Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.10.2021

Slávisté si po Sokolově vyšlápli i na třetí Prostějov

16. kolo, středa 27.10.2021, Slavia - Prostějov
Slavia
4:1
1:1, 1:0, 2:0
Prostějov

Branky

Slavia

4. Všetečka (Knotek), 23. Brož (Krejčí, Šteiner), 51. Kadeřávek (Knotek, Kern), 56. Žejdl (Ondráček, Poletín)

Prostějov

19. Kloz (Klimíček, Novák)

Statistiky

Rozhodčí: Hucl, Pilný – Hnát, Sedláček
Vyloučení: 3:6
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 21:27
Diváci: 870

Sestavy

Slavia

Málek – Krejčí, Weinhold, Duda, Veber, Havel, Hovorka, Kadeřávek – Poletín, Žejdl, Ondráček – Všetečka, Knotek, Kern – Vracovský, Machač, Pšenička – Brož, Vlček, Šteiner

Prostějov

Bláha – Husák, Klimíček, Babka, Vala, Zajíc, M. Jáchym – Jiránek, T. Jáchym, Rudovský – Novák, Kloz, Mrázek – Beránek, Štefka, Švec – Dubský, Koblížek, Jelínek

Slavia se se po sérii nepříjemných porážek zvedá a potvrdila to i v domácím zápase proti Prostějovu. Ten se v Edenu zmohl jen na jeden gól, zatímco slávisté nasázeli hned čtyři. Po vyrovnané první části poslal Pražany do vedení Jaroslav Brož a ve třetí dvacetiminutovce se trefili ještě Patrik Kadeřávek, pro kterého to byla první trefa mezi sešívanými, a Lukáš Žejdl. Skvělým výkonem k výhře přispěl i Málek, který si připsal hned několik těžkých zákroků.

Slávisté využili dobrého vstupu do utkání a poměrně brzy se dostali do vedení. Ještě před tím měli navíc křídla čtvrté formace příležitost v podobě přečíslení dvou proti jednomu, jenže po střele Brože už Šteiner nedokázal přesně dorazit volný puk. O minutu později už přišel moment, po kterém se domácí mohli radovat. Knotek si počkal na správný moment, aby přesným pasem vyslal do úniku Robina Všetečku, který naznačil střelu a pak provedl perfektní kličku do bekhendu.

Když musel zanedlouho na trestnou lavici prostějovský Dubský, zdálo se, že by Pražané mohli svůj náskok navýšit. Největší šanci ale měli hosté, když si vypadlý puk ze souboje u mantinelu vzal Beránek a ujížděl sám na Málka. Zprvu to sice vypadalo, že po rychlé kličce bude zakončovat do odkryté sítě, jenže nakonec prostor mezi třemi tyčkami netrefil.

Zbytek první části byl následně ve znamení vyrovnaného hokeje s postupně sílící ofenzivou Prostějova. Výsledkem bylo srovnání necelé dvě minuty před vypršením hrací doby úvodního dějství. Klímíčkovo nahození od modré čáry lehce tečoval kousek před brankovištěm Jan Kloz, na což už Málek zareagovat nestihl.

Zpátky do vedení díky Brožově trefě

Slávisté na startu druhé třetiny napodobili svůj vstup do celého duelu, když i ve druhé dvacetiminutovce se brzy střelecky prosadili. Navíc to bylo z nenápadné situace, kdy Krejčí na modré čáře už neměl moc možností, a tak jen nahodil kotouč na branku, kde se zrovna pohyboval Jaroslav Brož, který šikovnou tečí usměrnil letící puk do protipohybu brankáře.

Hosté se mohli znovu radovat v polovině zápasu, kdy se snažil volný puk bekhendem dorážet Jelínek. Proti změně skóre byl však Málek, který dokázal na poslední chvíli natáhnout svůj pravý beton, aby zamezil puku v cestě za brankovou čáru. S pokračujícím časem se Pražané čím dále více snažili překvapit soupeře dlouhými přihrávkami za obranu až na útočnou modrou čáru.

Dlouho se nikomu ze slávistů nedařilo prudké kotouče zpracovat tak dobře, aby se dostali do úniku. Nakonec měli tuto příležitost po situaci, kdy měl Prostějov puk pod kontrolou. Knotek se ale dokázal skvěle postavit do střely a rychle vystartoval za odraženým pukem, který ovšem mezi Bláhovy betony neposlal.

Skvělý Málek vychytal tři body

V závěru prostřední části se ještě Prostějov snažil o zakončení prakticky ze všech pozic, žádný z pokusů ale přes pozorného Málka neprošel. Přes pět minut třetího dějství se hrálo bez větších příležitostí, než přišla šance Rudovského. Ten velmi rychle objel branku a snažil se zakončovat rychle za přesouvajícího se Málka, který se ale bleskově přesunul a prakticky na brankové čáře skvěle zasáhl.

V polovině třetiny přišel další slávistický úder. Díky rychlé přímočaré akci se Knotek s pukem ocitl na pravé straně, kde se neunáhlil, počkal si na Patrika Kadeřávka, který celou akci doplnil ve druhé vlně a nikým nehlídaný zamířil přesně do pravého horního rohu Bláhovy klece. Prostějov se snažil o rychlou odpověď, kdy největší příležitost měl Mrázek, který po sérii odrazů měl před sebou odkrytou klec. V tísni už ale jen postrčil kotouč do ruky ležícího Málka.

Odpor soupeře ukončili domácí až pět minut před koncem, kdy se v přečíslení dobře zorientoval Ondráček, který v pravý čas předložil kotouč Lukáši Žejdlovi, který z voleje trefil odkrytou klec za přesouvajícím se brankářem. Ve zbytku duelu už sice na kotouči hráli převážně hosté, jelikož si Pražané svůj náskok spíše jen bránili, skóre se však už neměnilo.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více