Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
15.11.2021

Z Benátek bez bodů. Domácí rozhodli o výhře v závěru

20. kolo, pondělí 15.11.2021, Benátky - Slavia
Benátky
3:1
1:0, 0:1, 2:0
Slavia

Branky

Benátky

12. Dušek (Rychlovský), 55. Čederle (Žůrek), 59. Klapka (Wiencek)

Slavia

26. Brož (Pšenička, Havel)

Statistiky

Rozhodčí: Valenta, Wagner – Beneš, Štofa
Vyloučení: 2:2
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 28:19
Diváci: 244

Sestavy

Benátky

Pavelka (Žajdlík) – Štibingr, Aubrecht, Kunst, Žůrek, Bukač, Hampl, Patzelt – Rychlovský, Dušek, Špaček – Klapka, Šír, Dlouhý – Pabiška, Čederle, Wiencek – Křepelka, Kalaj, Čermák

Slavia

Málek (Michajlov) – Zelingr, Havel, Veber, Krejčí, Hovorka, Hejda, Duda – Slavíček, Žejdl, Poletín – Bílek, Knotek, Machač – Petrov, Kern, Doležal – Šteiner, Pšenička, Brož

První zápas po reprezentační přestávce Slavii nevyšel a po pěti výhrách přišla první porážka. Na ledě Benátek se hrála dlouho vyrovnaná partie, v poslední šestiminutovce ale domácí dvakrát udeřili a nakonec porazili pražský tým 3:1. Jedinou branku Slavie vstřelil Jaroslav Brož.

Za Slavii poprvé v sezoně nastoupila čtveřice hráčů – navrátilec z Kladna Vítězslav Bílek, dále uzdravení Šimon Slavíček a Tadeáš Hejda. Premiéru si odbyl i Daniil Petrov.

Gólově poměrně chudé utkání rozehráli domácí dobře a v první třetině Slavii přestříleli i díky dvěma přesilovým hrám. Zato hosté se nemohli do zakončení příliš dostat.

Úvodní branka v Málkově síti přišla ve 12. minutě, kdy Rychlovský skvělým pasem skrz kluziště našel na pravém křídle rozjetého Antonína Duška. Pětatřicetiletý útočník šancí nepohrdl a rychlou střelou na zadní tyč nedal Málkovi šanci.

Hosté se do koncovky dostávali těžko, i tak ale před koncem třetiny přišla velká šance na srovnání. Nejprve byl na kruhu v dobré pozici Pšenička, následně se k puku dostal Hovorka a po individuální akci trefil horní tyčku Pavelkovy branky.

Výsledek první třetiny domácí nabudil a hned po přestávce ujel sám na Málka další veterán Pabiška, slávistický brankář tentokrát odolal a podržel svůj tým.

I když byli v úvodu druhé třetiny domácí lepším týmem, Slavia srovnala krok. Po rychlé akci z 26. minuty si do pravého křídla najel Jaroslav Brož, dostal se do velkého úhlu, ale přesto dokázal domácího brankáře překvapit a procedit skrz mezeru v jeho výstroji puk do sítě.

A pak se bylo na co dívat. Povzbuzení hosté dostali k dispozici první přesilovku v zápase a v ní měl obrovskou možnost Machač, branku ale minul. Ještě v téže početní výhodě pak na druhé straně ujel do přečíslení v oslabení Šír, trefil jen horní tyčku Málkovy branky.

Sešívaní postupně vyrovnali hru a přicházely šance. Až do 55. minuty se ale hrálo bez inkasovaných branek a další trefa přišla po pár nadějných příležitostech Slavie z hokejek domácích hráčů.

Byl to Sebastian Čederle, který v závěru zasadil hostům bolestivou ránu, když šikovně tečoval Žůrkovo nahození od modré a Benátky byly zase na koni.

Hosté tři a půl minuty před koncem odvolali Málka z branky a dobrou šanci měl z kruhu pálící Krejčí, Pavelka ho ale parádním zákrokem lapačkou vychytal.

A tak si domácí v 59. minutě pojistili vítězství díky Adamu Klapkovi. Ten po chybě v hostující rozehrávce uklidil puk do prázdné klece. Střeleckou smůlu Slavie naopak potvrdil na druhé straně Slavíček, který chvíli před koncem v samostatném nájezdu nepřekonal Pavelku.

Ohlasy trenérů
Valdemar Jiruš (HC Benátky nad Jizerou): Dnešek si užíváme. Máme za sebou dvacet kol a až na utkání v Sokolově, které se nám nepovedlo, hrajeme podobně jako dnes, jen s tím rozdílem, že z dnešního zápasu bereme všechny body. Do kabiny patří klukům díky.

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Benátkám můžu pogratulovat k vítězství. Sice nerad, ale gratuluji jim. Myslím si, že jsme do utkání dobře vstoupili. Trošku nás přibrzdilo oslabení, které naopak domácí nakoplo. Po vyrovnávacím gólu to bylo o tom, kdo bude trpělivější, možná spíše, kdo udělá chybu. Bohužel my jsme jich udělali několik a soupeři tak vícekrát nabídli možnost ke skórování. Podobné šance náš tým neměl. I když jsme si nějaké vypracovali, tak jsme je nevyužili. V tomto jsme byli nedisciplinovaní. Celou pauzu jsme se na tohle připravovali, bohužel se ale objevily přesně ty věci, na které jsme hráče upozorňovali.

Autor Jakub Slunečko
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více