Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.10.2021

Šteiner sestřelil Ústí hattrickem, Slavia na severu Čech urvala triumf

17. kolo, sobota 30.10.2021, Ústí nad Labem - Slavia
Ústí nad Labem
3:4p
1:0, 1:0, 1:3 - 0:1
Slavia

Branky

Ústí nad Labem

11. Ondřej Bláha (Milfait), 25. Přindiš (Vrdlovec, J. Drtina), 59. Milfait (Vrdlovec, J. Drtina)

Slavia

48. Knotek (Machač, Krejčí), 49. Šteiner (Weinhold, Brož), 51. Šteiner (Brož, Havel), 62. Šteiner (Machač)

Statistiky

Rozhodčí: Petružálek, Bejček- Baxa, Dědek
Vyloučení: 5:5
Využití: 2:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 19:33
Diváci: 968

Sestavy

Ústí nad Labem

Zajíček – Š. Havránek, J. Drtina (A), Přindiš, Trefný, L. Chalupa, Vladimír Brož (A), Záruba – Štěpán Bláha, Vrdlovec, Trávníček (C) – Ondřej Bláha, Milfait, M. Tůma – Ouřada, T. Čermák, Martin Bláha.

Slavia

R. Málek – Weinhold, Daniel Krejčí, Veber, T. Duda, Mikuláš Hovorka, Barák, R. Havel – M. Ondráček (A), Žejdl, Poletín (C) – Kern, T. Knotek (A), R. Všetečka – T. Pšenička, P. Machač, Vracovský – Šteiner, Vlček, Jaroslav Brož.

Dokonalý obrat. Slávisté prohrávali na ledě Ústí už 2:0, v závěrečné třetině však dokázali třemi brankami vývoj skóre otočit. Domácí před sirénou ještě vyrovnali a dramatický duel dospěl do prodloužení. V něm rozhodl o vítězství červenobílých David Šteiner, který byl díky hattricku hlavním strůjcem vítězství.

Slávisté se vrhli do bitvy proti Ústí velmi aktivně a hned zkraje několikrát ohrozili domácí svatyni. Nejdřív nebezpečně pálil Machač, jeho projektil však minul pravou tyčku. Následně vystřelil i Knotek, ten však zamířil těsně nad. Na druhé straně ujel všem obráncům Trávníček, jeho sóloakci ale utnul parádním zákrokem Roman Málek.

Podobně se zkoušel prosadit o necelou minutu později slávistický Šteiner. I tentokrát ale ze souboje vyšel lépe brankář. Zajíček výborně zakročil a puk za svá záda nepustil. V čase 10:41 se mohli domácí fanoušci radovat. Milfait našel krásnou zadovkou Ondřeje Bláhu, který si nabruslil na pravý kruh a zacílil přesně za Málkova záda.

Chvíli po úvodním buly druhé třetiny Ústečtí udeřili podruhé. Barák vyfasoval dvě minuty za podrážení a Slovan svou šanci neprováhal. Po pěkné kombinaci v obranném pásmu Slavie se k puku dostal Petr Přindiš a dělovkou z vrcholu pravého kruhu navýšil ústecký náskok.

Poté před domácí brankou dvakrát ztroskotal Vlček. Nejprve trefil z ideální pozice pouze Zajíčka, následně nedokázal dopravit kotouč do odkrytého prostoru u levé tyčky. V závěrečném dějství červenobílí vrhli všechny síly do ofenzivy, což přineslo kýžené ovoce. Ve 48. minutě skvěle nabil Machač na pravý kruh Tomáši Knotkovi a slávistický ostrostřelec nezaváhal.

O necelou minut později bylo srovnáno. V závaru před domácí klecí se nejlépe zorientoval David Šteiner a povedenou dorážkou po Weinholdově střele od mantinelu rozjásal hostující střídačku. V čase 50:36 slávisté dokonali obrat, když se díky šikovné teči v předbrankovém prostoru znovu prosadil David Šteiner.

Slovan však nesložil zbraně, v závěrečných minutách to zkusil v šesti bez brankáře a na konci 59. minuty vyrovnal. Vrdlovec nabil z pravého kruhu Janu Milfaitovi, jenž z hranice brankoviště doklepl kotouč do sítě.

Duel tak dospěl do prodloužení, ve kterém měla Slavia navrch. V čase 61:50 ujel do samostatného úniku David Šteiner a tváří v tvář Zajíčkovi nedal ústeckému gólmanovi šanci. Svou třetí trefou v zápase dokonal hattrick a navíc vystřelil červenobílým o bod navíc.

Ohlasy trenérů

Jaroslav Roubík (Hokej Ústí nad Labem):„Můžeme kluky pochválit za bojovnost a obětavost, ale bohužel to nestačilo. Dvě třetiny jsme hráli dobře, drželi jsme si Slavii na distanc, avšak ve třetí třetině nám došly síly, čehož Slavie využila a dostala se do vedení. Na konci jsme ještě dokázali vstřelit branku a vyrovnat, ale nakonec je pro nás bod poměrně dobrý po průběhu třetí třetiny.“

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha):„ My jsme tady chtěli navázat na tříbodový zisk z posledního zápasu, kdy jsme chtěli mít dobrý pohyb, tlačit se na branku a dohrávat soupeře. To se nám bohužel příliš nepovedlo. Sice jsem se drželi dost na kotouči, ale hráli jsme spíše na obvodu. V oslabeních jsme dostali dvě branky. Zápas jsme poté museli otáčet, kdy jsme se nakonec dostali do vedení. Na konci jsme ale nesehráli dobře power play a Ústí dokázalo srovnat. Řekl bych, že nakonec to asi bude spravedlivé dělení bodů.“

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více