Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.9.2021

Vítězná série pokračuje! Slavia porazila Benátky

3. kolo, sobota 18.9.2021, Slavia - Benátky
Slavia
4:2
1:0, 1:1, 2:1
Benátky

Branky

Slavia

20. Žejdl (Doležal), 39. Michnáč (Žejdl, Vlček), 41. Knotek (Kafka, Kružík), 58. Kafka (Knotek)

Benátky

32. Dušek (Šír, Dlouhý), 51. Bukač (Jiruš, Pabiška)

Statistiky

Rozhodčí: Bejček, Hucl - Kotlík, Hnát
Vyloučení: 8:9
Využití: 0:1

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 36:24
Diváci: 685

Sestavy

Slavia

Málek – Krejčí, Havel, Barák, Hovorka, Veber, Zelingr – Kafka, Knotek, Kružík – Vlček, Žejdl, Michnáč – Doležal, Poletín, Ondráček – Brož, Kern, Šteiner.

Benátky

Pavelka – Šedivý, Kunst, Aubrecht, Štibingr, Žůrek, Bukač, Patzelt – Dlouhý, Dušek, Šír – Jiruš, Jansa, Pabiška – Wiencek, Čederle, Klapka – Vomáčka, Čermák, Křepelka.

Slávisté odehráli v Edenu třetí kolo Chance ligy proti Benátkám a i potřetí v sezoně zvítězili. Gólově se prosadili Lukaš Žejdl, Albert Michnáč, Tomáš Knotek a Petr Kafka.

Benátky vstoupily do utkání lépe. Po dvou minutách si zahrály přesilovou hru, ve které se k zakončení dostal Dlouhý, ale domácí brankář Málek jeho střelu srazil. Následně si šance vytvořila také Slavia. Po Krejčího nabídce tečoval Knotek kotouč, ale tohle zakončení skončilo nad brankou.

Další příležitost měl Michnáč, jenž se po přihrávce od Kerna dostal k nebezpečnému zakončení. Jeho ránu Pavelka reflexem vyrazil. Velká šance hostů přišla ve třinácté minutě, kdy po zakončení Dlouhého zvonila tyčka branky Romana Málka.

Radost z úvodní branky již měli hostující hráči, jenže tu jim překazil rozhodčí, který gól kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti neuznal. Šestnáct sekund před koncem první třetiny se vedení ujali slávisté. Lukáš Žejdl si ve vlastním oslabení vybruslil mezi kruhy a parádní ranou do pravého horního rohu překonal bezmocného Pavelku.

Po několika vyloučeních a příležitosti Kafky přišla opravdu velká příležitost až v polovině utkání. Kafkovu ránu vyrazil Jaroslav Pavelka jen ke Knotkovi, jehož dorážku dokázal hostující brankář také vytěsnit.

O dvě minuty později srovnaly Benátky stav utkání. Rychlou přesilovkovou kombinaci zakončil do odkryté branky Antonín Dušek. Roman Málek si na kotouč ještě sáhl, ale v cestě do sítě mu nezabránil.

Branky na konci druhé a začátku třetí třetiny nasměrovaly Slavii k výhře

Dušek mohl po chybě v obraně Slavie vstřelit svůj druhý gól v utkání. Nikým nehlídaný se dostal až před brankáře, po bekhendové kličce ale mířil příliš vysoko. Minutu a půl před koncem druhé třetiny se Slavia dostala opět do vedení. Lukáš Žejdl zachytil ve středním pásmu dlouhou přihrávku, za modrou čárou přenechal kotouč Vlčkovi, který ještě našel křižným pasem skvěle najetého Alberta Michnáče. Ten z první mířil do odkryté klece.

Po jedenácti sekundách třetí třetiny odskočili slávisté do dvoubrankového vedení. Kotouč se z obranného pásma nečekaně odrazil do jízdy Petru Kafkovi, který se vydal s Tomášem Knotkem do přečíslení. Druhý jmenovaný vstřelil z voleje svůj čtvrtý gól v sezoně.

Deset minut před koncem mohli sešívaní přidat další branku. Zelingr hledal přihrávkou Knotka, jenže kotouč proskákal až ke Kružíkovi, který trefil povyjetého Pavelku. Benátky z následující akce snížily na rozdíl jediné branky. Jiruš našel zpoza branky Daniela Bukače, jenž z první propálil brankáře Málka pod betony.

Po nečekaném odrazu puku o mantinel se do úniku dostal Šír. Pokusil se o naznačení do bekhendu a následně se chtěl s pukem vrátit do forhendu, jenže podklouzl a skoro nezakončil.

Benátky se v posledních minutách pokusily o vyrovnaní a odvolaly brankáře, ale slávisté se po chvíli prosadili do odkryté branky. Po přihrávce Tomáše Knotka zamířil přesně Petr Kafka. Zbytek utkání už se bez větších šancí dohrál a Slavia zvítězila i potřetí v sezoně.

Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Dnes to byl bruslivý a fyzicky náročný hokej s parametry první ligy. Z naší strany, první gól jsme inkasovali po hrubé individuální chybě, další dva góly po rychlých kontrech ze středního pásma. Soupeř skóroval, a nám se to bohužel z vyložených šancí nepodařilo. Chtěli jsme tady urvat alespoň bod za prodloužení, protože by si to utkání zasloužilo.

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Benátky hrály výborně, měly dobrý pohyb. Nám strašně pomohlo to, že jsme vstřelili první gól. Pak se hra trochu vyrovnala. Když jsme po nástupu do třetí třetiny vstřelili třetí gól, mysleli jsme si, že to soupeře už zlomí. To se ale nestalo a Benátky hrály dál aktivně, měli jsme s tím problémy. Jsme rádi, že jsme získaly tři body a doufám, že budeme i dál pokračovat vítězně.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více