Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
11.10.2021

Hattrick Knotka na body nestačil, Slavia padla v závěru zápasu

10. kolo, pondělí 11.10.2021, Přerov - Slavia
Přerov
5:3
1:0, 2:2, 2:1
Slavia

Branky

Přerov

16. Kubeš (Jakub Svoboda, M. Kratochvil), 21. Süss (Pšurný, Krisl), 28. F. Dvořák (Kubeš, Matěj Novák), 59. Süss (R. Černý, T. Doležal), 60. Jakub Svoboda (M. Kratochvil).

Slavia

25. T. Knotek (P. Kafka, Daniel Krejčí), 30. T. Knotek (Kafka), 48. T. Knotek.

Statistiky

Rozhodčí: Jechoutek, Šudoma – Kučera, Vašíček
Vyloučení: 6:7
Využití: 1:3

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 38:31
Diváci: 973

Sestavy

Přerov

Klimeš – R. Černý, Krisl (C), Kubeš, Hrabal, Hamrlík, Seemann, Gréč – T. Doležal (A), Pšurný (A), Süss – M. Kratochvil, Herman, Jakub Svoboda – Matěj Svoboda, F. Dvořák, Matěj Novák – Jan Svoboda, D. Indrák, Tadeáš Král.

Slavia

R. Málek – Daniel Krejčí, Nilsen, T. Duda, Veber, R. Havel, Mikuláš Hovorka – P. Kafka (C), T. Knotek, R. Všetečka – Poletín (A), P. Machač, Kružík – Vlček, Žejdl, M. Ondráček – J. Doležal (A), Kern, Šteiner – Jaroslav Brož.

Slávisté se v 10. kole Chance ligy utkali s Přerovem, na půdě moravského soupeře však prohráli. Zubři si sice dvakrát vypracovali dvoubrankový náskok, červenobílí ale pokaždé dokázali vyrovnat. A to zásluhou Tomáše Knotka, který zapsal hattrick. V závěru však hosté dvakrát inkasovali a prohráli 5:3.

Přestože oba týmy naskočily do vzájemné bitvy velmi aktivně, branky se ochozy přerovské arény dočkaly až v 16. minutě, kdy prudkým projektilem z mezikruží otevřel skóre Jakub Kubeš. Slavia kontrovala povedenou akcí Žejdla s Ondráčkem, kteří v přečíslení ujeli na domácí klec. Druhý jmenovaný poté prudce vypálil a Klimeš měl plné ruce práce, aby střelu zneškodnil.

Zkraje prostřední periody se Zubři radovali podruhé. Třiatřicet vteřin po úvodním buly vystřelil z levého kruhu Pšurný. Málek jeho pokus vyrazil pouze před sebe, kde číhal připravený Jan Süss, jenž bekhendem dopravil puk za brankovou čáru.

V půlce 25. minuty se Slavia dočkala také. Červenobílý celek dostal po Novákově faulu výhodu přesilové hry a tu takřka okamžitě zužitkoval. Slávisté uzamkli Zubry v obranném pásmu a po sérii rychlých přihrávek zacílil z pravého kruhu Tomáš Knotek. Přerovský brankář byl na jeho projektil k bližší tyči krátký a kapituloval.

Přerov ale našel na inkasovanou trefu rychlou odpověď. V čase 27:56 prokličkoval z levého kruhu až před Málka Kubeš, slávistický gólman však jeho střelu vytěsnil. Puk se v následném závaru před hostující klecí dostal k Filipu Dvořákovi, a ten přízemní střelou z hranice brankoviště nemýlil.

Slávisté stihli ještě v průběhu druhého třetiny snížit na rozdíl jediného gólu. Ve 30. minutě napřáhl na pravém kruhu Tomáš Knotek a jeho dělovka zamířila po nešťastné teči jednoho z přerovských hráčů přímo do sítě.

Na startu závěrečného dějství dostali hosté výhodu přesilovky, málem v ní ale inkasovali. Slávistické obraně ujel Novák, ale Málek předvedl po jeho střele i pokusu o dorážku dva fantastické zákroky a kotouč za svá záda nepustil.

V čase 47:53 se Slavia dočkala kýženého vyrovnání. A byl u toho opět Tomáš Knotek. Červenobílá jednadevadesátka si nabruslila z levého kruhu do mezikruží, odkud vyslala parádní střelu zápěstím. Puk zapadl do přerovské branky a Knotek tak zkompletoval hattrick.

Samotný závěr utkání však patřil Zubrům. Když na časomíře běžela 59. minuta, posunul Černý kotouč po vítězném buly na Pšurného, který vystřelil z mezikruží. Málek vyrazil puk pouze k Janu Süssovi a přerovská osmička ho doklepla do sítě.

Slávisté to poté zkusili bez brankáře, místo vyrovnání ale popáté inkasovali. V čase 59:46 ujel po levé straně Kratochvil, naservíroval kotouč Jakubu Svobodovi a jeho spoluhráč ho dovezl až do prázdné klece. Slavia tak znovu padla.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Sice jsme dostali první gól, nechali jsme se v první třetině párkrát vyloučit, byli jsme pod tlakem a nebylo to ono. Ale pak jsme se nějakým způsobem dokázali dostat do zápasu, což znamenalo stav 3:3. Poté jsme si však v poslední minutě nechali po buly dát stupidní gól – to nás může akorát ještě víc srazit do kolen. Sami jsme se do toho dostali, měli jsme to vyřešit úplně jinak. Je to škoda, protože jsme sahali po bodech a takhle jsme si to zkomplikovali.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): První třetinu jsme měli vyhrát 3:0 a měli bychom klid. V letošní sezoně si zápasy zbytečně komplikujeme. Ve druhé třetině přišla spousta zbytečných faulů a Slavia má ve svém středu výborné hráče, kteří nás potrestali. Pořád jsme ale věřili, že zvítězíme. I když se to fanouškům nemusí zdát, hra jde pomalinku nahoru. Fanoušky bych chtěl pochválit. Když to bylo 3:3 a vypadalo to na další ztrátu, začali fandit víc, než kdykoli předtím v tomto zápase. Strašně nám pomohli. Výhra jde za fanoušky, moc jim děkujeme.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více