Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
29.9.2021

Další triumf! Slavia rozstřílela Kadaň šesti góly

6. kolo, středa 29.9.2021, Kadaň - Slavia
Kadaň
1:6
0:1, 0:3, 1:2
Slavia

Branky

Kadaň

57. Hradecký (Heffernan, Zabloudil)

Slavia

6. Doležal (Barák, Ondráček), 23. Pšenička (Michnáč, Kern), 24. Kafka (Knotek, Krejčí), 34. Knotek (Žejdl, Kafka), 49. Žejdl (Kafka, Krejčí), 52. Duda (Vlček)

Statistiky

Rozhodčí: Kostourek, Zubzanda – Coubal, Hnát
Vyloučení: 3:6, navíc Heffernan (KAD) a Havel (SLA) 5 min.
Využití: 0:1

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 17:31

Sestavy

Kadaň

A. Horák (Gerstner) – M. Jáchym, Štochl, Zorko, O. Havlín, Kuboš, Hradecký – K. Heffernan, Berčík, Routa – Z. Zabloudil, S. Heffernan, M. Zabloudil – Bernat, Konášek, Kordule – L. Koblížek, D. Čech, Švec.

Slavia

Málek – Dan. Krejčí, Veber, Barák, Zelingr, T. Duda, R. Havel – P. Kafka, T. Knotek, Žejdl – Všetečka, Vlček, Kružík – J. Doležal, Poletín, M. Ondráček – Pšenička, Kern, Michnáč.

Skvěle. Slavia odjela na led Kadaně jako papírový favorit a pod Krušnými horami tuto roli potvrdila. Trhačům červenobílí nasázeli šest branek a došli si pro jednoznačné vítězství 6:1. Gólově se o triumf zasloužili Jiří Doležal, Tomáš Pšenička, Petr Kafka, Tomáš Knotek, Lukáš Žejdl a Tomáš Duda.

Slávisté začali potvrzovat už na začátku duelu s Kadaní roli favorita a na konci 6. minuty poprvé udeřili. Mezi kruhy dostal nabito Jiří Doležal a nekompromisně propálil Horáka. Z obdobné pozice následně střílel Michnáč, kadaňský brankář ale jeho pokus ukryl do lapačky.

Domácí klec se snažil marně dobýt také Žejdl, jenž zacílil z levého kruhu. Nemířil však přesně a kotouč projel těsně vedle levé tyči kadaňské klece. Krátce po první přestávce Slavia navýšila vedení. Puk se po ose Kern a Michnáč dostal až k Tomáš Pšeničkovi, který nezaváhal a dělovkou z mezikruží rozvlnil síť svatyně Trhačů.

V čase 23:50 svěřenci trenéra Vebera odskočili už na rozdíl tří branek. Po pěkné kombinaci červenobílého celku se na levém kruhu dostal k puku Petr Kafka a projektilem do šibenice nedal Horákovi šanci.

Proti poslednímu týmu tabulky byla Slavia i nadále střelecky při chuti a zkraje 34. minuty opět zvýraznila průběžný výsledek. Po závaru před domácí brankou se odraženého kotouče zmocnil na pravé straně Tomáš Knotek a střelou z ostrého úhlu pohodlně zavěsil.

V závěrečném dějství slávisté přidali další trefu. Po laciné ztrátě domácích ujeli červenobílí do přečíslení dva na jednoho a přesnou přihrávku od Kafky následně využil Lukáš Žejdl, který zakulatil skóre na 5:0.

V čase 51:29 obtěžkala Slavia kadaňský gólový účet další trefou. Po vítězném buly se kotouč dostal k Tomáši Dudovi, jenž se střelou od modré zapsal do střelecké listiny. Kadaň vystrčila drápky v 57. minutě, kdy se ranou z pravého kruhu prosadil Miroslav Hradecký a definitivně zpečetil skóre. Slávisté vyhráli v Kadani 6:1 a zapsali další výhru v sezoně.

Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): „Pro nás, řekl bych, v roli favorita to bylo těžké. Museli jsme uhrát tři body. Čeká nás v následujících dnech těžká série s těžkými soupeři, takže v Kadani jsme nechtěli nic ztratit. Utkání to nebylo jednoznačné. V první dvacetiminutovce jsme s Trhači sehráli poměrně vyrovnaný zápas, padl nám tam gól na 1:0. V prostřední části nám to tam napadalo a třetí třetinu už jsme odehráli v klidu. Nebylo to vůbec jednoduché a jsme rádi, že jsme potvrdili roli favorita.“

Vladimír Růžička (SK Trhači Kadaň): „Do Kadaně přijela Slavia, u které je vidět, že je trochu jinde než my. Celé utkání nás soupeř víceméně přehrával, taky výsledek, porážka 1:6, podle toho vypadá. Naši hráči sice bojovali a makali, ale neměli jsme na ně. Slavia potvrdila svou kvalitu.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více