Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.9.2021

Závěr na jedničku. Slavia udolala Šumperk

5. kolo, sobota 25.9.2021, Slavia - Šumperk
Slavia
5:4
3:1, 0:3, 2:0
Šumperk

Branky

Slavia

4. Krejčí (Kružík), 6. Žejdl (Havel), 18. Pšenička (Ondráček, Barák), 53. Vlček (Všetečka, Kružík), 59. Všetečka (Kružík, Vlček)

Šumperk

19. Macuh (Furch, Kratochvíl), 21. Šilhavý (Macuh, Vildumetz), 23. Kindl (Vildumetz, Pěnčík), 34. Vachutka (Kindl, Macuh)

Statistiky

Rozhodčí: Wagner, Jechoutek – Maštalíř, Dědek
Vyloučení: 5:4
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 37:27
Diváci: 678

Sestavy

Slavia

Michajlov – Krejčí, Veber, Barák, Zelingr, Duda, Havel – Kafka, Knotek, Kružík – Poletín, Žejdl, Michnáč – Všetečka, Vlček, Kern – Doležal, Pšenička, Ondráček

Šumperk

Holík (21. Mokry) – Pěnčík, Drtil, Rutar, Hrachovský, Březák, Dudycha – Vildumetz, Kindl, Vachutka – Šilhavý, Macuh, Scheuter – Kratochvíl, Kohút, Furch – Horký, Spratek, Antoníček

Utkání s Šumperkem začali slávisté skvěle. Vedli už 3:0 a vypadalo to na pohodové vítězství. Hosté však zvládli otočit skóre a Slavia se nakonec na výhru pořádně nadřela. Tři body vystřelil v 59. minutě navrátilec do sestavy Robin Všetečka.

Start do zápasu vyšel lépe domácím. Po střele z pravé strany se puk odrazil k Danielu Krejčímu, který okamžitě z velkého úhlu zamířil přesně nad rameno brankáře Holíka.

A o chvilku později to bylo o dvě branky. Havel poslal z obranného pásma přesnou lobovanou přihrávku a v akci jako z amerického fotbalu našel Lukáš Žejdla, jehož střela mezi betony slavila úspěch.

Téměř dvě minuty před koncem periody se trefili slávisté potřetí. Tomáš Pšenička dostal puk v rychlosti ve středním pásmu a vydal se na skvostné sólo, na jehož konci forhendem zakončil mezi betony.

Šumperk však odpověděl ještě do přestávky. Střelu Roka Macuha sice Michajlov dokázal vyrazit, ale jeden z dobruslujících obránců si puk nešťastně srazil do vlastní sítě. A Draci mohli přidat v prvním dějství ještě jednu trefu. Hrachovský však nastřelil pouze pravou tyč.

Druhá dvacetiminutovka se odehrála v režii hostů, kteří vystřídali brankáře. Holíka nahradil Mokry. Už v první minutě se Vojtěch Šilhavý ocitl úplně sám mezi kruhy a dokázal odražený kotouč pohotově uklidit do sítě.

Odpovědět mohl rychle domácí Vlček, jenže před prázdnou brankou nedosáhl na křižnou přihrávku. A Šumperk po chvíli vyrovnal. Vildumetz parádním pasem vyslal do samostatného úniku Denise Kindla a útočník hostů zakončil přesně nad Michajlovu lapačku.

Obrat dokonali Moravané v přesilové hře. Kindl poslal kotouč z pravého kruhu do druhé vlny na hůl Danielu Vachutkovi, který poslal puk pod víko domácí svatyně.

Slavia se ovšem nevzdala a nakonec dokázala srovnat. Po střele v početní výhodě se k puku dostal Všetečka, který v pádu dokázal za vyjetým brankářem nahrát Filipu Vlčkovi a ten trefil zcela odkrytou klec.

Žejdl mohl dostat Pražany zpět do vedení, když se v oslabení ocitl s pukem sám před hostujícím brankářem. Mokry ovšem sklapl betony a nedovolil domácímu forvardovi skórovat.

Eden se ale nakonec přeci jen dočkal. V 59. minutě ujeli sešívaní do přečíslení ve třech a na jeho konci stál Robin Všetečka, který z pravé strany překonal přesouvajícího se brankáře.

Šumperk si ještě na konci zápasu vzal oddechový čas a zkoušel hru bez brankáře, ale nebylo mu to nic platné. Všechny tři body zůstaly v Praze.

Ohlasy trenérů

Martin Janeček (Draci Pars Šumperk): „Z výsledku jsme samozřejmě zklamaní. Nicméně musím dodat jedním dechem, že jsme zaslouženě prohráli. Když opomenu první třetinu, kdy jsme špatně vstoupili do zápasu, tak klobouk dolů před týmem, který se dokázal dostat zpět do zápasu. Díky hloupému a nedisciplinovanému závěru jsme si ale zápas prohráli a nemáme ani bod. Zbytečný faul těsně před koncem a pak mi přišlo, že jsme se nechali unést hrou. Na Slavii bylo vidět, že chtěla aspoň bod a zvládla konec zápasu uhrát v klidu. My jsme bláznili až do konce, to nám setnulo hlavu a zaslouženě neodvážíme ani bod.“

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Nemyslím si, že by si soupeř nezasloužil ani bod. Myslím si, že zápas byl vyrovnaný a nám to tam docela nezaslouženě na začátku zápasu napadalo. Chtěli jsme uhrát první třetinu s nulou vzadu, což se nepovedlo. Kluky jsme nabádali, ať jsou aktivnější, že soupeř přidá. Přesto jsme na začátku druhé třetiny dostali góly. Soupeř to skvěle otočil. Chtěli jsme vytěžit ze zápasu aspoň bod a nakonec máme všechny tři. Jsme za to strašně rádi, byl to těžký zápas a kluci to vyloženě ubojovali.“

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více