkovat přihrávkou na Tomáše Křehlíka, ale ten netrefil kotouč.

Půl minuty před koncem zkorigoval stav Petr Beránek, ale zbytek utkání si slávisté pohlídali, dovedli ho do vítězného konce a postupují do čtvrtfinále.

Ve čtvrtfinále se Slavia utká s Kladnem. Série začne již v pátek na ledě Rytířů.

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Slavia Praha): „Byla to extrémně těžká série. Třebíč nás potrápila a vydala ze sebe maximum. Hodně důležitý pro celý průběh série byl první zápas, který jsme tady ztratili, i když jsme měli více ze hry. Soupeři chytal výborně gólman a nemuseli měnit systém hry, protože pořád vedli a my jsme se do nich tlačili, což nám bralo hodně sil. V domácích utkáních jsme změnili rytmus a systém hry. Museli jsme se začít tlačit více do brankoviště a sbírat odražené kotouče. Z prostoru před brankou jsme dali nějaké góly a hlavně ve čtvrtém zápase nám to hodně pomohlo. Změna taktiky nám pomohla i v pátém utkání, ale domácí hráli výborný a nepříjemný hokej. Dohrávali všechny souboje a bylo to opravdu náročné. Poslední dvě utkání jsme zaslouženě vyhráli a právem postoupili.“

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): „V první třetině na nás dolehla důležitost zápasu a byli jsme trochu nervózní, což bylo na předvedené hře vidět. Před druhou třetinou jsme si promluvili a klukům řekli, aby si věřili a hráli jako v ostatních zápasech. Prvních deset minut jsme byli lepší a měli jsme i několik příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Soupeř dal z první akce ve druhé třetině gól na 2:0 a následně přidal z přesilové hry třetí branku. Na tu jsme dokázali zareagovat a snížit, ale čtvrtý gól nás zlomil. Poté už tam chyběla lehkost a neměli jsme klid na hokejkách. Dnešní utkání rozhodly přesilové hry a větší zkušenost. Z celé série odcházíme se vztyčenou hlavou, kluci odvedli skvělou práci a jsem pyšný, že jsem je mohl vést.“

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více