Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.8.2021

I napodruhé triumf! Slavia přetlačila Stadion. Rozhodly přesilovky

přípravné utkání, úterý 10.8.2021, Slavia - Litoměřice
Slavia
4:2
1:1, 2:1, 1:0
Litoměřice

Branky

Slavia

12. Poletín (Krejčí, Knotek), 27. Kružík (Knotek), 34. Všetečka (Šteiner), 47. Doležal (Pšenička)

Litoměřice

8. Procházka (Jícha), 32. Válek (Kylnar)

Statistiky

Rozhodčí: Jaroš, Čáp – Dědek, Flégl
Vyloučení: 5:5
Využití: 3:0

V oslabení: 1:0

Sestavy

Slavia

Málek – Krejčí, Havel, Barák, Hovorka, Duda, Antoš, Hejda – Poletín, Knotek, Kružík – Doležal, Pšenička, Brož – Všetečka, Vlček, Ondráček – Petrov, Šteiner, Turek.

Litoměřice

Sklíba (30. Klika) – Marcel, Černohorský, Háava, Holý, Volráb, Březák – Válek, Urban, Kylnar – Procházka, Jícha, Sihvonen – Smola, Daniel, Rouha.

Druhý zápas, druhá výhra! Slavia zatím v přípravě jede. Po Spartě si na domácím ledě vyšlápla i na Litoměřice a opět slavila triumf. K dalšímu zářezu na pažbě přátelských bitev pomohly hlavně využité přesilovky. Slávisté v nich skórovali hned třikrát. Jednou se prosadili i ve vlastním oslabení.

Slávisté se na domácím ledě ještě ani pořádně neohřáli a už prohrávali 1:0. V čase 07:32 využil chyby v sešívané rozehrávce Jícha, který přistrčil kotouč Ondřeji Procházkovi, a ten pohotovou střelou otevřel skóre utkání.

Svěřence trenéra Vebera však inkasovaný gól neochromil. Už v závěru 12. minuty totiž bylo vyrovnáno. Rozhodčí poslali na trestnou lavici faulujícího Marcela a Slavia početní výhodu dokázala zužitkovat. Do Krejčího dělovky od modré vložil hůl Michal Poletín a kotouč doklouzal až za brankovou čáru litoměřické klece.

V posledních minutách první periody navíc mohli sešívaní průběžný výsledek otočit. Nejprve se zkoušel prosadit Doležal, který ujel společně s Pšeničkou do přečíslení ve vlastním oslabení. Pokus červenobílého matadora se ale zastavil na helmě brankáře Sklíby. O chvíli později se ve velké šanci ocitl Vlček, jeho střela z hranice brankoviště ale správný cíl nenašla.

Začátek prostředního dějství lépe vyšel Slavii. Pšenička sice po necelé minutě hry po Barákově střele trestuhodně minul zcela odkrytou klec, v čase 26:20 už ale slávistický útok opět slavil úspěch. Domácí dostali po Sihvonenově faulu výhodu přesilové hry a i tentokrát se při ní dokázali prosadit. Po pěkné kombinaci Knotka s Kružíkem to vzal druhý jmenovaný Daniel Kružík na sebe a bleskurychle propálil Sklíbu.

Litoměřická letka se však nehodlala vzdát jen tak a v půlce 32. minuty srovnala krok. Před sešívanou svatyní se do dobré pozice dostal Lukáš Válek, který po Kylnarově přihrávce zblízka překonal Málka.

Slavia si vedení brzy poté vzala zpět. A opět v průběhu přesilové hry. Ve chvíli, kdy na trestné lavici seděl Sihvonen, Litoměřičtí na brankoviště neuhlídali Robina Všetečku, jenž se ranou zblízka nemýlil.

Střelecký prach slávistům nezvlhnul ani ve třetí třetině. Poté, co kališníci ztratili puk v útočném pásmu, se po Pšeničkově pobídce a ve vlastním oslabení prohnal po levé straně hrací plochy Jiří Doležal a projektilem z levého kruhu prostřelil bezmocného Kliku. Kališníci se snažili s výsledkem ještě něco udělat a v závěru to zkusili bez brankáře, kýžené branky se ale nedočkali, a tak si Slavia připsala v přípravě další výhru.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Chtěli jsme vstoupit do zápasu aktivně, ale to se nám bohužel moc nepovedlo – úvod nebyl takový jako se Spartou. Prohrávali jsme 0:1, ale naštěstí se nám na to povedlo v první třetině zareagovat a srovnali jsme. Myslím si, že pak jsme měli mírnou převahu, i když šance byly na obou stranách. Jsme rádi, že zápas dopadl tak, jak dopadl. Vytvořili jsme si šance i při hře 5 na 5, ale z toho jsme gól nedali. Podržely nás přesilovky.“

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „Bylo to pro nás první přípravné utkání. Navíc jsme ve dvoufázové přípravě, takže nemá cenu hodnotit výsledek. Potřebujeme se dát dohromady. Máme na to čtyři týdny, ve kterých budeme postupně pracovat na organizaci hry.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více
A-TÝM 1.5.2024

Ve Slavii zůstává nejlepší střelec i dvojice mladých útočníků

Tři hráči, kteří loni působili v Edenu na základě dohody s extraligovými kluby, podepsali pro nadcházející sezonu smlouvy se Slavií. Zůstává nejlepší střelec týmu Matěj Beran i mladí útočníci s ...

Číst více
ROZHOVORY 30.4.2024

Na Slavii nám dali volnost, pochvaluje si Curran. Je to můj domov, říká Poletín

Útočníci Maxmilian Curran (vpravo) a Tomáš Poletín jsou dvěma ze čtyřmi reprezentantů na MS do 18 let, kteří mají slávistickou minulost. Curran loni dokonce nastoupil do dvou utkání A-týmu, Poletín ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více