Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.11.2021

Slavia zdolala Frýdek. V nájezdech rozhodl Žejdl

19. kolo, sobota 6.11.2021, Slavia - Frýdek-Místek
Slavia
2:1sn
1:0, 0:1, 0:0 - 0:0 - 1:0
Frýdek-Místek

Branky

Slavia

20. Pšenička (Vracovský, Brož), rozh. náj. Žejdl

Frýdek-Místek

28. Peterek (Šlahař)

Statistiky

Rozhodčí: Jechoutek, Čáp – Jindra, Horažďovský
Vyloučení: 3:2
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 38:22
Diváci: 584

Sestavy

Slavia

Málek – Havel, Weinhold, Krejčí, Veber, Duda, Hovorka, Kadeřávek – Poletín, Žejdl, Ondráček, Machač, Knotek, Vracovský, Doležal, Vlček, Kern, Brož, Pšenička, Šteiner.

Frýdek-Místek

Šimboch – Ciura, Teper, Zbořil, Matyáš, Adámek, Malík – Král, Peterek, Šlahař, Klimša, Matiaško, Martynek, Lyszczarczyk, Komorski, Christov, Čmiel, Blaško.

V posledním utkání před reprezentační přestávkou přivítala Slavia v Edenu Frýdek-Místek. O jedinou branku domácích v základní hrací době se postaral z přesilové hry Tomáš Pšenička. Utkání dospělo až do samostatných nájezdů, kde rozhodl zkušený útočník Lukáš Žejdl.

Úvod utkání byl velmi opatrný a plný nepřesností. První velkou šanci si vytvořili hosté. Po přihrávce z pravé strany se puk dostal ke zcela osamocenému Šlahařovi, který pohotově zakončil. Radost mu úchvatným zákrokem v rozkleku překazil domácí brankář Roman Málek.

Slávisté se následně dostali více do hry. Michal Poletín udržel puk za brankou Frýdku a předložil puk Žejdlovi. Ten ještě našel spoluhráče, vyslaná střela ale k brance nedolétla. Dobrou příležitost měl také Filip Vlček, jenže se místo zakončení rozhodl pro přihrávku a nikoho nenašel.

V poslední pětiminutovce úvodní třetiny si oba týmy zahrály přesilovou hru. Frýdek ji využít nedokázal a těsně po ní přišla velká šance Lukáše Žejdla. Slávistický útočník získal po dobrém napadání kotouč a přihrál ho Martinu Ondráčkovi, který objel branku a hledal zpátky volného Žejdla. Přihrávku stihl tečovat brankář Šimboch a nebezpečné zakončení z toho tak nebylo.

V následné přesilové hře poslal Slavii deset sekund před koncem do vedení Tomáš Pšenička. Ten sebral odražený kotouč z pravé strany a tvrdou ranou se trefil do odkryté hostující branky.

Slávisté litovali nevyužitých šancí, Frýdek po nich udeřil

Do druhého dějství vlétla Slavia ve velké chuti. Z velkého úhlu střílel Vracovský a od modré čáry Weinhold, ale ani jedno z těchto zakončení se neujalo. Do rychlého protiútoku vyrazili hostující hráči, ale sešívaní je rychle zastavili a otočili hru.

Následně přišly dvě obrovské příležitosti slávistů ke změně skóre. Úplně sám před brankou se objevil Tomáš Vracovský. Jeho střela ani dorážka však za zády Šimbocha neskončila. Poté pálil po skvělém sklepnutí Jiří Doležal, jenže trefil jen zadní mantinel. Kotouč se odrazil na modrou čáru, odkud přišla tvrdá rána. Tu tečoval aktivní Doležal, ale puk i tentokrát zamířil mimo tři tyče.

Nevyužité příležitosti se Slavii nevyplatily. Frýdek srovnal na 1:1. Po rychlém protiútoku našel Jakub Šlahař Jonáše Peterku, který se z blízkosti bez problému prosadil.

Inkasovaná branka slávisty zatřásla. Domácí přestali hrát v takovém tempu a nevytvářeli si tak nebezpečné příležitosti. Frýdečtí zavřeli domácí v útočném pásmu, ti se vysvobodili jen vyhozením na zakázané uvolnění. Poté se již slávisté trochu oklepali. Tomáš Knotek si šikovně prohodil obránce, který ho trochu odtlačil ze střelecké pozice, takže zvolil přihrávku na Machače, jehož zakončení nebylo nebezpečné.

Minutu a půl před koncem druhé třetiny byla hra přerušena kvůli problému s ledovou plochou a neodehraný čas se přičetl ke třetí části. Ve zbytku druhé třetiny se skóre nezměnilo a po výměně stran následovala poslední část hry.

Po dvou a půl minutách třetí třetiny mohl Slavii poslat do vedení Tomáš Vracovský, který se utrhl hostujícímu brankáři a objevil se úplně sám před brankářem Šimbochem. Hostující brankář si ale pohlídal bližší tyč a skóre se tak nezměnilo.

V přesilové hře se Frýdek usadil v útočném pásmu, ale jejich útočné snažení překazil Radek Havel, který nastavil hůl letícímu puku a uklidnil situaci v obraně. Šteiner přihrál úplně volnému Pšeničkovi, ale střelec první slávistické branky se podruhé v zápase neprosadil.

Pět minut před koncem základní hrací doby měli slávisté další velké příležitosti. Nejprve byl ve velké příležitosti Lukáš Žejdl, který po přihrávce od Ondráčka jen promáchl. Od modré čáry vystřelil Daniel Krejčí, odražený puk se pokusil do branky dorazit Tomáš Knotek, ale slávistické fanoušky nerozveselil.

V nájezdech rozhodl Žejdl

Rozhodnutí měl na hokejce Mikuláš Hovorka, ale jeho střela rozvlnila jen boční síť. Puk se odrazil ke zkušenému Žejdlovi, jenže ani ten brankáře hostů nepřekonal. Jelikož byl po šedesáti minutách stav 1:1, tak následovalo pětiminutové prodloužení.

V prodloužení si ani jeden z týmů žádnou velkou šanci nevytvořil a utkání tak dospělo až do samostatných nájezdů.

V samostatných nájezdech se jako jediný prosadil Lukáš Žejdl a rozhodl o tom, že v Edenu zůstanou dva body.

Ohlasy trenérů

Mojmír Trličík (HC Frýdek-Místek): Jsem přesvědčený o tom, že jsme před pauzou viděli svižný a bruslařský hokej, kde bruslařskou a herní převahu měli domácí. V držení kotouče byli také určitě lepší, což vyplývalo i z taktiky. Chtěli jsme hrát zodpovědně do obrany a sázet na dobré přesilové hry, ve kterých jsme stejně jako soupeř velice úspěšní, a na nějaké brejky. I přes výraznou střeleckou převahu soupeře jsme mohli skórovat vícekrát než jednou. Během celé druhé třetiny byla převaha domácích daleko výraznější. Stejně tak i ve třetí třetině, kdy jsme si na začátku vytvořili nějaké příležitosti, ale poté domácí přitlačili a důrazným, útočným hokejem si šli pro tři body. Ubránění přesilové hry, ve kterých jsou domácí dobří, nám přineslo cenný bod. Brankář navíc zachytal výborně. V prodloužení to bylo hodně taktické, bez nějakých větších šancí. V dovednostní soutěži se nám vůbec nedaří. Když to sečteme dohromady i s přípravou, tak to jsou osmé nájezdy, ve kterých jsme ani jednou nezvítězili. Přestože jsme na ně poslali jiné hráče, tak jsme nedali ani branku a máme jen jeden bod, za který jsme rádi. Rozdělení bodů je podle nás spravedlivé.

Pavel Kolařík (HC Slavia Praha): Chtěli jsme domácí zápas před pauzou vyhrát za tři body, což se nám bohužel nepovedlo. Souhlasím s kolegou, že jsme byli o něco aktivnější a drželi jsme více puk, ale bohužel jsme se střelecky neprosadili. Soupeř hrál dobře do obrany a chytal mu dobře brankář. To nejspíš rozhodlo. Také si myslím, že je dělba bodů spravedlivá.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video