Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
17.11.2021

Slávisté ve svátečním zápase porazili Kolín, Málek udržel nulu

21. kolo, středa 17.11.2021, Slavia - Kolín
Slavia
4:0
1:0, 2:0, 1:0
Kolín

Branky

Slavia

10. Hovorka (Žejdl, Brož), 21. Žejdl (Krejčí, Poletín), 30. Doležal (Žejdl, Hovorka), 60. Brož (Pšenička)

Kolín

Statistiky

Rozhodčí: Petružálek, Skopal – Belko, Bělohlav
Vyloučení: 5:3
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 33:32
Diváci: 1117

Sestavy

Slavia

Málek – Havel, Zelingr, Krejčí, Veber, Hejda, Hovorka, Duda – Knotek, Machač, Bílek – Poletín, Žejdl, Doležal – Brož, Pšenička, Šteiner – Kern, Petrov

Kolín

Tichý – Piegl, Čáp, Šalda, Gaspar, Kachyňa, Čížek, Zorko – Jankovský, Šafránek, Sklenář – Pilař, Morong, Krejčík – Svoboda, Matějček, Poppel – Síla, Zumr, Petržilka

Slavia se poprvé po reprezentační pauze představila doma v Edenu. V zápase s Kolínem byla aktivnějším týmem a nakonec dokráčela k výhře 4:0. O svém vítězství rozhodla ve druhé třetině, kdy vstřelila dvě branky.

Domácí vstoupili do utkání přesilovku, když hned ve 13. sekundě šel na trestnou hostující Čáp. V té přišla také první šance, ale Tomáš Knotek trefil pouze tyč Tichého brány. Pak pálil Patrik Machač, ale trefil pouze beton kolínského brankáře.

Slávisté měli na začátku první třetiny velký tlak, což potvrdil další střelou na Tichého obránce Václav Veber. V 5. minutě měl první velkou šanci Pšenička, který ale netrefil odkrytou branku po přihrávce Brože. V 8. minutě se snažil najít mezeru u pravé tyčky kolínské brány zase Veber, ale to se mu nepovedlo.

Slávisté svůj velký tlak nakonec zužitkovali v čase 9:31 zásluhou Mikuláše Hovorky, jenž obdržel přihrávku od Lukáše Žejdla, kličkou se zbavil hostujícího beka a z prostoru mezi kruhy prostřelil Tichého. Následovala šance Doležala, kterou ale zlikvidoval Tichý.

V 16. minutě dala sice Slavia druhý gól, ale ten nakonec nebyl uznán, protože podle sudích Tomáš Knotek puk do branky kopnul. Další střelu na slávistickou bránu poté vyprodukoval bývalý hráč Pražanů Lukáš Krejčík, ale jeho rána skončila v ochranné síti.

Pak si zahrál přesilovku také Kolín. V ní nabízel kotouč na teč před bránu Krejčík, ale puk jen proplul do rohu. Slávisté tak své oslabení ubránili.

Slavia rozhodla ve druhé třetině

Druhá třetina přinesla hned po 50 vteřinách gól Lukáše Žejdla, který tečoval ránu Daniela Krejčího od modré. První větší šanci Kolína si vytvořil David Šafránek, proti jeho ráně ale vyjel Málek a z následné dorážky z mezikruží neuspěl Jakub Sklenář.

V čase 29:06 zvýšila Slavia svůj náskok, když hostující obrana nepohlídala najíždějícího Jiřího Doležala, jenž dostal nahrávku od Žejdla a prostřelil Tichého.

V následné přesilovce domácích zakončoval Patrik Machač, ale proti jeho střele zasáhl Tichý betonem. V přesilovce Kolína pak domácí brankář Málek zasáhl proti pokusu Jankovského. Zásah poté předvedl i Tichý na druhé straně, jenž vyrazil ramenem střelu Knotka.

Těsně před koncem druhé třetiny ujížděli domácí do přečíslení dvou na jednoho, ale Veber hostující bránu minul. Do šaten se tak po 40 minutách odcházelo za stavu 3:0.

Hned po minutě a půl poslední třetiny pálil Pšenička, ale Tichý proti jeho pokusu zasáhl. Ve 48. minutě na Tichého ujížděl sám Pšenička, jenže svůj pokus poslal mimo. Ve 49. minutě vypálil v kolínské přesilovce Radim Šalda, ale proti jeho střele vytáhl skvělý zásah domácí gólman Málek. Ještě v přesilovce trefil obránce Čáp břevno Málkovy brány.

V 58. minutě to hosté zkusili v šesti bez brankáře, ale tento risk jim nevyšel, protože 46 vteřin před koncem dovezl puk do prázdné branky Jaroslav Brož. Slávisté tak nakonec porazili Kolín 4:0.

Ohlasy trenérů
Petr Martínek (SC Kolín):

Tak mně se dnes nehodnotí zápas úplně dobře a lehce, protože jsme tady 40 minut neexistovali a domácím jsme to výrazně ulehčili to utkání a ve třetí třetině, kdy jsme se trochu zvedli, tak jsme šance neproměnili, ale to asi nás pánbůh trestá za ty dvě třetiny, kdy jak jsem řekl, jsme tady neexistovali. To, s jakým cílem jsme sem přijeli hrát, jsme absolutně neplnili a nabídli jsme domácím šance, které využili. Mně nezbývá nic jiného než jim pogratulovat k vítězství a ke třem bodům. Musíme zvednout hlavu, protože v sobotu máme první Třebíč a to nebude žádná legrace, ale musíme ty body nějak sbírat, ale pokud bychom hráli tak jako dnes, tak je sbírat nebudeme. Hráči se musí ve svých hlavách srovnat a ke každému utkání přistupovat tak, jako třeba přistoupili minule v pondělí, ale bohužel dneska to nevyšlo a já domácím gratuluju.

Jiří Veber (HC Slavia Praha):

Musím říct, že jsme udělali nějaké změny oproti poslednímu zápasu, co jsme hráli v Benátkách. Tam jsme hráli velmi špatně, velmi špatný přístup, žádný pohyb. Teď jsme udělali změnu, kdy jsme hráli na tři pětky od začátku a říkal jsem si, jestli to vydrží a byl jsem rád, že to vydrželo a myslím si, že jsme hráli aktivně a celou dobu, hlavně v té třetí třetině nás podržel gólman a od toho gólmana se to odráží, takže já jsem hrozně rád a musím pochválit kluky.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více