Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.8.2021

První prohra v přípravě. Slavia nestačila na Vrchlabí

přípravné utkání, čtvrtek 12.8.2021, Vrchlabí - Slavia
Vrchlabí
3:2
1:1, 1:1, 1:0
Slavia

Branky

Vrchlabí

7. Urban, 21. Kaut (Mrňa), 48. Matýs (Kaut, Nedbal)

Slavia

19. Slavíček (Všetečka, Pšenička), 29. Knotek (Hovorka)

Statistiky

Rozhodčí: Veselý, Veinfurter – Roischel, Pechánek
Vyloučení: 7:9
Využití: 3:1

V oslabení: 0:0

Sestavy

Vrchlabí

Soukup – Linhart, Oliva, Kajínek, Kynčl J., Kynčl T., Nedbal (C), Nedelka, Voženílek – Pochobradský, Urban, Mrňa (A) – Kaut, Matýs (A), Chalupa – Heřman, Chrtek, Zeman – Lichtag, Moník F.

Slavia

Michajlov – Duda (A), Zelingr, Havel, Antoš, Hejda, Hovorka – Poletín, Knotek, Kružík – Havrda, Pšenička, Brož – Všetečka, Vlček (C), Slavíček – Petrov, Šteiner, Turek.

Hokejisté Slavie poprvé v přípravě prohráli. Ve vyrovnaném utkání na ledě Vrchlabí inkasovali rozhodující branku dvanáct minut před koncem. Oba týmy se znovu střetnou přesně za týden v Edenu.

První šanci utkání si již po necelé minutě vytvořili domácí. Kaut našel v mezikruží Matyáše, kterého lapačkou vychytal Michajlov. Poté se v přesilové hře dostala do tlaku i Slavia. Kružík dostal krásnou přihrávku a z první prověřil tvrdou ranou Soukupa.

V sedmé minutě se dostalo Vrchlabí do vedení, když využilo přesilovou hru. Patrik Urban vystřelil z pravého kruhu a trefil se přesně. Po úvodní brance pokračovali Vrchlabští v tlaku, své šance ale neproměnili Kajínek, Matýs ani Pochobradský.

Těsně po polovině utkání selhal ve velké šanci Kaut, který unikl sám na Michajlova, přehodil mu beton, jenže slávistický brankář ho na čáře stačil zachytit. Minutu a půl před koncem první třetiny srovnala Slavia na 1:1. I tenhle gól padl z přesilové hry. Po krásné kombinaci Pšeničky, Všetečky a Šimona Slavíčka zakončil třetí jmenovaný do prázdné branky.

Dvanáct sekund po začátku druhé třetiny nevyužil chyby v rozehrávce Poletín a Vrchlabí následně skórovalo. Mrňa našel v přesilové hře Tomáše Kauta, který chytrým zakončením překonal bezmocného Michajlova.

Vrchlabí si vytvořilo i další příležitosti, ale slávistická obrana si s nimi dokázala poradit. Vyrovnání na 2:2 přišlo ve 28. minutě. Nahození Mikuláše Hovorky tečoval Tomáš Knotek za záda Soukupa.

O dvě minuty později se mohli dostat sešívaní do vedení, jenže Filip Vlček nastřelil pouze tyč. Pět minut před koncem druhé třetiny měl velkou příležitost vrchlabský Mrňa, toho ale vychytal Martin Michajlov. Do konce prostřední části zbývalo půl minuty, když Matýs přebruslil hostující obranu, jenže mezírku mezi betony nenašel.

V prvních sedmi minutách byla hra z obou stran velmi opatrná. Ani jeden z týmů si nevytvořil moc příležitostí. První větší šanci mělo Vrchlabí ve 48. minutě během přesilové hry čtyři na tři a dokázalo ji využít. Ondřej Matýs prostřelil přesouvajícího se brankáře Michajlova. O minutu později byl v obrovské šanci na vyrovnání Tomáš Knotek. Jeho střelu z mezikruží vychytal skvěle chytající Soukup.

Po gólu se hra více otevřela a oba týmy se dostaly do několika slibných šancí. Zcela volného Zemana vychytal maskou Martin Michajlov. Vyrovnat následně mohl Brož a Antoš, obě zakončení však zlikvidoval domácí brankář.

Slavia si čtyři minuty před koncem vyžádala oddechový čas a pokusila se na domácí ještě něco vymyslet. Při hře bez brankáře vyrovnání nepřišlo. Prázdnou branku hostů jen těsně minul Pochobradský. Závěr utkání navíc dohrávali slávisté v oslabení, takže je Vrchlabí nepustilo do žádné šance a zvítězilo 3:2.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více
A-TÝM 1.5.2024

Ve Slavii zůstává nejlepší střelec i dvojice mladých útočníků

Tři hráči, kteří loni působili v Edenu na základě dohody s extraligovými kluby, podepsali pro nadcházející sezonu smlouvy se Slavií. Zůstává nejlepší střelec týmu Matěj Beran i mladí útočníci s ...

Číst více
ROZHOVORY 30.4.2024

Na Slavii nám dali volnost, pochvaluje si Curran. Je to můj domov, říká Poletín

Útočníci Maxmilian Curran (vpravo) a Tomáš Poletín jsou dvěma ze čtyřmi reprezentantů na MS do 18 let, kteří mají slávistickou minulost. Curran loni dokonce nastoupil do dvou utkání A-týmu, Poletín ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více