Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.8.2021

Slavia vstřelila v Sokolově jediný gól. Na půdě Baníku prohrála

přípravné utkání, úterý 17.8.2021, Sokolov - Slavia
Sokolov
4:1
1:1, 1:0, 2:0
Slavia

Branky

Sokolov

20. Rulík (Jurčík), 24. Šmerha (Vracovský), 52. Tomi (Pohl), 57. Pohl

Slavia

10. Knotek

Statistiky

Vyloučení: 8:5
Využití: 2:0

V oslabení: 0:1

Sestavy

Sokolov

Cichoň – Klikorka, Pohl, Jeřábek, Klejna, Kadeřávek, Strejček, Kulhánek, Tureček – Vracovcký, Jurčík, Kropáček, Rulík, Kverka, Jiskra, Novotný, Prošek, Šmerha, Tomi, Sloboda, Křemen.

Slavia

Málek – Hejda, Zelingr, Barák, Duda, Krejčí, Havel – Kafka, Knotek, Šteiner, Doležal, Pšenička, Brož, Všetečka, Kern, Kružík, Petrov, Havrda, Turek

Slávisté ve čtvrtém utkání přípravy neuspěli a na ledě Sokolova prohráli 1:4. Jedinou branku sešívaných vsítil Tomáš Knotek, který díky své trefě otevřel skóre duelu. Poté se však trefovali pouze domácí a Slavia se tak vrací z Baníku s porážkou.

Hned na úvod duelu Slavie s Baníkem byli aktivnější domácí a po jedné z jejich akcí dokonce zazvonila domácí arénou tyčka sešívané svatyně. Následně se dostal do úniku Prošek, který neuspěl se svou forhendovou stahovačkou. Po necelých pěti minutách se ocitl před slávistickou klecí Sloboda. Jeho bekhendové zakončení ale Málek zneškodnil.

I když to byli Sokolovští, kdo si vypracoval v první desetiminutovce více šancí, první branku zápasu zapsali slávisté. V čase 09:53 vybojoval na modré kotouč Tomáš Knotek, prosvištěl středem hřiště, najel si na levý kruh a prudkou dělovkou otevřel skóre.

Svěřenci trenéra Vebera se z těsného náskoku neradovali dlouho. Zkraje 20. minuty našel Jurčík i při vlastním oslabení najíždějícího Adama Rulíka, který nezaváhal a ranou z oblasti mezi spodní hranou levého kruhu a brankoviště vyrovnal gólový stav utkání.

Podobně jak Sokolov skončil první třetinu, začal i tu druhou. Ve 24. minutě totiž domácí otočili vývoj zápasu. Při přesilové hře po faulu Dudy zacílil na Málkovu svatyni Vracovský, sešívaný brankář ale dokázal jeho střelu vyrazit. K dorážce se však dostal exslávista Tomáš Šmerha a s přehledem zasunul puk za brankovou čáru.

Slávisté mohli srovnat kro ve 27. minutě, kdy kombinovali před sokolovskou brankou. Svou akci ale překombinovali a měli co dělat, aby rychlý protiútok soupeře neskončil gólem v jejich síti. V závěru prostřední periody zahrozil z dobré pozice před baníkovskou klecí Pšenička, Pavelku však nepřekonal.

V závěrečném dějství podržel domácí výborným zákrokem Cichoň, na kterém si vylámal zuby autor první slávistické trefy Tomáš Knotek. V čase 51:10 navíc Baník udeřil potřetí. Křižnou přihrávku Pohla zachytil Vojtěch Tomi, vyšachoval sešívanou defenzivu a poslal puk za brankovou čáru.

Necelé čtyři minuty před sirénou definitivně pohřbil veškeré hostující naděje na dobrý výsledek exslávista Jan Pohl, který obdržel puk ve středním pásmu, ujel do samostatného úniku a vlastní sóloakci zakončil ranou za Málkova záda. Slavia se tak vrací ze Sokolova s porážkou.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 1.5.2024

Ve Slavii zůstává nejlepší střelec i dvojice mladých útočníků

Tři hráči, kteří loni působili v Edenu na základě dohody s extraligovými kluby, podepsali pro nadcházející sezonu smlouvy se Slavií. Zůstává nejlepší střelec týmu Matěj Beran i mladí útočníci s ...

Číst více
ROZHOVORY 30.4.2024

Na Slavii nám dali volnost, pochvaluje si Curran. Je to můj domov, říká Poletín

Útočníci Maxmilian Curran (vpravo) a Tomáš Poletín jsou dvěma ze čtyřmi reprezentantů na MS do 18 let, kteří mají slávistickou minulost. Curran loni dokonce nastoupil do dvou utkání A-týmu, Poletín ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více