Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
2.10.2021

Výroční zápas Slavii nevyšel. Dukla si z Edenu odvezla tři body

7. kolo, sobota 2.10.2021, Slavia - Jihlava
Slavia
3:7
0:4, 1:1, 2:2
Jihlava

Branky

Slavia

22. Všetečka (Ondráček, Havel), 49. Poletín (Krejčí, Kafka), 59. Knotek (Kafka, Krejčí)

Jihlava

3. Kowalczyk (Harkabus, Čachotský), 10. Lichanec (Seman, Čachotský), 12. Illéš (Seman, Bilčík), 13. Zadražil (Helt), 21. Seman (Lichanec, Harkabus), 56. Havránek (Helt, Illéš), 60. Seman (Havránek)

Statistiky

Rozhodčí: Bejček, Čáp – Štofa, Beneš
Vyloučení: 9:8
Využití: 2:4

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 26:37
Diváci: 1220

Sestavy

Slavia

Michajlov (13. Málek) – Krejčí, Veber, Barák, Zelingr, Havel, Nilsen, Duda – Kafka, Knotek, Žejdl – Všetečka, Vlček, Kružík – Doležal, Poletín, Ondráček – Pšenička, Šteiner, Michnáč.

Jihlava

Žukov – Mareš, Bilčík, Niko, Kowalczyk, Eliáš, Dvořák – Harkabus, Seman, Illéš – Čachotský, Lichanec, Havránek – Helt, Zadražil, Fronk – Cachnín, Juda, Brož.

Sobotní slavnostní utkání ke 120. výroční založení klubu se domácím hráčům příliš nepovedlo. Po špatné první třetině sice sešívaní bojovali, ale proti dobře hrající Dukle se už velká gólová ztráta dotahovala těžko. Slavia nakonec prohrála 3:7.

Zápas před 1220 diváky se nesl ve slavnostním hávu. Začátek utkání se lehce odsunul z důvodu ceremoniálu za účasti slávistických legend 70. let a oba tým nastoupily ve speciálních retro dresech.

První třetina se ale domácímu celku vůbec nevyvedla, sešívaní hned čtyřikrát inkasovali.

Po dvou minutách hry dostal Havel čtyřminutový trest za vysokou hůl a Dukla rychle trestala. Michajlov při střele Daniela Kowalczyka od modré nic neviděl a puk zapadl za jeho záda.

Ještě do poloviny třetiny ztrestali hosté další vyloučení Slavie. Seman našel parádním pasem z otočky Petera Lichance a ten pohodlně zakončoval do prázdné branky.

Domácí hráči se nemohli z marastu dostat, útočné výpady nepřinášely šance, a naopak za další dvě minuty inkasovali slávisté potřetí. Seman po chybě obrany vymyslel další gólový pas, tentokrát na Jakuba Illéše a ten si počínal svou kličkou znamenitě – 0:3.

V čase 12:50 už to bylo dokonce o čtyři branky, když další hrubku zadáků Slavie pohodlně ztrestal Matěj Zadražil.

V ten okamžik opustil Michajlov branku a na jeho místo nastoupil Málek. Domácí tým si ve stejný čas vzal potřebný oddychový čas. Hlavní úkol do zbytku třetiny domácí zvládli – další branku už nedopustili.

Ta bohužel přišla hned po přestávce. Nejprve měli dvě velké šance domácí hráči, Knotka vychytal v nájezdu nejlepší gólman ligy Žukov a obdobně se nepovedlo využít šanci ani Poletínovi. Nedáš, dostaneš, potvrdil za pár sekund nato pátou brankou Dukly skvěle hrající Filip Seman.

V tu chvíli se domácí konečně gólově probrali a ve 22. minutě to vzal na sebe Robin Všetečka, který jel na branku Dukly sám a výborným blafákem konečně poprvé rozjásal domácí publikum.

Hosté si ale skóre pečlivě hlídali. V přesilovce nejdřív neuspěl Poletín a pak už zase byli velice aktivní útočníci Dukly. Málek do konce druhé části vychytal několik slušných šancí Jihlavy.

Ve třetí třetině Dukla dál kontrolovala náskok. Jedenáct minut před koncem při přesilovce přeci jen vykřesal naději Michal Poletín šikovnou tečí Krejčího nahození od modré.

Soustavnější tlak si ale domácí nevypracovali, naopak čtyři minuty před koncem pojistil tři body hostů přesilovkovou trefou Tomáš Havránek.

Domácí se nechtěli nechat zahanbit, a tak v 59. minutě upravil na 3:6 Tomáš Knotek. Jenže poslední slovo měli opět hosté, kteří trestali v zápase téměř každé zaváhání Slavie. Sedmou branku přidal půl minuty před koncem svým čtvrtým kanadským bodem Filip Seman.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): „Musím Dukle pogratulovat, zaslouženě vyhrála. My jsme měli velmi špatný vstup do zápasu a pak jsme v tom už jen pokračovali. Fakt jsme hráli špatně a je to škoda, protože přišla slušná návštěva. Chtěli jsme fanoušky nalákat na další zápasy, ale bohužel náš přístup byl špatný.“

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): „Jeli jsme sem s velkým respektem, protože jsme moc dobře znali postavení Slavie v tabulce, její výkony a spoustu gólů, které dávají. Jsme hrozně rádi, jak to nakonec dopadlo a jak jsme hráli, konečně náš výkon snesl nějaké měřítko. A konečně jsme taky dali góly, protože s tím jsme se zatím dost trápili v posledních zápasech.“

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více