Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
19.3.2021

Na úvod čtvrtfinále prohra. Slavia se prosadila až v závěru a prohrála

ČF1, pátek 19.3.2021, Kladno - Slavia
Kladno
3:1
0:0, 2:0, 1:1
Slavia

Branky

Kladno

23. Marosz (Filip, Račuk), 35. Plekanec (Jágr), 49. Jágr (Plekanec, Zakharchuk)

Slavia

60. Pšenička (Šteiner)

Statistiky

Rozhodčí: Souček, Kostourek – Štofa, Kokrment
Vyloučení: 6:7
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 39:26

Sestavy

Kladno

Košarišťan – Frye, Mikliš, Kehar, Sorokin, Snuggerud, Zacharčuk – Machala, Plekanec, Jágr – Guman, Marosz, Račuk – Hlava, Pitule, Melka – Hajný, Filip, Bílek – Kubík.

Slavia

Michajlov – Duda, Sedlák, Krejčí, Novák, Jeřábek, Říha, Veber – Kafka, Vampola, Kuťák – Ondráček, Poletín, Kružík – Pšenička, Vlček, Šmerha – Všetečka, Šteiner, Doležal.

V prvním utkání čtvrtfinále prohrála Slavia na ledě Kladna 1:3. V poslední minutě se prosadil Tomáš Pšenička. Vyrovnat budou moci sešívaní již v sobotu, kdy série pokračuje druhým zápasem.

Domácí vstoupili do první třetiny podle očekávání aktivněji. První větší ohrožení branky Martina Michajlova přišlo po necelých pěti minutách hry. Jakub Hajný se po vyhraném vhazování dostal ke střele, kterou hostující brankář dobře viděl a zasáhl.

Do další šance se dostal Jaromír Jágr, jenže nezpracoval přihrávku Machaly a nedokázal zakončit. Snaha Kladna o vstřelení úvodní branky pokračovala a tlak se stupňoval. Od modré čáry pálili Martin Kehar a Ondřej Mikliš, ale ani jedna ze střel se neujala. První byla zablokovaná a druhá minula branku.

Ve druhé polovině první třetiny dostali kladenští hokejisté výhodu tří přesilových her a měli v nich několik velkých příležitostí. Po kombinaci Tomáše Plekance a Jaromíra Jágra se k zakončení dostal první jmenovaný, kterého opět vychytal Martin Michajlov.

Největší možnost na vstřelení první branky měli domácí po krásné kombinaci, kdy puk propadl za záda hostujícího brankáře, ale za brankovou čárou neskončil.

Kladno do druhé třetiny vlétlo a po necelých třech minutách vstřelilo první branku zápasu. Po krásné kombinaci se prosadil Rostislav Marosz do prázdné branky. Domácí se snažili o druhou branku, ale šance Martina Kehara i Tomáše Plekance vychytal Martin Michajlov.

Po dobrém vstupu do třetiny domácích si šance vypracovali také slávisté. Tomáš Pšenička nebezpečně tečoval puk před kladenských brankářem, ale ten skončil pouze na tyči. O minutu později byl ve velké šanci Petr Kafka, který netrefil prázdnou branku.

Následně se Kladno prosadilo podruhé. Tomáš Plekanec projel skoro celé hřiště a bekhendem překonal hostujícího brankáře. Před koncem třetiny se hnal Plekanec do šance v oslabení, ale tentokrát na Michajlova nevyzrál.

V úvodu posledního dějství se do velké šance dostal Martin Ondráček, jenže trefil pouze břevno domácí branky. Kladenští si zahráli další přesilovou hru. Největší možnost v ní měl po přihrávce od Jaromíra Jágra Nicolas Hlava, ale nedokázal puk dostat mezi betony.

Necelých dvanáct minut před koncem zvýšili domácí na 3:0. Jaromír Jágr převzal kotouč ve středním pásmu, unikl sám na branku a zakončil na vzdálenější tyč.

Po třetí obdržené brance si Slavia vytvořila minimum šancí, ale půl minuty před koncem se jí povedlo snížit na 1:3. Prosadil se Tomáš Pšenička. Zbytek utkání si již Kladno pohlídalo a v sérii se ujímá vedení.

Sešívaní se budou moci o vyrovnání pokusit již zítra v sobotu, kdy čtvrtfinále pokračuje druhým utkáním.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Se vstupem do utkání jsme nebyli vůbec spokojeni. Kluky jsme upozorňovali, že to budou naprosto odlišné zápasy než v předkole, ale ten vstup nám nevyšel. Chyběl pohyb, nebyli jsme důrazní. Naštěstí jsme první třetinu přečkali a bohužel jsme udělali chybu ve druhé třetině. V polovině zápasu jsme mohli vyrovnat, ale místo toho jsme dostali gól na 2:0. Ve třetí třetině si Kladno kontrolovalo stav. My jsme začali být pohyblivější a důraznější, jenže to stačilo pouze na jeden gól.“

David Čermák (HC Rytíři Kladno): „Po delší pauze jsme se snažili o dobrý vstup do utkání, což se nám povedlo. Rychle jsme střídali, měli jsme tempo a jediná chyba byla, že jsme v první třetině nedali gól. Jakmile jsme se dostali do vedení, tak jsme zápas kontrolovali.“

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více