Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.2.2022

Slavia obrat nedotáhla. Proti Přerovu bere opět jen bod

27. kolo, neděle 6.2.2022, Slavia - Přerov
Slavia
3:4p
0:1, 0:2, 3:0 - 0:1
Přerov

Branky

Slavia

46. Kafka (Krejčí, Hejda), 54. Krejčí (Žejdl, Kafka), 55. Kružík (Hovorka, Machač)

Přerov

3. M. Kratochvil (T. Doležal, Svoboda), 21. Kubeš (M. Kratochvil, T. Doležal), 33. Goiš (Hrdinka, Černý), 61. Süss

Statistiky

Rozhodčí: Bejček, Sýkora – Štěpánek, Sedláček
Vyloučení: 3:4
Využití: 2:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:29
Diváci: 659

Sestavy

Slavia

Michajlov – Krejčí, Hejda, Barák, Hovorka, Zelingr, Havel, Duda – Kafka, Knotek, Žejdl – J. Doležal, Poletín, Ondráček – Vlček, Machač, Kružík – Šteiner, Kern, Brož

Přerov

Klimeš – Kubeš, Kudělka, Černý, Hrdinka, Ševčík, Krisl, Dluhoš – Svoboda, M. Kratochvil, T. Doležal – Šoustal, Süss, Goiš – Sebera, Pechanec, Herman – Š. Kratochvil, Dvořák, Indrák

Slávisté díky třem gólům během deseti minut třetí třetiny dotáhli zápas s Přerovem do prodloužení, v něm však nakonec prohráli. Proti Zubrům tak získali opět jen bod.

Ve středečním zápase v Přerově začali lépe slávisté, v nedělním utkání v Edenu naopak Zubři. Sešívaní totiž ve třetí minutě propadli při napadání – Tomáš Doležal si pak vyměnil puk s Matoušem Kratochvilem, který ve středním pásmu nabral rychlost, zbavil se obránce a prudkou ranou překonal Michajlova na bližší tyč.

Oba týmy poté nevyužily přesilovky – v té domácí prověřil Klimeše Tomáš Knotek. Při klasické hře 5 na 5 zkoušel na přerovského brankáře vyzrát Hovorka, ale se svojí prudkou střelou hned po vhazování neuspěl. Podobně dopadla i další střela, tentokrát v podání Martina Ondráčka.

Konec první dvacetiminutovky nabídl oběma týmům po jedné velké šanci. Nejprve Krejčí parádním pasem našel u pravé Klimešovy tyčky nikým nehlídaného Filipa Vlčka, ten ale nedokázal využít toho, že měl před sebou zcela odkrytou branku, a puk z první poslal skrz brankoviště do vzdálenějšího rohu. O půl minuty později musel být ve střehu Michajlov, který dobře přečetl Indrákovu forhendovou kličku.

Na začátku druhé třetiny zavládlo v Edenu ticho poté, co Tomáš Doležal omylem tvrdě napálil jednoho z rozhodčích. Přestože situace nevypadala na začátku dobře, sudí se zvednul a dál pokračoval. Spolu s ostatními pak – bohužel pro Slavii – sledoval druhý gól Zubrů. Hostující bek Jakub Kubeš si to namířil přímo do středu domácí obrany a nakonec překonal nejen ji, ale i betony Michajlova.

Slávisté mohli rychle odpovědět, Poletínovu střelu ale přerovští obránci srazili nad branku. Ve 28. minutě už se domácí fanoušci radovali z gólu, když Knotek tvrdou ránou vymetl horní růžek – rozhodčí však mezitím přerušil hru kvůli ofsajdu, v němž se ocitl Žejdl. Gól nepřinesl ani následný tlak – Klimeš si poradil jak se střelou Havla, tak pokusem Brože.

Srovnání během deseti minut

Přerov pak ve 33. minutě dostal k dispozici druhou početní výhodu a bohužel pro sešívané ji předčasně ukončil. Hrdinkovu nabídku od modré čáry tečoval těsně před Michajlovem a mimo jeho dosah Jiří Goiš a poslal modrožluté už do tříbrankového vedení. Červenobílí mohli zareagovat ve vlastní přesilovce, Machačovi se však v rozhodující okamžik při střele v přečíslení zlomila hokejka.

V závěru druhé periody se snažil snížit ještě Knotek, všechny tři jeho pokusy ale Klimeš zlikvidoval. Na začátku třetího dějství už ale přece jenom kapituloval – Daniel Krejčí dojel v útočném pásmu volný puk, nahrál ho Petru Kafkovi, jenž rychlým bekhendem překvapil a především překonal přerovského brankáře.

Vstřelený gól slávisty nabudil a v dalších minutách si vytvořili několik příležitostí. V těch největších byli Machač a zejména Kružík, ani jeden ale puk do branky nedostal. Podařilo se to až Michalu Poletínovi, který v 54. minutě tečoval Krejčího tvrdou ránu při dvojnásobné přesilovce, a hned poté Danielu Kružíkovi, jenž o 35 vteřin nato v pokračující početní výhodě trefil odkrytou klec přesouvajícího se Klimeše.

Slávisté tak během necelých deseti minut srovnali a vynutili si počtvrté za sebou prodloužení. To skončilo už po čtyřiceti sekundách – Jan Süss obral při forčekingu o puk Mikuláše Hovorku a tváří v tvář prostřelil Michajlova mezi betony. Slavia tak ani přes srovnání ve třetí třetině na výhru nedosáhla a stejně jako v Přerově bere znovu jen bod.

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (HC Slavia Praha): Měli jsme v hlavách ještě minulý duel v Přerově, takže jsme očekávali těžký zápas. Hráči Přerova hrají s maximálním nasazením, jsou zarputilí, takže jsme to očekávali a připravovali jsme se na to. A taky se to první a druhou třetinu potvrdilo. Můžeme být spokojení se třetí třetinou, kdy jsme si díky přesilovkám vytvořili tlak a využili jsme je. Vstřelili jsme góly, a to nám pomohlo. Potom v prodloužení jsme si nechali vzít v naší situaci ceněný bod. Pro nás má teď každý bod cenu zlata. Protože by byl navíc, tak jsme chtěli vyhrát za tři body. První dvě třetiny jsme neodvedli dobrou práci, soupeř byl lepší a silnější a já můžu pochválit tým jen za třetí třetinu.

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Zápas hodnotím optimisticky, dva body ze Slavie bereme. Samozřejmě před zápasem bychom to brali všemi deseti, po druhé třetině tak úplně ne. Domácí vystupňovali tlak a tempo a vynutili si fauly z naší strany. Věděli jsme, že na přesilovkách jsou silní, a to nám vzalo tříbodový zisk. Rozhodně nejsme zklamaní, že jsme vybojovali aspoň ten druhý bod.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více