Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
29.12.2021

Slavia zakončila rok 2021 prohrou. Doma nestačila na Sokolov

32. kolo, středa 29.12.2021, Slavia - Sokolov
Slavia
3:5
0:2, 1:1, 2:2
Sokolov

Branky

Slavia

40. Machač (Knotek, Žejdl), 47. Hovorka (Kružík, Knotek), 56. Veber (Krejčí, Žejdl).

Sokolov

5. Kverka (Přibyl), 19. Šmerha (Klejna, Mrowiec), 27. Jurčík (Kverka, Novák), 51. Šmerha (Klejna, Hašek), 53. Prymula (Kverka, Klejna)

Statistiky

Rozhodčí: Hucl, Šudoma - Kleprlík, Kráľ
Vyloučení: 7:4, navíc Žejdl (SLA) 5 a 20 min.
Využití: 1:3

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:38
Diváci: 923

Sestavy

Slavia

Málek – Krejčí, Veber, Barák, Havel, Hejda, Hovorka, Hrdlička - Šteiner, Knotek, Brož, Doležal, Poletín, Kružík, Všetečka, Pšenička, Soukup.

Sokolov

Neužil – Novák, Klejna, Zeman, Vodička, Popela, Seemann, Mrowiec – Tomi, Rohan, Jurčík – Bílek, Kverka, Šmerha – Přibyl, Hašek, Prymula – Kuťák, Novotný, Vracovský.

Slavia se po vítězství v Třebíči představila v posledním utkání roku 2021 proti Sokolovu. Dotáhnout ztrátu se ale sešívaným ve třetí třetině nepovedlo a v Edenu tak prohráli 3:5.

Sokolov hned ve 4. minutě hrál 26 sekund přesilovku 5 na 3, kterou ale nevyužil. V pokračující přesilovce 5 na 4 ale v čase 4:43 skóroval Jaromír Kverka, který po nahrávce Přibyla prostřelil Málka z prostoru mezi kruhy.

V 9. minutě si pak hostující brankář Neužil poradil se střelou Hejdy od modré čáry. O dvě minuty později vystřelil ostře z mezikruží Knotek, ale trefil pouze masku hostujícího brankáře. V 17. minutě se ukázal Brož, jenž nejprve vystřelil, ale kotouč se otřel o gólmana Neužila, jenže v brance neskončil. Následně nahrál křížem Barákovi, který pálil tvrdě od modré, jenomže jeho pokus zblokoval jeden z hostujících obránců.

V 19. minutě už vedl Baník o dva góly. Exslávista Tomáš Šmerha projel s kotoučem středem hřiště a vypálil na Málka. Jeho pokus pravděpodobně tečoval někdo z bránících hráčů a rána tak zmátla Málka a puk mu proklouznul za jeho záda.

První šanci druhé dvacetiminutovky měl ve 23. minutě hostující Patrik Prymula, který objel s kotoučem branku a následně ho poslal jednomu ze svých spoluhráčů. Ten si pro puk sjel do mezikruží a tvrdě vypálil. Málkovi nejprve puk vypadl, jenže potom pro něj obětavě skočil a skryl ho pod lapačku.

Ve 24. minutě se po chybě domácích dostali do úniku hned tři hráči Sokolova, ale domácí gólman předvedl skvělý zásah lapačkou. Ve 26. minutě po závaru před hostující bránou zakončoval Šteiner, ale Neužil si puk pohlídal a raději ho zalehl ve svém brankovišti. Tři minuty nato využil Sokolov přesilovku a zvýšil svůj náskok. Brankář Málek zůstal ležet na ledě a Ondřej Jurčík pak svou ranou ze středu trefil odkrytou branku.

Ve 32. minutě pálil Prymula, který ale ani nadvakrát nepropálil Málka. Následně při přesilovce domácích poslal Knotek puk na volného Žejdla, ale Neužil skvěle vykopl puk betonem mimo svou branku a následně Žejdl trefil tyč hostující klece. 56 sekund před druhou sirénou už Slavia další nabídnutou přesilovku využila. Knotek přenesl hru nalevo, kam dojížděl osamocený Patrik Machač, jenž pohodlně trefil volné místo Neužilovy brány.

Třetí třetina definitivně rozhodla

Přesně v čase 47:00 se domácí dočkali snížení. Mikuláš Hovorka schoval svoje nahození od modré čáry za jednoho z hráčů Sokolova, takže Neužil vůbec nic neviděl a puk mu tak propadl až do brány. Jenže v 51. minutě znovu odskočili hosté do dvoubrankového vedení. Tomáš Šmerha vypálil ze střední vzdálenosti a trefil se přesně do horní části brány.

Sokolov navýšil své vedení v 53. minutě, když se po rychlé akci trefil Patrik Prymula. V 56. minutě se domácí znovu dočkali snížení, když se při hře domácích bez brankáře trefil Václav Veber, který tečoval střelu Krejčího od modré. V 59. minutě pak ještě Neužil podržel svůj tým po střele Kružíka. Žejdl pak v závěru dostal trest na 5 minut plus do konce utkání. Slavia se tak s rokem 2021 rozloučila prohrou.

Ohlasy trenérů
Jiří Veber (HC Slavia Praha):

My jsme se na ten zápas připravovali také, ale bohužel hodnocení není úplně jednoduché. V první třetině ve třetí minutě faul, pak čtvrtá nebo pátá minuta další. Neříkám, že to ten zápas poznamenalo, ale v první třetině soupeř dominoval, hrál aktivně a agresivně a my jsme měli dobrého soupeře. Pak jsme se s tím snažili něco udělat, ale bohužel nic. Můžu jenom konstatovat, že máme sebevědomí po dvou zápasech, které se nám povedou a pak si myslíme, že ten hokej je bezkontaktní a bohužel se to projevilo. Takže zaslouženě asi můžu pogratulovat soupeři, protože my jsme hráli opravdu velice špatně.

Martin Štrba (HC Baník Sokolov):

Mně se to samozřejmě bude hodnotit dobře, máme tři body po sérii špatných výsledků a proher. Jsem rád, že jsme dělali to, co jsme si řekli v kabině a s plánem, se kterým jsme jeli na Slavii, že jsme ho plnili a musím kluky moc pochválit, protože to byl pro nás velice těžký zápas a jsem rád, že jsme ho zvládli za tři body.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více